Valve, Half Life Temalı Sanal Gerçekçilik Demoları Üzerinde Çalışmış

06.03.2015 02:19 Samet Konuksal


    Valve GDC'de HTC ile ortaklaşa çalıştığı sanal gerçekçilik cihazı HTC Vive'ın tanıtımını yaptı. Tanıtım sırasında Portal temalı demo gördük, Dota 2 ve diğer oyunların Source 2'ye aktarıldığını öğrendik. Peki ya Half Life nerede?
 
    Kotaku editörlerinden birisi GDC fuar alanında Valve programcısı Jeep Barnett'a yıllanmış Half Life sorusunu sormuş. Jeep Barnett ise, "Kendi aramızda bazı denemeler yaptık. Elimizde bulunan tasarımları alıp Half Life temasının sanal gerçekçilik dünyasında nasıl çalışacağına baktık. Half Life'dan Headcrableri alıp roketatarlarla patlattık. Bu gibi eğlenceli şeyleri denedik. Fakat bütün bunların sonucunda yaptıklarımız, sadece VR dünyasındaki istediğimiz oyun tasarımını keşfetmek için yapılmış denemelerdi." cevabını vermiş.
 
    Sanal gerçekçilik odaklı Half Life oyunuyla ilgili yöneltilen soruyu da yanıtlayan Barnett, "Bu konu hakkında 'hayır' diyemem. Fakat şu an için bizim için doğru olan ne onu bilmiyoruz. En değerli kaynağımız zaman ve istediğimiz herşeyi yapmak için yeterince zamana sahip değiliz. Elimizde olsa bütün markalarımızı VR temasına taşımak isterdik. Ancak bunun için ne yeterli zamana, ne de yeterli insana sahibiz. Dolayısıyla ilk başta bu temaya en rahat neyin oturacağını bulmak için çalışıyoruz." açıklamasını yaptı.
 
    Açıklamalarının devamında Barnett, firma içerisinde Left 4 Dead ve Dota 2'nin haricinde VR tabanlı yepyeni oyun fikirlerinin denendiğini belirtti. Ancak hepinizin bildiği üzere bunların hiçbiri şimdilik resmiyet kazanmış değil. E3 ve Gamescom'un bulunduğu yaz dönemi Valve için şimdiden epey hareketli geçeceğe benziyor...
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Half Life 3 Platformlar: PC Geliştirici: Valve Dağıtıcısı: Valve Tür: FPS Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 15 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Batman: Arkham Shadow Resmi Olarak Duyuruldu 1 Saat önce The Witcher 3'te Artık Griffin'e Binmeniz Münkün! 1 Saat önce Gray Zone Warfare PC Sistem Gereksinimleri 2 Saat önce Deus Ex İçin RTX Remix Modu Yayınlandı 3 Saat önce Suşi Dükkanı İşletebileceğiniz Rolling Hills 4 Haziran'da Geliyor 3 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler