Tüm Zamanların En İyi 100 Nintendo Oyunu

09.03.2012 19:15 Talha Aynacı


   Asırlık çınar Nintendo, bugün video oyun sektöründe kendi donanımıyla sahneye çıkan yegane oyun firması olarak, endüstrinin en güçlü isimlerden birisi olarak varlığını sürdürüyor. İmzasını attığı o kadar çok oyun var ki, bunlardan "en iyi 100" listesi dahi çıkıyor.
 
   Resmi Nintendo dergisi son sayısında yayınladığı makalede, Nintendo'nun en iyi 100 oyununu belirlemiş. Listede ilk 5 şöyle oluşuyor:
 
  1. Mario Galaxy 2 (Wii)
  2. The Legend of Zelda Skyward Sword (Wii)
  3. Super Mario Bros. (NES)
  4. The Legend of Zelda Ocarina of Time (N64, 3DS)
  5. Pokemon Black and White (DS)
   ONM editörü Neil Long, The Legend of Zelda: Ocarina of Time'ı dahi geride bırakarak birincilik koltuğuna oturan Super Mario Galaxy 2 için şu yorumda bulundu: "Eğer Nintendo'nun bir oyun yapımcısı olarak neler yapabildiğini özetlemek gerekirse: Super Mario Galaxy 2. Renk patlaması, özgünlük, zeka dolu tasarımıyla birinci sıramızda olmayı hak ediyor."
 
Sizce en iyisi hangisi?

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Nintendo Wii Platformlar: Wii Geliştirici: Nintendo Dağıtıcısı: Nintendo Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: 20 Aralık 2006
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 16 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Call of Duty'de 100$'lık Harcamadan Sonra Gelen Skin Dalga Konusu Oldu 19 Nisan Popüler Platform Oyunu Dead Cells Epic Games'te 19.50 TL! 19 Nisan The Wolf Among Us 2'den Yeni Ekran Görüntüleri Ortaya Çıktı 19 Nisan Five Nights at Freddy’s: Help Wanted 2 PS5'e Geliyor 19 Nisan Homeworld 3, 13 Mayıs'ta Geliyor 19 Nisan
Forumdan Konular
DH'den Haberler