Ubi Davalık: Assassin's Creed Kurgusu Çalıntı mı?

18.04.2012 14:58 Talha Aynacı


   Amerikalı yazar John Beiswenger, Ubisoft ve Gametrailers'a karşı dava açtı. Dava sebebi, yazarın 2002 yılında yayınladığı roman ile 2007 yılında oyuncularla tanışan Assassin's Creed serisinin pek çok yönden benzerlik göstermesi.
 
   Hafta başında Amerika Bölge Mahkemesi'ne başvuran yazar, mercilere hak ihlalini kanıtlayacağını düşündüğü 11 sayfalık bir belge verdi. Belge içeriğinde Ubisoft, Gametrailers, Assassin's Creed video oyunları, kitapları ve tanıtım videolarına karşı bilgiler yer alıyor. Yazar iddaasında Assassin's Creed serisinin sayısız bölümünde, kendi romanından "ağır" bir şekilde esinlenen benzer içerikler ve benzer bağlantılar olduğunu öne sürmüş. Örneğin kendi romanında yer alan bir laboratuvarda kullanılan cihaz, roman karakterine atalarının gözünden geçmişi yaşama imkanı tanıyormuş. Hatta  kitapta bahsedilen bu cihaz sayesinde suikastçılar ve suikastlerle ilgili bağlantılara geçilebiliniyormuş. Gametrailers ise Assassin's Creed'in videolarını yayınladığı için(!?) dava edilmiş.
 
   Yazar Beiswenger, oyunun bu "ağır" esinlenmesini durdurmak ve daha fazla hak ihlaline engel olmak için açtığı davada kendini zarara uğrattığı gerekçesiyle 5.25 milyon dolarlık tazminat talep ediyor. Yazarlığı yanı sıra Beiswenger bir mühendis. Amerika Birleşik Devletlerinde adına alınmış 20'nin üzerinde patent bulunuyor. Bu patentlerin arasında LCD ekran dokunmatik patent teknolojisi, dijital saat alarmı elektroniği, parmak izi tarama teknolojisi ve ameliyat malzemesi sterilizasyon teknolojisi gibi önemli patentler var.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Assassin's Creed III Platformlar: ÇOKLU PLATFORM Geliştirici: Ubisoft Montréal Dağıtıcısı: Ubisoft Tür: Action Çıkış Tarihi: 23 Kasım 2012
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 25 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Konsol Satışlarının Düşmesine Rağmen Xbox Üçüncü Çeyrekte Rekor Kırdı 1 Saat önce Fallout 4'ün Yeni Nesil Güncellemesi Nasıl Kaldırılır? 2 Saat önce Embracer Group Üç Ayrı Şirkete Bölündü: Hangi Oyunlar Kimin Elinde? 4 Saat önce The Last of Us Part I İçin AMD FSR 3.0'ı Geliştiren Güncelleme Geldi 4 Saat önce Cyberpunk 2077 İçin Yeni Mod Tüm Ağaçları Elden Geçiriyor 5 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler