The Last of Us Kapağında Ellie'ye Öncelik

13.12.2012 12:46 Talha Aynacı


   Hepinizin bildiği gibi The Last of Us hikayesinde 2 ana karakter mevcut: Joel ve Ellie. Geçtiğimiz günlerde yayınlanan kapak resminde "önden bayanlar" diyen Naughty Dog, Ellie'yi ön plana çıkaracak bir çalışmaya imza atmıştı.
 
   Ne ilginçtir ki aynı dönemde gün yüzüne çıkan BioShock Infinite'in kapak tasarımı büyük tepki toplamıştı ve tıpkı The Last of Us'da olduğu gibi 2 önemli karaktere sahip olan BioShock Infinite'de yalnızca Booker DeWitt  (o da eline silahı alıp, jenerik bir shooter oyunu izlenimi verecek bir pozla) vurgulanmıştı. Daha sonra Ken Levine yaptığı açıklamada kapak tasarımının oyunla ilgisi olmayan kitlelerin de dikkatini çekmek için olduğunu dile getirmişti.
 
   Peki Naughty Dog satışların etkilenmesinden korkmuyor mu? Ellie'yi seslendiren Ashley Johnson ve  Naughty Dog'dan Neil Druckmann yaptıkları açıklamalarla bunun umurlarında dahi olmadığını belirtiyor:
 
- Ashley Johnson:
 
"Sanırız kapak tasarımlarında önceliği kadınlara vermiyorlar çünkü oyunun satmayacağından korkuyorlar. Oyuncuların ve bizim de fikrimiz bu yönde. Kapak tasarımında klişe kabadayı tiplemelerin yer alması gönüllerini rahatlatıyor olabilir."
 
- Neil Druckmann:
 
"Ashley'nin söylediklerine tamamen katılıyorum. Ön kapakta yer alan bayan karakterin oyun satışlarını etkileyeceği düşünülüyor olabilir. Biliyorum çünkü Naughty Dog'a da Ellie karakterini geri plana itecek bir tasarım kabul ettirilmeye çalışıldı. Ancak bunu reddettik."
 
   Sanırız bu konuda kapak tasarımıyla hiç bir oyuncuyu ürkütmeyecek, hatta oyun satışlarını arttıracak tek karakter Lara Croft :) 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
The Last of Us Platformlar: PS3 PS4 Geliştirici: Naughty Dog Dağıtıcısı: Sony Computer Entertainment Tür: Korku Çıkış Tarihi: 14 Haziran 2013
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 10 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
PlayStation Plus Mayıs 2024 Ücretsiz Oyunları Açıklandı 02 Mayıs Senua’s Saga: Hellblade 2 İçin Minimum Sistem Gereksinimleri Açıklandı 02 Mayıs Starfield'a 15 Mayıs'ta Gelecek Güncelleme Neleri İçerecek? 02 Mayıs Batman: Arkham Shadow Resmi Olarak Duyuruldu 02 Mayıs The Witcher 3'te Artık Griffin'e Binmeniz Münkün! 02 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler