Ukrayna Hükümeti, Esporu Resmi Spor Dalı Olarak Kabul Etti!

11.09.2020 20:08 Hamit Can Sayılgan

 
     Elektronik spor, Ukrayna'da resmi bir spor dalı olarak kabul edildi. Ukrayna Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Sporların Tanınması Komisyonu kararı ile elektronik spor, ülkede resmi bir spor dalı olarak tanındı.
 
     Ukrayna Gençlik ve Spor Bakanı Vadym Gutzayt yaptığı açıklamada; "Espor, dünya çapında hızla gelişim gösterirken bu olguyu reddedemeyiz. Ülkemizdeki insanların da katılımıyla, izleyici kitlesinin ilgisi her geçen ay artıyor. Halihazırda bilgisayar başında olan çocuklarımızın oyun bağımlısı olmaları yerine bu hobilerini entelektüel bir rekabete dönüştürebilmelerini desteklemek istiyoruz." dedi.
 
     Daha öncesinde Ukrayna Espor Federasyonu ve Ukrayna Profesyonel Dijital Sporlar Birliği'nin konu hakkında çalışmalarda bulunuyordu. Öte yandan ülkenin en büyük elektronik spor takımı olan Natus Vincere, dünyanın en prestijli elektronik spor kulüpleri arasında yer alıyor. Natus Vincere, 2009 yılından beri toplamda 100'ü aşkın kupa kazanmış olmakla beraber sadece turnuvalardan 11 Milyon Dolar'dan fazla gelir elde etti.
 

İlgili İçerik Yorumlar 4 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
2si1: iPhone'a Assassins Creed Mirage Gibi Büyük Çaplı Oyunlar Geliyor 04 Mayıs Helldivers 2 Steam'de Bir Günde 100 Binden Fazla Olumsuz Yorum Aldı! 04 Mayıs Söylenti: Yeni Tomb Raider Açık Dünya Olacak ve Hindistan'da Geçecek 04 Mayıs İddia: Resident Evil 9, Ocak 2025'te Geliyor 04 Mayıs 2024 Yılının İlk Çeyreğinde En Çok Kazandıran Oyunlar Açıklandı 04 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler