Türkiye Dijital Oyun Pazarı 434 Milyon Dolar Hacminde

06.11.2014 13:13 Alkan Adakaner


    Ülkemizde konsol ve PC oyun satışları belki diğer Avrupa ülkeleriyle kıyaslandığında iyi bir seviyede değil, ama Superdata'nın verilerine göre free-to-play ve MMO oyunları yayıncı firmalara yüksek kazanç sağlıyor. 
 
    Rusya, Türkiye, Polonya, Beyaz Rusya, Çek Cumhuriyeti ve Ukrayna gibi Doğu Avrupa bölgesinde yer alan ülkelerde yapılan araştırmaya göre burada dijital oyun pazarının büyüklüğü 2.2 milyar dolar civarında. Rusya'da oyuncular 1.12 milyar dolar harcama yaparlarken, Türkiye'de 434 milyon dolar, Polonya'da ise 311 milyon dolarlık harcama yapılıyormuş.
 
    Bu ülkelerde 2014 yılında free-to-play oyun pazarının hacmi ise 800 milyon dolar civarındaymış. Türkiye'deki free-to-play pazarının 117 milyon dolarlık hacme sahip olduğu belirtiliyor.
 
    Türkiye'de dijital oyunları oynama oranıysa diğer Doğu Avrupa ülkelerinden %30 daha fazlaymış. Ülkemizde dijital oyunlar (F2P-MMO da dahil) ortalama 3 ay civarında oynanıyormuş.
 
    Anlaşılan ülkemizde de oyunlara harcanan para gerçekten de oldukça iyi bir düzeyde. Kutulu oyun satışlarının düşük olmasının sebebi ise yüksek fiyatlar olarak görülebilir.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Bölüm Sonu Canavarı Platformlar: ÇOKLU PLATFORM Geliştirici: Açıklanmadı Dağıtıcısı: Açıklanmadı Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: 5 Mayıs 2009
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 66 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
GTA 6 Bazı Oyun Sitelerinde Satışa Sunuldu: İşte Fiyatı 03 Mayıs The Elder Scrolls V: Skyrim'de Artık Karakteriniz Keçileri Kaçırabilir 03 Mayıs Amazon Prime Gaming'in Mayıs Ayı Ücretsiz Oyunları Açıklandı 03 Mayıs Epic Games'in Bu Haftaki Ücretsiz Oyunları Erişime Açıldı 03 Mayıs The Forever Winter'dan Yeni Oynanış Fragmanı Geldi 03 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler