The Witcher 3'ün Oynanış Dinamiklerinden Önemli Ayrıntılar

20.03.2015 21:37 Talha Aynacı

 
     Alman menşei oyun dergisi Gamestar, 12 saat boyunca hiç bir kısıtlama olmaksızın oynadıkları The Witcher 3: Wild Hunt'da 7. seviyeye geldi ve edindikleri deneyimleri oyunseverlerle paylaştı. Editörün "33 yıllık oyunculuk hayatımda tecrübe ettiğim en güzel, heyecan verici ve karşı konulamaz 12 saati yaşadım." notunu düştüğü yapımdan detaylar şöyle:
 
 
-  Easy, medium, hard ve dark olmak üzere 4 farklı zorluk modu bizleri bekliyor. Zorluk modları hasar verme oranlarını etkilemiyor, karşılaşacağımız canavarların yeteneklerini değiştiriyor.
 
- Bazı canavar avı görevlerinin ardından karşılaşacağımız mini oyunlarla daha fazla altın kazanabiliyorsunuz.
 
- Yan senaryo görevleri son derece başarılı biçimde yazılmış ve oyuna işlenmiş.
 
- İksirler yüksek seviyelere genildiğinde artık bir zorunluluk halini alıyor. Bir iksiri sadece bir kereliğine yapmanız yeterliymiş. Ardından iksir için yeterli içeriğe sahipseniz otomatik olarak doldurabiliyorsunuz. İksirlerin de seviyesi bulunacak. Güçlü iksirler zehirlenme seviyenizi de haliyle daha fazla etkileyecek.
 
Novigrad ve No Man's Land bölgeleri tek bir haritada bulunuyor ve Skyrim'den daha büyük. Skellige adaları ise oyunun geçeceği ve oldukça büyük bir diğer bölgeymiş. Bunların yanı sıra Kaer Morhen'in (Witcher'ların üssü) de dahil olduğu 5-6 bölge daha mevcutmuş.
 
 
 - Düşmanın yeniden doğması (respawn) çok çok az karşılaşılan bir vakaymış.
 
- Oyundaki en iyi gereçlere (item) zanaat becerileriyle (craft) ulaşabileceğiz.
 
-  Hikayenin dallanıp budaklanma şekli son derece etkileyiciymiş. Her zaman için tahmin edilebilir olmayan hikaye ilerleyişinde olaki olayları iyi irdelemeden seçimler yapar ve bunlardan pişman olursanız kayıt/tekrar oyna hilesiyle bunu düzeltmenin bir hayli zorlu olacağı söyleniyor.
 
- Karşılaşacağımız diyalog seçenekleri Bioware oyunlarına kıyasla ne iyi ne de kötü diye nitelendirilmiş. Bu biraz da oyuncunun nasıl hissettiği ile alakalı notu düşülmüş.
 
- Mini kart oyunu Gwent'in başarılı bir tasarımı olduğu ve keyif verdiği söyleniyor.
 
- Oyunda 2 büyük şehir var (Novigrad ve Oxenfurt) ve her ikisi de son derece "canlı" bir hayata sahipmiş.
 
- No Man's Land, 25 küçük kasabaya sahipmiş ve bunların bazıları boyut olarak The Witcher 2'den Flotsam kasabası büyüklüğündeymiş.
 
- Geralt insanları soyabiliyormuş ancak bu sistem çok basit ve biraz "üzerinde uğraşılmamış" hissettiriyormuş.
 
- Editör, Level 7 olarak Level 24 Wyvern ile mücadele edip kaybetmiş. (Oyunda level seviyeleri gösterilmiyor.)
 
 
Bu heyecan verici oynanış detayları yanısıra biraz da teknik detaylara bakalım. İşte görsel açıdan The Witcher 3: Wild Hunt'da karşılaşacağımız detaylar:
 
- Oyun ekranı (HUD) tamamiyle kişiselleştirilebilir olacak  Semboller, yol göstericiler ve benzeri işaretler ekrandan kaldırılabilinir haldeymiş. Dilerseniz sesli ipuçları (insanların sesle yardım istemesi gibi) aktif olarak çalışacak.
 
-  Kontroller mouse + klavye ikilisi ile harika hissettiriyormuş.
 
- The Witcher 2'de yer alan son derece rahatsız edici kapılar artık oyunda yer etmiyor. Kapılar otomatik açılacak ve tuşa basma gibi ara gereçler olmayacak. Binalara girerken de yükleme ekranı olmayacak.
 
- İlk gün güncellemesi olacak.
 
- Xbox One'da çözünürlük 900p'de kalacak.
 
- Geralt'ın sakalları oyun esnasında zamanla uzayacak.
 
- Şu ana kadar herhangi bir oyunda görmüş olabileceğiniz en etkileyici dinamik hava şartları sizleri bekliyor.
 
- Oyunda çökme ve donma sorunları olmasa da ufak hatalarla karşılaşılmış.
 
- Ultra ayarlar kalite olarak bitki ve karakter modellemelerine büyük etki ediyormuş.
 
 O zaman şunu da iliştirerek sahneden çekilelim:
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
The Witcher 3: Wild Hunt Platformlar: PC PS4 XBOX ONE Geliştirici: CDProjekt Dağıtıcısı: Bandai Namco Tür: Action RPG Çıkış Tarihi: 19 Mayıs 2015
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 65 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
VCT 2024 Masters Şanghay'ın İlk Eşleşmeleri Belli Oldu! 1 Dk önce ESL Pro Lig Sezon 19 Şampiyonu MOUZ Oldu! 30 Dk önce VCT 2024 EMEA 1. Aşama Turnuvasının Şampiyonu Fnatic Oldu! 1 Saat önce Warner Bros Ceo'su: Suicide Squad Kill the Justice League Hayal Kırıklığı 13 Mayıs Helldivers 2 İçin Star Wars Modu Ortaya Çıktı 13 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler