Warner Bros, Nemesis Sisteminin Patentini Aldı

07.02.2021 09:43 Gazali Çetinkaya

 
Warner Bros, 2016'dan bu yana almaya çalıştığı nemesis sisteminin patentini en sonunda aldı.

Amerika Birleşik Devletleri Patent ve Marka Ofisi, Warner Bros'un patent başvurusuna 3 Şubat 2021'de onay verdi ve 23 Şubat 2021'de yürürlüğe girecek. 2035'e kadar ellerinde tutma seçeneğine sahipler.

İlk olarak 2014'te çıkan Middle-Earth: Shadow of Mordor'da ve daha sonra genişletilmiş versiyonu 2017'de çıkan Middle-earth: Shadow of War'da kullanılan nemesis sistemi oyuncuların eylemlerinin NPC'ler tarafından hatırlandığı ve NPC'lerin kendi arasında hiyerarşi kurduğu bir sistemdi.
 
Patetin alınması, direkt olarak kopyalanmadığı sürece diğer geliştiricilerin bazı değişikliklerle benzer işler ortaya çıkarmasına engel olmaması lazım. Zamanında BioWare da diyalog çarkının patentini almıştı fakat bir sürü oyunda kullanıldı. Obsidian Entertainment tasarım yönetmeni Josh Sawyer, Thomas Was Alone yaratıcısı Mike Bithell, Vlambeer kurucularından Rami Ismail ve hikaye anlatımı tasarımcısı Cat Manning gibi pek çok geliştirici bir oyun mekaniğinin patentinin alınmasının yanlış olduğu düşüncesinde.
 
Mike Bithell, nemesis sistemi dışındaki oynanış mekaniklerini diğer oyunlardan kopyalamış bir seri üzerinden böyle bir hamle yapılmasının gerçekten iğrenç olduğunu belirtti.
 
Cat Manning, patentin çok geniş kapsamlı olmasından dolayı biraz endişeli. "Patente baktım ve saçma derecede geniş. Gördüğüm ve üzerinde çalıştığım birden fazla hikaye sistemi, patentte kullandıkları dille tanımlanabilir. Muhtemelen yasal olarak bir yaptırımı olmazdı ancak diğer geliştiricilerin bunu öğrenecek parası yok. Nemesis sistemini tamamen kopyalamak gibi bir niyetim yok. Kişisel olarak birkaç şeyi farklı yapardım. Fakat patent çok geniş olduğu için bu lisansın, benzer herhangi bir çalışmanın geliştirilmesini engelleyeceğinden endişeliyim."
 
Öte yandan patentin alınması ileride çıkacak Warner Bros oyunlarında kullanılacağına da işaret olabilir.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Middle Earth: Shadow of Mordor Platformlar: ÇOKLU PLATFORM Geliştirici: Monolith Productions Dağıtıcısı: Warner Bros Interactive Tür: Action Çıkış Tarihi: 30 Eylül 2014
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 12 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Xbox, Fallout 5'in Daha Erken Çıkmasını İstiyor 27 Nisan Capcom Üç Farklı Oyunu Steam'den Kaldırıyor! 27 Nisan Sessizlik Bozuldu: Stalker 2 İçin Yeni Ekran Görüntüleri Yayınlandı! 27 Nisan Another Crab’s Treasure ve Star Wars Jedi: Survivor Artık Game Pass'te 27 Nisan 2si1: Apple İçin Oyun Emülatörü Yolda 27 Nisan
Forumdan Konular
DH'den Haberler