The Invincible, 6 Kasım'da Geliyor

29.10.2023 11:27 Mehmet Tandoğan

 
Starward Industries tarafından geliştirilen ve 11 bit studios tarafından yayınlanacak olan uzay, macera, keşif oyunu The Invincible, 6 Kasım tarihinde geliyor.
 
Uzay ve bilim kurgu teması ile beraber karşımıza çıkmaya hazırlanan yapım gerçekten de ilgi çekici bir dönemi ve konuyu ele alıyor ve bununla beraber bu oyunu beklemeye koyuluyoruz. Birçok oyuncu tarafından beklenen ve birinci şahıs kamera bakış açısıyla beraber ilerleyebileceğimiz yapım içerisinde etrafı keşfedebiliyor ve tuhaf gizemleri açığa çıkarabiliyoruz. Burada bilim insanı Yasna olarak oynuyor ve bu karakterimizle beraber yeni gezegeni keşfediyor ve burada kaybolan olan ekibimizi bulmaya çalışıyoruz. Aynı zamanda bilim öncülük edeceğimiz ve felsefi açıdan da farklı bir hikaye ile karşılaşacağımızı oyun yakın zamanda karşımıza çıkmaya hazırlanıyor.
 
 
 
Gerçekçi bir bilim kurgu dünyasını bizlere aktarmaya hedefleyen oyunda  hikaye odaklı bir macera yapısı bizlere sunuluyor. Bu sunumla beraber elbette arka planda yer alan hikaye hem ara sahnelerle hem de karakterler arası diyaloglarla destekleniyor. Bunun yanı sıra karakterimizle beraber istediğiniz bir şekilde ilerleyebiliyor, çeşitli tehditlerle karşılaşabiliyor, karşımıza çıkan uzay unsurlarını cihazlarımızla beraber tarayabiliyor ve bunların ne işe yaradığını öğrenebiliyoruz. Elimizdeki radar cihazı ile beraber farklı bölgelere doğru ilerliyor, etrafı keşfetmek için elimizdeki radar cihazını kullanabiliyor ve radar cihazı içerisinde elbette farklı bir renk paleti olduğundan dolayı buralarda ve arka planda olan ve hatta gözükmeyen nesneleri görebiliyor ve buradaki gariplikleri ve sırları ortaya çıkarabiliyoruz. Dolayısıyla elimizdeki cihazlar ve tuttuğumuz nesneler oldukça önem arz ediyor. Bunlarla beraber de kendimizi farklı keşif detayları içerisinde bulabiliyoruz.
 
Oyun içerisinde ilgi çekici bir yapı yer alıyor. Daha çok keşif unsurlarını karşımıza çıkarmayı hedefleyen oyunda ortaya çıkmayan sırları açığa çıkarmaya çalışıyor ve burada istediğimiz bir şekilde yer alabiliyoruz. Bunun dışında oyun içerisinde izleri takip edebiliyor, buralarda neler olup bittiğini öğrenmeye çalışıyor ve akabinde ise her verdiğimiz kararla beraber gidişatın değiştiğini hissedebiliyoruz. Oyunda farklı farklı yollar bizlere sunuluyor, bu farklı yollarla beraber kendimizi çıkmaz sokaklara doğru atabiliyor veya tam olarak tehlikenin içerisinde kendimizi bulabiliyoruz. Dolayısıyla burada vereceğimiz kararlar tamamen bizi ve karakterimizi etkiliyor ve böylece kendimizi farklı yollara doğru sokabiliyoruz.
 
 
 
Bunun dışında bilimsel bir yolculuğa atıldığımız yapımda elbette uzay yarışları içerisinde kendimizi bulabiliyor ve aynı zamanda burada verdiğimiz kararlarla beraber hem tehlikenin içerisinde hem de güvenli yollara doğru geçiş yapabiliyoruz. Hal böyle olunca etrafı iyi analiz etmeniz gerekiyor ve kendi yaptığınız analizlerle beraber kendi çıkış yolunuzu bulmanız lazım. Dolayısıyla bu tarz oyunlarda her biri oyuncu farklı bir deneyim elde etmeyi hedefliyor. Bunun dışında ise geliştirici ekibin belirttiğine göre bu seçimler gerçekten de oyun içerisinde büyük önem arz ediyor. Bu seçimlerde beraber de farklı yollara doğru geçiş yapabiliyor ve aynı zamanda farklı tehlikelerle beraber de karşılaşabiliyoruz.
 
Kontrol ettiğimiz karakter, bilgisi ve yetenekleriyle ön plana çıkıyor. Uzay yolculuğuna çıkan ekibimizle beraber Regis III adlı bir gezegeni keşfetmeye başlıyoruz. Bu gezegen, daha önce keşfettiğimiz diğer gezegenlerden farklı olarak karşımıza çıkıyor ve burayı araştırmak ve sırlarını açığa çıkarmak bizim sorumluluğumuzda. Bu yeni yerdeki bölgeleri keşfedebiliyor, boyutta bir değişiklik olmuş gibi hissedebiliyor ve elimizdeki araçlar ve nesnelerle bu gezegeni araştırabiliyoruz. Dolayısıyla ilgi çekici bir deneyim bizleri bekliyor.
 
 
 
Gezegeni keşfederken ve çevreyi araştırırken karşımıza çıkan izleri takip edebiliyoruz. Bu izler, farklı ipuçlarını ve sırları doğru bir şekilde açığa çıkarabilmemiz için bize yardımcı oluyor. Oyunda karşımıza çıkan çeşitli ipuçları yer alıyor ve bu ipuçlarını ilerleyen bölümlerde birleştirerek hikaye ile daha fazla özdeşleşebiliyoruz. Bu şekilde oyun bize sürekli olarak ilgi çekici içerikler sunuyor ve keşif unsurlarıyla deneyimimizi zenginleştiriyor. Kayıp kalıntıları araştırırken ve bu kalıntıları ortaya çıkarmak için farklı yollar keşfederken oyundaki anlatım aynı zamanda felsefi bir boyuta sahip olarak karşımıza çıkıyor.
 
Esrarengiz ve ilgi çekici arazilerle beraber yer aldığımız yapım içerisinde kayıp kalıntıları keşfedebiliyor, yeni fenomenleri açığa çıkarabiliyor ve felsefi bir macera ile beraber insanlığın önündeki en büyük tehdidi görmeye başlıyoruz. Oyunda farklı farklı düşünce yapıları ile beraber karşılaşıyor ve burada gerçekten de bizleri düşündürecek bir arka plan hikayesinin olacağını söyleyebiliyoruz. Bilim kurgu temasıyla beraber karşımıza çıkmaya hazırlanan oyunda farklı gezegeni istediğimiz şekilde keşfedebiliyor, kalıntılarla beraber yeni ipuçları aramaya koyuluyor ve elimizdeki kalıntıları gerçekten de araştırabiliyor ve analiz edebiliyoruz.
Bunun dışında oyunda yer aldığımız süre boyunca elimize farklı araçlara alabiliyor ve yukarıda bahsettiğim radar aracının dışında ise elimizde farklı şekillerde nesneler bulunabiliyor. Bu nesneler içerisindeyse radyo tarzı bir yeni alıcı bulunuyor. Bu alıcı aracı ile beraber önümüzdeki olan radyo sinyallerine analiz edebiliyor, buralarda yer alan sinyalleri takip edebiliyor ve kendimizi farklı yerlere doğru giderken bulabiliyoruz. Verdiğimiz kararlar doğrultusunda etrafı keşfettiğimiz ve kendimize tehlikelere soktuğumuz oyunda gizemli olayları takip edebiliyor, ipuçlarını araştırabiliyor karakterimizin yeteneğinden ve daha fazlasından faydalanmaya çalışıyor ve yolunuzu açmaya uğraşıyoruz.
 
 
 
Oyun içerisinde bilim kurgu tarzı bir yapı olduğundan dolayı burada robotların ve insanların olduğunu söyleyebiliyor ve karşımıza çıkacak olan ve çıkan unsurların da elbette uzayla alakalı bir şekilde yer bulduğunu söyleyebiliyoruz. Bunun dışında karşımıza çeşitli dronlar çıkabiliyor ve bu dronlarla beraber ilerleyebiliyor ve aynı zamanda onların bizleri rehberlik etme durumuyla da  karşılaşabiliyoruz. Ancak karşımıza  çıkan bu robotlar elbette her zaman dost bir şekilde çıkmıyor aynı zamanda düşmancıl bir şekilde de karşımızda bulunabiliyor. Dolayısıyla onları iyi bir şekilde analiz etmemiz gerekiyor ve nasıl bir yapıya sahip olduğuna bakmanız lazım. Bu durumla ilgilendikten sonra arka planda yer alan felsefi anlatım devreye giriyor ve bununla beraber de kendi yolumuza bakmaya devam ediyoruz.
 
Oyunda yer alan hikaye boyunca elbette sürekli olarak çeşitli sorgulamalar yapabiliyor ve arka planda yer alan hikayeyle beraber felsefi açıdan çeşitli değerlendirmeler yapabiliyoruz. Oyunda kelimelerin aslında gerçekte ne anlam ifade ettiğini bulmaya çalışıyor ve bu içerikle beraber gerçekten de kafa karıştırıcı bir arka planla karşılaşabiliyoruz.
 
Farklı teknolojilerin yer aldığı ve uzay temasıyla beraber katıldığımız oyunda farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor ve buralardaki manzaralarla beraber de karşılaşabiliyoruz aynı şekilde farklı bölgelerin her birinin kendine özgü atmosferleri ve manzaraları bulunuyor ve buralara bakarak da elbette oyunda çeşitli ekran görüntüleri alabiliyorsunuz. Dolayısıyla oyundaki arka plan görüntülerinin atmosferin ve manzaraların da oldukça ilgi çekici olabileceğini söyleyebiliyoruz. Zaten oyun içerisinde yukarıda da bahsettiğim gibi sürekli olarak bir şeyleri keşfetmek için yer alıyor ve keşif boyunca da elbette ilgi çekici unsurları karşımıza çıkmasını bekliyoruz. Zaten bu tarz oyunlarda siz de biliyorsunuz ki oyun içerisinde ilgi çekici olayların olması ve keşif unsurlarının da karşımıza çıkması büyük önem arz ediyor çünkü temel amacında zaten bu yatıyor ve böylece oyunun da bizlere bunları sunması şart.
 
 
 
Bunun dışında yine yukarıda bahsettiğim gibi farklı farklı araçlarla ve nesnelerle beraber kendi yolumuzu bulmaya çalışıyor aynı zamanda takip cihazı veya mesafe ölçer gibi çeşitli cihazlar kullanarak da oyundaki gizemleri açığa çıkarmaya çalışıyoruz. Atmosferlerin bizi içerisine çektiği ve gerçekçi olmayan bir zaman çizelgesi içerisinde yer aldığınız oyunda çevre unsurlarıyla beraber sürekli olarak etkileşime geçebiliyor ve bu etkileşim sayesinde de oyundaki yerinizi alabiliyorsunuz. Elimizdeki takip cihazı ve mesafe ölçer gibi cihazlarla beraber kendi yolumuzu bulmaya çalışıyor ve böylece hem manzaralara hem de atmosfere bir bakış atabiliyoruz.
 
Dünyaca ünlü bilim kurgu yazarı Stanislaw Lem’in ikonik romanı The Invincible’a dayanan oyun içerisinde birinci şahıs kamera bakış açısı yer alıyor ve bu kamera bakış açısıyla beraber ilerlediğinize başlıyoruz. Aynı şekilde burada yer aldığımız süre boyunca oyunda farklı noktalarda yakından çevre detaylarını görebiliyor ve birinci şahıs kamera bakış açısı gerçekten de bu tarz oyunlar için güzel bir şekilde karşımıza çıkabiliyor. Hazır olmadığınız bir dünyaya adım attığınız ve yeni bir gezegene doğru geçiş yaptığınız yapımda uzayı aracınızla beraber hikayeye kaldığınız yerden devam ediyor ve bu hikayeyle beraber kendi yolunuzu bulmaya çalışıyorsunuz .Arka planda yer alan hikaye ilgi çekici bir şekilde karşımıza çıkmaya hazırlanıyor ve oyun gerçekten de ilgi çekici manzaraları ve atmosferleri bünyesinde barındırıyor.
 
 
 
İlk etapta Türkçe dil desteğiyle çıkış yapmaya hazırlanan ancak daha sonrasında ise bu Türkçe dil desteğinin olmayacağı belirtilen yapımın neden bu dil desteğini geri çektiği konusunda herhangi bir bilgi bulunmuyor. Dolayısıyla burada sadece varsayım yapabiliyoruz ve belki de ilk etapta yanlışlıkla girilmiş bir seçenekte olabilir. Dolayısıyla oyunun Türkçe dil seçeneği ile beraber gelmeyeceğini şu anda net olarak söyleyebiliyor ve Steam üzerinde de zaten Türkçe dil seçeneğiyle gelmeyeceği belirtiliyor. Bu oynu ilk duyurulduğunda Steam üzerinde Türkçe dil seçeneği işaretli bir şekilde karşımıza çıkıyordu ancak daha sonrasında fragmanlarla beraber Steam sayfası güncellendi ve akabinde ise Türkçe dil desteğinin olmayacağı karşımıza çıktı. Dolayısıyla oyun tarzı bir gelişme ile karşılaştığımızı sizlere aktarmamızda fayda var.
 
Uzay temalı bilim kurgu içeriği ile karşımıza çıkmaya hazırlanan oyun gerçekten yukarıda bahsettiğimiz gibi ilgi çekici yapı ile beraber gelmeyi bekliyor. Burada birinci şahıs kamera bakış açısıyla beraber karakterimizle ilerliyor ve çevre unsurlar ile beraber de sürekli olarak haşır neşir olabiliyoruz. Etrafı sürekli olarak keşfedebileceğiniz ve yeni sırları açığa çıkarabileceğiniz yapımda istediğimiz bir şekilde yer alabiliyor ve farklı bölgelere doğru adım atabiliyoruz. Burada kendi seçimlerimizle beraber ilerleyebiliyor ve kendi seçimlerimizin bizleri nereye götüreceği konusunda merak duygusu içimizi yiyebiliyor.
 
 
 
Bunun dışında oyunda istediğimiz şekilde ilerleyebiliyor ve etrafı keşfederken daha çok çizgisel bir yapıyla karşılaşıyoruz ancak çizgisel yapı elbette seçimlerimizle beraber dallanabiliyor. Dolayısıyla ortaya attığımız seçimler bizleri hem tehlikeli yollara hem de güvenli yollara getirebiliyor. Hal böyle olunca da burada farklı şekillerde farklı seçeneklerle karşılaşabiliyor ve kendi seçeneklerinizle beraber eğlenmeye başlıyorsunuz. Dolayısıyla burada her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor.
 
6 Kasım tarihinde biz oyun severlerin karşısına çıkmaya hazırlanan oyunun şu anda Steam sayfası açık durumda ve dilerseniz Steam sayfası üzerinden istek listenize ekleyebilir ve çıkış yaptığı gün bir bildirim alabilirsiniz. Bunun dışında oyunun Steam sayfası üzerinde bir demo sürümü bulunuyor. Bu demo sürüm sayesinde oyunun bir kısmını ücretsiz olarak oynayabililir ve bu demo sürümü sayesinde de aynı zamanda oyunu satın alıp almayacağınızı ve istek listenize ekleyip eklemeyeceğinize de karar verebilirsiniz. Dolayısıyla bu sürümü denemenizde ve oynamanızda fayda var.
 
Oyun fragmanı
 
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
The Invincible Platformlar: PC Geliştirici: Starward Industries Dağıtıcısı: Starward Industries Tür: bilim kurgu macera Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 1 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Xbox, Fallout 5'in Daha Erken Çıkmasını İstiyor 27 Nisan Capcom Üç Farklı Oyunu Steam'den Kaldırıyor! 27 Nisan Sessizlik Bozuldu: Stalker 2 İçin Yeni Ekran Görüntüleri Yayınlandı! 27 Nisan Another Crab’s Treasure ve Star Wars Jedi: Survivor Artık Game Pass'te 27 Nisan 2si1: Apple İçin Oyun Emülatörü Yolda 27 Nisan
Forumdan Konular
DH'den Haberler