The Last of Us İle İlgili Önemli Ayrıntılar

Joel ve Ellie'ın macerası Playstation 3 kullanıcılarını çok heyecanlandırdı
15.12.2011 10:38 Alkan Adakaner

      Son yıllarda Uncharted serisi ile kalbimizde taht kuran Naughty Dog'un yeni oyunu The Last of Us ile ilgili çok fazla bilgimiz yok. Genel olarak bilgi sahibi olduğumuz oyunla ilgili bazı önemli ayrıntılar ortaya çıktı.
 
      İlk olarak Naughty Dog'un oyunun duyurusunu E3 fuarında yapmak istediğini, ama The Last of Us'ın yaratıcı yönetmeni Neil Druckmann'ın içinde oyunun videosunun da bulunduğu iPad'ini gösterim öncesi kaybetmesi sonucu planların alt üst olduğunu belirtelim. iPad'ini bir uçakta unutan Naughty Dog yetkilisi malesef cihazına tekrar kavuşamıyor. Bunun üzerine geliştirici firma The Last of Us'ın videosunun internete sızabileceğini düşünüp beklemeye başlıyor, ama Spike TV video oyunları ödül törenine kadar hiç bir şey olmuyor.
 
       Neil Druckmann ve oyunun yönetmeni Bruce Straley, The Last of Us'la ilgili çalışmaya Uncharted 2'nin tamamlanmasının hemen ardından başlamışlar. Bu ikilinin Naughty Dog için çalışmasının bilinmesine rağmen hiç kimse isimlerinin Uncharted 3'ün geliştirici isimleri listesinde geçmediğini fark edememiş. Zaten VGA'dan bir hafta önce de Naughty Dog başkan yardımcısı Evan Wells bütün çalışanlara bilgi sızmaması için bir e-posta göndermiş.
      
       Oyunun oynanış mekaniklerinin gösterilen videodan farklı olacağını söyleyen Eurogamer editörü Johnny Minkley, The Last of Us'ta tabanca gibi silahların yanı sıra bazı yakın dövüş silahları (sopa vs gibi) kullanacağımızı söylüyor. Bu da Uncharted'tan farklı bir oynanış yapısı ile karşılaşacağımızın kanıtı diyebiliriz.
 
       Naughty Dog oyunun sanatsal tasarımı konusunda ise Coen Kardeşlerin No Country For Old Men (İhtiyarlara Yer Yok) ve The Road gibi filmlerden etkilenmiş. Ayrıca The Walking Dead'in çizgi romanı ve İkinci Dünya Savaşı romanı City of Thieves de oyunun dünyasına etkide bulunmuş.
 
 
      The Last of Us'ın bir zombi oyunu olmadığını söyleyen Neil Druckmann, eğer oyunda canavarlar olsaydı onları doğrudan göstermeyeceklerini söylüyor. Bildiğiniz gibi The Last of Us'ta virüs bulaşmış insanlara karşı mücadele ediyoruz.
 
      Ana karakterlerimizden Joel'in felaket sonrası hayatta kalan bir anti-kahraman olduğu ve Ellie'ın da felaket dönemini hatırlamayan bir karakter olduğu da (zaten videoda anlaşılıyordu) gelen bilgiler arasında bulunuyor.  
 
      Oyunun hikaye tarafından sürüklenen bir yapısının olacağını belirten yetkililer bununla birlikte oynanabilirlik ve sanatın da The Last of Us'un 3 önemli unsuru arasında yer aldığını belirtiyorlar. Ayrıca seçimlerimize göre oyunun gidişatının da değişebileceğini vurgulayan yetkililere göre buna rağmen kimse Heavy Rain'e benzer bir şeyler beklememeli.
 
     Son olarak oyunun müziklerinin Brokeback Mountain ve Babel'dan tanıdığımız Gustavo Santaolalla tarafından bestelendiği, onunla müziklerin atmosfere korkudan çok, duygu vereceği söyleniyor. Yani karşımıza bir korku oyunu çıkmayacak. Oyunun asıl amacı korku hissi değil.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
The Last of Us Platformlar: PS3 PS4 Geliştirici: Naughty Dog Dağıtıcısı: Sony Computer Entertainment Tür: Korku Çıkış Tarihi: 14 Haziran 2013
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 17 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
ESL Pro Lig Sezon 19 Çeyrek Final 2. Gün Karşılaşmaları Bugün Oynanacak! 4 Saat önce The Last of Us Dizisinin 2. Sezon Setinden Yeni Görüntüler 5 Saat önce VCT 2024: EMEA 1. Aşama Playoff 2. Gün Karşılaşmaları Tamamlandı! 6 Saat önce Frontier Developments Yeni Bir Jurassic World Oyununu Duyurdu 6 Saat önce Hayatta Kalma Oyunu Soulmask 18 Haziran'da Çıkacak 6 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler