Wolfenstein: The New Order Bazı Ülkelerde Sansürlenecek

06.05.2014 14:27 Talha Aynacı

 
    2 hafta sonra çıkışını gerçekleştirecek olan Wolfenstein: The New Order için yayıncı Bethesda tarafından yeni açıklamalar yayınlandı. Açıklamalara göre Almanya ve Avusturya'da Nazi simgesi sansürlenecek. Bu sansüre oyunun PC sürümü de dahil edilmiş durumda. Yani bu bölgelerde yaşayan oyuncular PC için uluslararası sürümü alsalar dahi oyunu aktive edemeyecekler.
 
Bethesda açıklamanın devamında bu sansürün sadece Nazi sembolleriyle sınırlı kaldığı ve oyundaki şiddet içeriğinin bölgeler arasında fark gözetmeyeceğini belirtti.
 
    Her ne kadar tüm dünyada Nazi işareti olarak bilinse de gamalı haç yani Svastika binlerce yıl farklı uygarlık ve kültürlerde farklı anlamlarda kullanılmış; hatta Coca-Cola, 1925 yılında bu sembolle oluşturulmuş bir reklam dahi yapmıştı. Ancak Alman İşçi Partisi ve hükümeti tarafından Nazi Almanyası döneminde kullanılmasıyla bugün hassas bir noktada duruyor.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Wolfenstein: The New Order Platformlar: ÇOKLU PLATFORM Geliştirici: Machine Games Dağıtıcısı: Bethesda Tür: FPS Çıkış Tarihi: 20 Mayıs 2014
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 6 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Epic Games Ücretsiz Gizemli Oyun Kampanyasına Geri Döndü 27 Dk önce Ubisoft'un Yeni Oyunu Hades II Nedeniyle Ertelendi 48 Dk önce Epic Games'in Bu Haftaki Ücretsiz Oyunlarını Kütüphanenize Eklemeyi Unutmayın 1 Saat önce Xbox Başkanı, 4 Bethesda Stüdyosunu Neden Kapattıklarını Açıkladı 10 Mayıs Xbox: Call of Duty Dahil Olmak Üzere Birinci Taraf Oyunlar İlk Gün Game Pass'te! 10 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler