Switch konsolunun bugüne kadarki kazancı ortaya çıktı: Dudak uçuklatıyor

15.05.2023 16:21 Mehmet Tandoğan

 
 
TweakTown ve Nintendo tarafından sağlanan verilere dayanarak derlenen bir raporda Nintendo Switch ekosisteminin bugüne kadar 69 milyar dolardan fazla gelir elde ettiği ortaya çıktı. Bu devasa kazanç rakamı içerisinde 1 milyardan fazla oyun satışı ve 125 milyon konsol satışı yer alıyor.
 
Raporlara göre Switch çok kazandırmaya devam ediyor 
 
 
 
2017 yılında piyasaya sürülen ve bugün bile kazandırmaya devam eden Switch konsolu raporlara göre her dönem milyonlarca satıyor. Konsolun yayınlanmasından yedi yıl sonra bile Nintendo, Switch'e beraber yüksek kazanç elde etmeyi sürdürüyor. Rapora göre bugüne kadar orijinal konsol (ilk çıkan Switch modeli) yaklaşık 90 milyon adet satarken, 2021'in sonunda piyasaya sürülen yeni OLED modeli ise yaklaşık 15 milyon adet sattı. 
 
TweakTown'ın raporu ayrıntılı bir şekilde karşımıza çıkıyor ve Nintendo Switch'in Mart 2017'deki çıkışından Mart 2023'e kadar olan verilerini içeriyor. Satışlar son dönemlerde yavaşlasa da yeni ve daha güçlü bir Switch konsolunun çok yakın bir zamanda ortaya çıkması bekleniyor.
 
Öte yandan 31 Mart 2023 itibarıyla dünya çapında 125.62 milyon adet Switch konsolu sattı.
 
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Nintendo Switch Platformlar: Geliştirici: Nintendo Dağıtıcısı: Nintendo Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: 3 Mart 2017
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 1 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Xbox Game Pass'e Mayıs Ayı Başında Gelecek Oyunlar Açıklandı 01 Mayıs Fallout 4'ün Yeni Nesil Güncellemesi PlayStation Plus'a Geldi 01 Mayıs Deliver Us Mars Stüdyosu KeokeN Tüm Ekibi Dağıttı 01 Mayıs Fallout Dizisi İki Haftada 65 Milyon İzleyiciye Ulaştı 01 Mayıs Assassin’s Creed Mirage iPhone 15 Pro'ya Geliyor: Tarih Verildi 01 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler