Ubisoft: "PS4'ün Tanıdık Mimarisi Hoş Bir Sürpriz"

08.04.2013 15:41 Talha Aynacı

 
   Sony'nin PlayStation 4 ile bu kez daha sade bir mimariyi tercih etmiş olması Ubisoft Montreal CEO'su Yannis Mallat'ı da memnun etmiş. CVG'ye konuşan Mallad, yeni nesil PlayStation hakkında şu yorumlarda bulundu:
 
"PlayStation 4 gerçekten de tanıdık mimarisiyle hoş bir sürpriz gerçekleştirdi. Sanırım yüksek donanımlı PC'lere erkenden oyun geliştirme hamlemizin meyvelerini topluyoruz. PlayStation 4 bu adamlar için radikal bir değişiklik. Size bir anekdot aktarayım: Prince of Persia: Sands of Time'da yapımcıyken ekibimize o sıralar Assassin's Creed'in çekirdek yapımcı takımında da yer alan çok iyi bir programcı katıldı. Bir gün çalışma masasında siyah, tamamiyle Japonca yazılarla dolu bir kitap gördüm ve 'bu da nesi böyle?' dedim. O döküman meğerse PS2'nin mimarisi hakkında bilgiler içeriyormuş. Bana 'işte bu yüzden Japonca dersleri alıyorum' dedi. Makineyi anlamak için önce Japonca'yı anlaması gerekiyordu. O gün PlayStation 2'de oyun geliştirmenin ne kadar karmaşık bir şey olduğunu anladım. PlayStation 3 geldiğinde daha hevesli bir şekilde konsolu anlamaya koyulduk ancak PlayStation 3, PlayStation 2'den dahi karmaşıktı."
 
   Bu yapımcılardan ilk kez duyduğumuz bir şey değil. Daha önce de Epic Games'den Mark Rein, PS4 için "dünyanın en iyi PC'si" yakıştırmasını yapmıştı.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
PlayStation 4 Platformlar: PS4 Geliştirici: Sony Computer Entertainment Dağıtıcısı: Sony Computer Entertainment Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: 29 Kasım 2013
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 21 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Kingdom Come: Deliverance 2'den Yeni Fragman Geldi 2 Saat önce Black Myth: Wukong İçin Yeni Fragman Yayınlandı: Ön Siparişlere Açıldı 3 Saat önce YaLLa Compass 2024 CS2 Turnuvasında Yarı Final Bugün! 4 Saat önce Harry Potter Quidditch Champions Duyuruldu: Çıkış Tarihi Açıklandı 4 Saat önce League of Legends Türkiye Şampiyonluk Ligi 2024 Yaz Mevsimi'nde 2. Hafta Tamamlandı! 5 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler