V Rising ile Legacy of Castlevania İş Birliği Yapıldı

27.03.2024 15:25 Mehmet Tandoğan

 
 
Vampir temalı hayatta kalma açık dünya oyunu V Rising geliştiricisi Stunlock Studios, yeni bir iş birliğini duyurdu. Bu kapsamda Konami ile yeni bir etkinliğe gireceğini ve Legacy of Castlevania temalı içeriklerin sunulacağını belirtildi. Temalı içerikler 8 Mayıs tarihinde oyunculara sunulacak.
 
Legacy of Castlevania içerikleri V Rising dünyasına dahil oluyor
 
 
 
Stunlock Studios CEO'su Rickard Frisegard iş birliği konusunda çeşitli açıklamalarda bulundu ve şunları söyledi: “Hepimiz Castlevania'nın büyük hayranlarıyız. Bu nedenle oyunumuzda orijinal Castlevania içeriği görmek bizi gerçekten heyecanlandırıyor. V Rising evrenine bu heyecanı getirme şansı bulduğumuz için Konami'ye yürekten teşekkür ediyoruz.”
 
İş birliği kapsamında Belmont Klanı'nın kudretli kahramanı Simon Belmont oldukça ön plana çıkıyor ve tüm vampir türüne meydan okumak için buradaki yerini alıyor. Efsanevi vampir katili olarak karşımıza çıkan bu karakteri ortadan kaldırmak bizim temel hedefimiz oluyor.
 
Yeni silahları kullanabileceğimiz ve temalı görevlere adım atabileceğimiz V Rising şu anda Steam üzerinden PC için Erken Erişim olarak mevcut ve 8 Mayıs'ta tam sürüm tamamen piyasaya sürülecek. PlayStation 5 sürümü ise 2024'ün sonlarına doğru çıkacak.
 
İş birliği fragmanı 
 
 
 

  
V Rising oyununda neler var? 
 
Bir vampir olarak geri döndüğümüz ve karanlık bir dünyaya uyandığımız bu yapımda, gücümüzü yeniden kazanmak için elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz. Oyunda hayatta kalmanın temel mekanikleri ile karşılaşıyoruz ve buradan kaçmak için elimizden geleni yapıyoruz.
 
Bir vampir olduğumuz için elbette ışıklardan ve güneş ışıklarından kaçınmak durumundayız. Daha fazla detay ile beraber oyundaki yerimizi almaya hazırlanıyoruz.
Oyunda sadece aksiyon ve macera içerikleri bulunmuyor. Aynı zamanda etrafta kendi bölgemizi kurabileceğimiz ve simülasyon unsurları ile karşılaşabileceğimiz inşa etme mekanikleri ön plana çıkıyor. Dolayısıyla bir yandan kendimize hayat dolu bir açık dünyada bulurken, diğer yandan ise kendi bölgemizi burada kurmaya çalışıyoruz. Böylece oyundaki yerimizi hızlı bir şekilde alarak ilerlemeye başlıyoruz.

Bildiğiniz üzere bu tarz oyunlarda her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor. Çünkü yapacağınız hamlelere göre değişkenlik gösteren bir dünya bulunuyor. Bu dünya içerisinde yaptığınız seçimlerle beraber farklı sonuçlara ulaşabiliyor ve aynı zamanda oyunda yer aldığınız süre boyunca gidişata tamamen yön verebiliyorsunuz. Hangi bölgeye doğru ulaşmak istiyorsanız ona göre kendi seçiminizi gerçekleştirebiliyorsunuz.

Bunun dışında oyunda farklı bölgelere doğru ilerleyebilir, bu bölgeleri keşfetmeye hazırlanabilir ve elinizdeki kaynakları daha da yükseltmeye başlayabilirsiniz. Elinize ne kadar çok kaynak olursa o kadar çok güçlü konuma gelmeye çalışıyorsunuz. Hem kendi bölgenizi kurarken hem de kendinizi geliştirirken bu kaynaklardan faydalanabiliyorsunuz.

Hem tek oyunculu hem de çevrimiçi olarak oynayabileceğiniz bu yapım elbette kişiden kişiye göre değişkenlik gösteren bir yapıyı bünyesinde barındırıyor. Yani oyun içerisinde istediğiniz gibi tek oyunculu bir şekilde yer alabilir ve bu şekilde bölgeleri keşfedebilirsiniz. Ancak kendinize çevrimiçi için müttefikler almak istiyorsanız da o şekilde bir hamle yapabilir ve bu zorlu ve karanlık hayatta kalma macerasına yanınızda çeşitli dostları bulabilirsiniz. Bu şekilde arkadaşlarınızla beraber ilerleyebilir ve aynı şekilde yer aldığınız süre boyunca kendi planınızı ve stratejinizi oyuna dahil edebilir, arkadaşlarınızla beraber bir ekip olarak koordineli bir şekilde ilerleyebilirsiniz. İşte bu noktada oyunun eğlence dozu elbette biraz daha artış gösterebilir.
 
 
 
Bu tarz oyunlarda çevrimiçi destek bulunuyorsa ve eşle oyun modu ile beraber arkadaşlarınızla oynama imkanlarınız varsa elbette biz de burada bu tarz oyunlarda eşle oyun modu içerisinde oynamanızı tavsiye ediyoruz. Çünkü bu mod ile beraber arkadaşlarla bir yandan sohbet ederken diğer yandan ise oyuna kendimizi kaptırabiliyoruz.
 
Zorlu düşmanların üstesinden gelmek için planlar yapabiliyor, örneğin bir arkadaşımıza sağdan gitmesi gerektiğini ve farklı beceriler kullanması gerektiğini veya dikkati tamamen onun üzerine çekmesini isteyebiliyor ve biz de bu şekilde hamlelerimizi gerçekleştirebiliyoruz. Bu tarz oyunlarda arkadaşlardan destek almak ve onlarla beraber bir sohbet içerisine girmek oldukça önem arz ediyor ve bu da oyunun eğlence deneyimini bir üst seviyeye çıkaran unsurlar arasında yer alıyor diyebiliriz.
 
Diğer taraftan, oyun içerisinde bir vampir olduğumuz için elbette ışıklardan ve güneş ışınlarından kendimizi korumamız gerekiyor. Korumazsak canımızın azaldığını ve hayatta kalma mücadelesini ne yazık ki kaybedeceğimizi biliyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde daha çok karanlık bölgeleri tercih edebiliyor ve gün olarak da geceyi seçebiliyoruz.

Oyunda izometrik bir kamera bakış açısı bulunuyor. Karakterimize üstten görünümlü bir bakış açısıyla beraber kontrol edebiliyoruz. Aynı zamanda karakter odaklı bir yapı olduğundan dolayı istediğimiz şekilde karakterimizin yakınına doğru kameramızı ilerletebiliyor, istersek çevreye bakabilir istersek de farklı noktalara doğru bir bakış atabiliyoruz.

Karakter odaklı yapı durumuna bir bakacak olursak, burada farklı becerilerimiz bulunuyor. Beceri ağacı içerisinden istediğimiz beceriyi seçerek farklı yeteneklere sahip olabiliyoruz. Bir vampir olarak uyandıktan sonra elbette kendi vampirliğimizi daha da gelişmiş bir şekilde oyuna adapte etmeye çalışıyor ve bu şekilde diğer toprakları keşfetmeye hazırlanıyoruz. Aynı zamanda bir yandan keşfederken diğer yandan ise burada bulunan düşmanları ortadan kaldırarak aslında bu toprakları fethedebiliyoruz. Gücümüzü yeniden kazanmak ve aynı zamanda hayatta kalmak için kavurucu güneşten elbette uzak durmak gerekiyor.
 
 

Güneşten uzak durduktan sonra yüzyıllar süren uykunun ardından zayıflamış bir vampir olarak tekrar uyanıyor ve gücümüzü yeniden kazanmak için elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz. Hayatta kalmak için elbette burada yapabileceklerimiz oldukça farklı olarak karşımıza çıkıyor ve değişkenlik gösteriyor. Dolayısıyla bir yandan hayatta kalmaya çalışırken diğer yandan ise karakterimizi geliştiriyor ve aynı zamanda kendi bölgemizi korumak için burada farklı hamlelerde bulunabiliyoruz.

Kendi bölgemizi koruma durumuna bir bakacak olursak, burada kendi kalemizi yükseltebiliyoruz. Kalemize ne kadar kaynak gerekiyorsa bu kaynakları etraftan yani çevreden bulabiliyor ve tekrar bir inşa etme sürecine giriş yapmak için de bu bölgede en iyi kaleyi bizim kurmamız gerekiyor. Bu noktada inşa ettikten sonra elbette bize sadık olan hizmetkarları kendi ekibimize dahil edebiliyor, çevrimiçi olarak müttefiklerle bir olabiliyor veya düşmanlarla kapışabiliyor, aynı zamanda oyunu tamamen tek oyunculu bir şekilde oynayabiliyoruz.
Çevrimiçi unsurlar ile beraber elbette kendimize ait müttefikler kurabiliyor, bu müttefik ekibiyle beraber ilerleyebiliyor ve düşmanları ortadan kaldırabiliyoruz.
 
Ancak bunun dışında diğer oyuncularla beraber de kapışma şansınız bir hali yüksek diyebiliriz. Çünkü sizin dışınızda bu dünyada aktif olarak rol oynayan diğer vampirler bulunuyor ve onlar da kendi rollerini oynamak durumunda kalıyor. Bu şekilde etrafı keşfederek, düşmanları ortadan kaldırarak ve aynı zamanda kendilerini geliştirerek dünyadaki varlığını sürdürmeyi hedefliyor. Siz de aynı amaç uğruna ilerlediğinizden dolayı çıkarlarınız bu noktada çatışıyor. Durum böyle olunca oyuncularda bir yandan birbirleriyle kapışırken diğer yandan ise oyunda yer alan düşmanları ortadan kaldırarak kendi varlığınızı sürdürmeye hazırlanıyorsunuz.
 
Çatışmalarla dolu bir dünyada yer aldığımız süre boyunca daha çok karanlık bir ortamın olduğundan bahsedebiliriz. Geceyi yönetmek için elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz. Gotik bir açık dünya içeriği sunan oyunda daha çok karanlık bölgelerden geçebiliyor, ormanları arşınlayabiliyor, binek hayvanımızla beraber hızlı bir şekilde ilerleyebiliyor ve daha farklı yamaçlara doğru geçiş yapabiliyoruz.
 
 

Dolayısıyla oyunda farklı bölgeler bulunuyor ve her bölge içerisinde atmosferlerin, manzaraların ve düşman çeşitliliğinin değişiklik gösterdiğini görebiliyoruz. Çatışmalarla dolu bir dünya olduğu için elbette her köşede bizleri çeşitli zorluklar bekliyor ve kaderimizi burada yazmak tamamen bizim işimiz oluyor.

Bunun dışında oyunda açık alanların olduğu kadar aynı zamanda mağaraların yani karanlık bölgelerin de olduğunu aktarabiliriz. Vampir yoldaşlarınızla beraber dünyayı istediğiniz şekilde dolaşabiliyorsunuz. Bu sayede geliştirici ekip bizlere güzel bir özgürlük sunmuş durumda. İstediğimiz gibi dünyayı dolaşabiliyor, köyleri yağmalayabiliyor, haydutlara baskınlar yapabiliyor, doğaüstü canavarlarla beraber kapışabilir ve onların alanlarını araştırarak kendi başımıza avlanmaya geçiş yapabiliyoruz. Dolayısıyla bir yandan bu dünya içerisinde neler olup bittiğini öğrenmeye çalışırken diğer yandan ise bazı rastgele olayların bizlere sunulduğunu ve bu olayları da çözmek için elimizden geleni yapmaya koyulduğumuzu aktarabiliriz.

Oyunda istediğimiz bölgeye doğru ilerlerken elbette burada farklı olayların meydana geldiğini ve bir yandan araştırma görevlerini üstlenirken diğer yandan ise ana görevlerden ilerleyebildiğimizi görebiliriz. Aktif olarak ana görevlerden ilerlediğimiz zaman elbette yeni donanımların, kaynakların ve daha fazlasının sahibi olabiliyoruz. Diğer taraftan yan görevleri doğru şekilde tamamlayarak da bu dünya içerisinde neler olup bittiğini daha fazla kavrayabiliyor ve aynı zamanda bazı karakterlerden aldığımız görevlerle beraber o karakterin neler yaşadığını ve geçmişte başına neler geldiğini anlayabiliyor, dünya hakkında daha fazla bilgi sahibi olabiliyoruz.

Oyunda gece ve gündüz döngüsünün bulunduğunu aktarabiliriz. Gündüz döngüsü boyunca elbette ne yazık ki geceyi beklemek durumunda kalıyoruz. Çünkü vampir olduğumuzdan dolayı güneş bizlere acı veriyor ve derimizi yakarak ortadan kaldırmayı hedefliyor. Dolayısıyla oyunda gündüz gölgelerde kalmaya ve gece ise tamamen buralara hakim olmaya çalışıyoruz. Gece boyunca istediğimiz gibi etrafta dolaşabiliyor, karanlıkta kurbanlarımızı avlamaya çalışıyor, bir vampir olarak stratejimizi ve planımızı ortaya dökebiliyor ve aynı zamanda batan güneşin etrafında kanı olan suçsuzluğumuzu burada gidermek durumunda kalıyoruz.
 
 
 
Dolayısıyla oyunda gerçekten de güzel bir vampir temasının olduğundan bahsedebilir ve etrafın buna göre şekillendiğini ve aynı zamanda atmosferlerin bizlere en iyi şekilde sunulduğunu aktarabiliriz.

Dünya içerisinde hayatta kalmak ve aynı zamanda etrafı keşfederek nasıl bir ortam olduğunu görmek elbette oyuncuları heyecanlandıran unsurlar arasında bulunuyor. Bir yandan etrafı keşfederek hazineleri toplayabilir, diğer yandan ise daha farklı düşmanlarla beraber kapışarak kendi ustalarınızı geliştirebilirsiniz.

Kalelerinizi yükseltebileceğiniz ve kaynakları toplayabileceğiniz bu yapımda unutulmuş bilgileri açığa çıkarmak için etrafı keşfedebiliyor ve burada çeşitli ipuçlarını toplamaya hazırlanıyorsunuz. Aynı zamanda eski teknikleri keşfetmeye başladığınız ve farklı yetenekler üzerinde usta olmaya başladığınız bu yapımda bir yandan ganimetlere depolarken diğer yandan ise karanlık ordunuzu daha da büyütmek için elinizden geleni yapmaya koyuluyorsunuz. Edindiğiniz bilgilerle beraber dünya üzerinde hayatta kalmak elbette daha kolay bir şekilde olabilirken bu bilgileri ele geçirmekte bir hayli zor diyebiliriz.
 
Kendi vampir tarzınızı yansıtabileceğiniz ve aynı zamanda rakiplerinize aman vermeyeceğiniz bu yapım gerçekten de güzel bir deneyim sunuyor ve genel olarak oyuncular tarafından sevilen bir yapıyı içeriyor diyebiliriz. Arkadaşlarınızla veya tek başınıza oynayabileceğiniz bu yapım vampir teması ile beraber karşımıza çıkarken aynı zamanda ışıklara karşı da duyarlı olduğumuzu tekrar hatırlatmakta fayda var.
 
 
 
Vampir yeteneklerinde ustalaşabileceğiniz ve diğer vampirlerle işbirliği yapabileceğiniz bu yapımda, yalnız başınıza seyahat edebilir veya dünyayı arkadaşlarınızla beraber keşfetmeye hazırlanabilirsiniz. Diğer vampirlerle yan yana olabildiğiniz ve kendinize ait bir ekip kurabildiğiniz bu yapımda, bir yandan bu ekiple beraber düşmanlara karşı savaşabilir, diğer yandan ise büyük tehditlerin üstesinden gelmek için elinizden geleni yapmaya koyuluyorsunuz. Elbette bir ekip olarak kapıştığınız zaman büyük avantajlar elde edebilir ve çeşitli bonuslara da sahip olabiliyorsunuz.

Diğer oyuncularla beraber kaleleri baskın yapabilir, kan, güç ve ihanet oyununda diplomatik bir seviyeye çıkmaya hazırlanabilir ve en iyi şekilde buradaki düzeni elinize alırken hayatta kalmanın inceliklerine de öğrenebiliyorsunuz. Müttefiklerden oluşturabileceğiniz bu güçle beraber rekabet edebilir, işbirliği yapabilir ve istediğinizi gerçekleştirebiliyorsunuz. Bunun seçimi ise tamamen size ait oluyor.

Kısaca toparlayacak olursak, oyunun içerisinde gerçekten de güzel bir vampir teması işleniyor ve ilgi çekici ortamlarda kendimizi bulabiliyoruz. Bu ortamlarda hayatta kalmak için elimizden geleni yapmaya koyuluyor ve hem karakterimizi geliştiriyor hem de kendi bölgemizi burada yükseltmek durumunda kalıyoruz.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
V Rising Platformlar: PC Geliştirici: Stunlock Studıos Dağıtıcısı: Stunlock Studıos Tür: Rol Yapma Oyunu (Ryo) Çıkış Tarihi: 17 Mayıs 2022
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 0 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Aksiyon RYO Kristala Erken Erişim Sürümüyle Bu Yıl Çıkacak 4 Dk önce Shadow of the Ninja Reborn, 29 Ağustos'ta Konsollar ve PC için Çıkıyor 12 Saat önce Açık Dünya Aksiyon RPG GALIX: New Horizons PS5 ve PC için Duyuruldu 26 Nisan Korku Aksiyon Oyunu Alien: Rogue Incursion PS VR2, SteamVR ve Quest 3 için Duyuruldu 26 Nisan Outriders Geliştiricisi "Project Dagger" Kod Adlı Oyunu İptal Etti 26 Nisan
Forumdan Konular
DH'den Haberler