Valve: "Gelecek Nesil Perakendecileri Vuracak"

08.04.2012 21:25 Samet Konuksal


     Artık genel anlamda oyun dünyasını etkisi altına alan dijital platformlardan en yüksek kâr eden şirket de Valve. Steam ile birlikte PC piyasasını ele geçiren Valve'ye göre yeni nesil platformlar, perakendecileri vuracak.
 
     PC Gamer'a konuşan Doug Lombardi, röportaj sırasında konuyla ilgili konuştu. Britanya'nın en büyük perakendecilerinden GAME'in kötü zamanlar yaşamasına oldukça şaşırdığını söyleyen Lombardi, "Bu olanları pek tahmin etmiyordum." açıklamasını yaptı.
 
     Steam'in kuruluşunda GAME ile yaşadıkları bir olayı anlatan Lombardi, "Hatırlıyorum, Half-Life 2'yi çıkardıktan ve Steam'e bazı düzenlemeler yaptıktan sonra GAME yetkilileri 'Acaba Steam'in büyük bir pazar payı alması ne kadar sürer? Bence beş veya on yıl arasında değişir.' dediklerinde ben sadece gülmüştüm." cümlelerini söyledi.
 
     Ardından Lombardi, "Ve şimdi bu olayın ardından 10 sene bile dolmadı fakat Steam gerçekten de büyük bir paya sahip oldu. Steam artık oyuncuların büyük bir bölümünün favorisi oldu ve daha da büyümeye devam edecek." şeklinde konuştu. 
 
     Konuşmalarının devamında Valve'den Doug Lombardi, "Bana sorarsanız perakendecileri bekleyen bir diğer önemli olay, gelecek nesil platformlar olacak. Merak ediyorum Free to Play veya yeni dinamiklerin karşısında nasıl çözüm bulacaklar." cümleleriyle sözlerini bitirdi.
 

İlgili İçerik Yorumlar 11 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Epic Games Haftanın Öne Çıkan İndirimli Oyunları 21 Mayıs Mayıs Ayının PlayStation Plus Oyunları Erişime Açıldı 21 Mayıs Kristal Piksel Video Oyun Ödülleri 11 Dalda Sahiplerini Buldu 21 Mayıs GTA Benzeri The Precinct İçin Resmi Oynanış Fragmanı Yayınlandı 21 Mayıs The Witcher 3 Resmi Mod Aracı REDkit Oyunculara Sunuldu 21 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler