Warner Bros, Nemesis Sisteminin Patentini Almaya Çalışıyor

31.01.2021 09:44 Gazali Çetinkaya

 
Warner Bros'un nemesis sistemi için patent başvurusunda bulunduğu ortaya çıktı.

Monolith Productions'ın geliştirdiği Middle-Earth: Shadow of Mordor ile Shadow of War'da kullanılan, oyuncuların eylemlerinin NPC'ler tarafından hatırlandığı ve NPC'lerin kendi arasında hiyerarşi kurduğu bir sistemdi.

Warner Bros ilk olarak Mart 2016'da patent başvurusunda bulunmuş ve Amerika Birleşik Devletleri Patent ve Marka Ofisi tarafından Kasım 2019'da reddedilmiş. Warner Bros bu oynanış sisteminin patent almaya uygun olduğunu gösteren bir bildiri ile Ekim 2020'de tekrar başvurmuş. Şu anda beklemede ve bu sefer almayı başaracağı düşünülüyor.
 
Nemesis sistemine benzer oynanış mekanikleri Middle-Earth: Shadow of Mordor'dan sonra Warframe, Assassin's Creed Odyssey, Path of Exile'ın Betrayal genişlemesi ve XCOM 2'nin War of the Chosen genişlemesinde kullanıldı.
 
Warner Bros, nemesis sisteminin patentini alsa bile başka firmalar tarafından benzerlerinin farklı isimlerle yapılmasını tamamen engelleyecek bir durum oluşturmaz. Zamanında BioWare, Mass Effect'in diyalog çarkı için; Nintendo, Eternal Darkness'ın akıl sağlığı sistemi için; Sega, Crazy Taxi'nin pusula oku için patent almış. The Simpsons: Road Rage, Crazy Taxi'nin bu mekaniğini kopyalayınca Sega, Fox Interactive'e dava açmış ve açıklanmayan bir miktar ile mahkeme dışında uzlaşılmıştı.
 
Obsidian Entertainment tasarım yönetmeni Josh Sawyer bu haber karşısında şöyle bir yorumda bulundu: "Warner Bros'un nemesis sistemi için patent aldığını gözden kaçırmışım. Eğer birinin tasarımını alıp daha iyi bir versiyonunu yaparsanız size bir kupa verilmeli, sokaklarda zafer kutlanılmalı ve önceki versiyonunu yapanlar tarafından alkışlanmalısınız. Daha önce istememiştim fakat bu benim bir nemesis varyantı yapmayı istememe neden oldu çünkü bu çok aptalca bir durum. Eğer ben bir oynanış mekaniğini yasal olarak korumaya çalışırsam umarım ki Persli gemiler tarafından infaz edilirim."

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Middle Earth: Shadow of Mordor Platformlar: ÇOKLU PLATFORM Geliştirici: Monolith Productions Dağıtıcısı: Warner Bros Interactive Tür: Action Çıkış Tarihi: 30 Eylül 2014
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 10 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Xbox, Fallout 5'in Daha Erken Çıkmasını İstiyor 27 Nisan Capcom Üç Farklı Oyunu Steam'den Kaldırıyor! 27 Nisan Sessizlik Bozuldu: Stalker 2 İçin Yeni Ekran Görüntüleri Yayınlandı! 27 Nisan Another Crab’s Treasure ve Star Wars Jedi: Survivor Artık Game Pass'te 27 Nisan 2si1: Apple İçin Oyun Emülatörü Yolda 27 Nisan
Forumdan Konular
DH'den Haberler