Wheatley'in Videosu Half Life'ı mı İşaret Ediyor?

12.12.2011 13:18 Ersin Kılıç


     Konu ve video Portal 2'nin sonu hakkında önemli spoiler içermektedir.
 
     Steam çalışmaları, Left for Dead ve Portal gibi oyunlardan sonra Half Life'ı iyice boşlayan ve büyük bir beklentiye sebep olan Valve'ın yaptığı herşeyden oyuncular nem kapmaya başladı diyebiliriz.
 
     Firmanın her işi, yayınladığı her video adeta yeni Half Life ile ilgili ipucu içerebilir diye didik didik ediliyor. İşte bu didik didik edilen videolara bir yenisi daha eklendi. Portal 2'deki rolü ile en iyi karakter ödülüne aday olan Wheatley'in konuşmasındaki bazı noktalar Half Life'ı işaret ediyor olabilir.
 
     Konuşmasına VGA töreninde bir ödüle aday olmanın büyük bir onur olduğunu belirten ve Porat 2'nin sonundaki kaldığı yerden bize seslenen Wheatley, konuşmasının ilerleyen dakikalarında ise kurtulmak için biraz dil döküyor. Son olarak kordinatlarını vermeye çalışan Wheatley, "1 1 1" dedikten sonra yayın kesiliyor. Peki bu konuşmanın Half Life ile alakası nedir dediğinizi duyar gibiyim.
 
     İşte bu kısacık bir videodan bile oyun severler bazı şeyler çıkarmayı başarmış. Steam forumlarında video ile ilgili bir çok teori dolaşıyor. Konuşmadaki bazı sözlerden her ne kadar ipuçları çıkarılmaya çalışılsa da en önemli etki konuşma sırasında gözüken bir yazıda ortaya çıkıyor. Karakterin hemen üst kısmında yazan bir yazı Half Life için bu videodaki en önemli ipucu diyebiliriz. Wheatley'in hemen üst tarafında aşağıdaki yazı dikkat çekiyor.
 
 
     Bunu İngilizce'ye çevirdiğimizde ise OBSERVATION SATELLITE "LANTHANUM"i görüyoruz. Bu cümlenin son kısmı Lanthanum elementini yani lantan'ı işaret ediyor. Lantan'ın Yunancasına baktığımızda Half Life'ın o meşhur işaretini yani şu kelimeyi görüyoruz;
 
 
     Atom numarası 57 olan ve Periodik Tablo'nun 3. bölümünde yer alan Lantan'ın yarılanma ömrü (Half Life) ise 60.000. Nasıl olduğu bilinmez ama  " 1 1 1 " rakamlarından ve bu kodlardan yola çıkarak yeni oyunun CES veya E3 2012'de duyurulabileceğine dair bazı teoriler bile bulunuyor. Resimlerin, teorilerin havada uçuştuğu konuya buradan, Wheatley'in konuşmasına ise aşağıdan göz atabilirsiniz.
 

[DHVIDEO=3713]
İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Half Life 3 Platformlar: PC Geliştirici: Valve Dağıtıcısı: Valve Tür: FPS Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 12 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
The Sims Benzeri Life by You Sürümü Süresiz Olarak Ertelendi 20 Mayıs IGG Dünyanın İlk Uluslararası Çevrimdışı SLG Turnuvası’nı Düzenledi! 20 Mayıs Ghost of Tsushima En İyi Tek Oyunculu "Playstation PC" Oyunu Oldu! 20 Mayıs Assassin's Creed Shadows Zorunlu internet Bağlantısı Gerektirmeyecek 20 Mayıs Ghost of Tsushima'nın PC Sürümünden Eş Zamanlı Oyuncu Rekoru 19 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler