Türkiye, Oyun Pazarının En Çok Gelir Getiren 16. Ülkesi Oldu

16.10.2015 01:52 Samet Konuksal


    Özellikle Free to Play oyunların ülkemizdeki popülaritesi malumunuz. Araştırma firması Newzoo, bugün itibariyle oyun dünyasının en çok gelir getiren ülkelerini listeledi. Yapılan listelemede ilk 25 ülke arasında Türkiye de yerini aldı.
 
    Listenin başından başlamak gerekirse Çin, konsol yasağının kalkışıyla beraber oyun pazarının en çok gelir elde ettiği ülke oldu. Çin'in 22.2 milyar dolarlık gelirini 21.9 milyar dolarla beraber ABD takip etti. İlk 5 içerisinde yer alan üç Asya ülkesi, Asya'daki oyun sektörünün hâla ne derece ayakta olduğunu kanıtlar nitelikte olsa gerek.
 
    İşin bizi ilgilendiren kısmına geldiğimizde ülkemiz listelemede 16. sırada yerini aldı. Newzoo araştırmalarında Türkiye'nin 40.2 milyonluk internet nüfusunun olduğu ve dünya genelindeki oyun pazarına 464 milyon dolarlık bir gelir katkısı sağladığı belirtildi. Tabii ki sahip olduğumuz internet nüfusuna göre bulunduğumuz konumun iyi bir noktada olduğunu söyleyemeyiz ancak bazı şeylerin yavaş yavaş iyiye gittiğini belirtmekte fayda var.
 

İlgili İçerik Yorumlar 60 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Warner Bros Ceo'su: Suicide Squad Kill the Justice League Hayal Kırıklığı 13 Mayıs Helldivers 2 İçin Star Wars Modu Ortaya Çıktı 13 Mayıs Cities Skylines 2 İçin NVIDIA DLSS Super Resolution Desteği Eklendi 13 Mayıs Star Citizen İçin NVIDIA DLSS ve AMD FSR Desteği Eklendi 13 Mayıs Fallout 4'ün Yeni Güncellemesi Konsollara Grafik Seçeneklerini Getiriyor 13 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler