Xbox 360 Dünya Çapında 50 Milyon Adet Sattı

Xbox 360'ın tercih edilmesinin en büyük nedenlerinden birisi de Xbox Live servisi
31.12.2010 10:38 Alkan Adakaner


     Önceki nesilde konsol dünyasına Xbox ile adım atan Microsoft bu ilk denemesindebüyük bir başarı yakalayamamıştı, ama piyasada sağlam bir yer edinmişti. Şimdi ise Microsoft'un konsol dünyasının en önemli şirketlerinden birisi olduğunu görüyoruz.
 
     Xbox 360 ile yüksek satış rakamlarına ulaşan Microsoft, artık sadece bir konsol üreticisi değil, aynı zamanda çok önemli oyunların da yayıncısı konumunda bulunuyor. Özellikle firmanın Xbox Live sistemi genel olarak büyük beğeni topluyor.
 
     Microsoft çabalarının meyvesini kazanmış gibi görünüyor, çünkü Xbox 360 piyasaya çıktıktan 61 ay sonra toplamda 50 milyon adete ulaşmayı başardı. Yani firma tüm zamanların en çok satan 5. ev konsolunu üretmiş oldu.
 
     Bu alanda liderliği ise mükemmel oyun kütüphanesi ile Playstation 2 elinde bulunduruyor. Bu konsol toplamda 140 milyondan fazla satarak ulaşılması güç bir başarıya imza attı. Aşağıdaki tabloda tüm zamanların en çok satan ev konsollarını görebilirsiniz.
 
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Xbox 360 Platformlar: XBOX 360 Geliştirici: Microsoft Dağıtıcısı: Microsoft Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: 20 Kasım 2005
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 12 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Valve'ın Yeni Oyunundan İlk Ekran Görüntüleri Sızdırıldı! 17 Mayıs GTA 6'nın 2025 Sonbaharında Geleceği Doğrulandı 17 Mayıs Epic Games'in Bu Haftaki Ücretsiz Oyunu Türkiye İçin Yasaklandı! 17 Mayıs Take-Two'nun 12 Farklı Oyunu İptal Ettiği Bildiriliyor 17 Mayıs RPG SerialWorld PC için Duyuruldu 17 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler