VentureBeat: Nintendo Switch NVIDIA'nın Maxwell Mimarisini Kullanıyor

15.12.2016 17:02 Gazali Çetinkaya

   Nintendo'nun merakla beklediğimiz yeni konsolu Switch hakkında henüz teknik detaylar açıklanmış değil ve 13 Ocak tarihine kadar da açıklanmayacak. Ancak VentureBeat, anonim kalmayı tercih eden iki farklı kaynaktan aldığı bilgiye göre cihazın gücü ve hangi mimariye sahip olduğu hakkında bilgi verdi.
 
   VentureBeat'in haberine göre Nintendo Switch NVIDIA’nın pascal mimarisini değil onun yerine Maxwell mimarisini kullanacak ve belirtilene göre de cihaz Sony'nin orijinal PlayStation 4'ünden daha az güçlü olarak karşımıza çıkacak. 
 
   Site, geliştiricilerin Switch'in söylentilere ait 720p çözünürlüğünün altında oyunlar sunarak gelişmiş oyun performansı elde edebileceğine inanıyor. 
 
   Maxwell seçiminin sebebi ise haberde Nintendo'nun biraz aceleci davranmak ve herhangi bir erteleme olmamasını istemesi olarak belirtiliyor. Haliyle Maxwell-tabanlı Tegra yongası cihazın fiyatının da uygun olabileceğini gösteriyor.
 
   Pazar araştırmacısı Jon Peddie Research analisti bu haber üzerine Nintendo Switch hakkında şu sözleri söyledi.
 
"Nintendo'nun stratejisini bir risk olarak görmüyorum. Yatırımcılar, uzmanlar ve fanboylar Nintendo'yu Sony ve Microsoft ile karşılaştırmaya çalıştıklarında ciddi bir hata yapıyor. Nintendo, uygun fiyatı ile erişilebilir bir üründür ve performansı hiçbir zaman onlara göre önde gelen bir kriter değildir. Onlar asla teknoloji öncüsü değildirler. Nintendo'yu Sony ile karşılaştırmaya çalışmak, bir Volkswagen'i bir Corvette ile karşılaştırmak gibidir."
 
    Nintendo Switch, 2017 yılının mart ayında piyasaya sunulacak.
 
   Nintendo Switch'in sunumu ise Türkiye saati ile 13 Ocak sabah 7'de yapılacak.  Bu sunum esnasında konsolun fiyatı, teknik özellikleri ve çıkış oyunları listesinin paylaşılması bekleniyor.
 
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Nintendo Switch Platformlar: Geliştirici: Nintendo Dağıtıcısı: Nintendo Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: 3 Mart 2017
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 32 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
MSI 2024'te İlk Finalist Gen.G Esports Oldu! 3 Saat önce Ghost of Tsushima PC İçin Çıktı: İlk Yorumlar Olumlu 16 Mayıs Assassin’s Creed Shadows Türkiye Fiyatı Cep Yakıyor 16 Mayıs EA Sports College Football 25 Çıkış Tarihi Açıklandı 16 Mayıs Epic Games'in Gizemli Ücretsiz Oyunu Erişime Açıldı! 16 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler