Xbox 360'ın Ölümcül 3 Kırmızı Hatası Microsoft'a Ne Kadara Mal Oldu?

03.07.2015 15:21 Talha Aynacı

 
     2005 sonunda piyasaya çıkan, o dönem için yeni nesile geçişe vesile olan Xbox 360 konsolu çıkış sürecinden 2007'nin sonlarına doğru ülkemizde 3K veya 3 kırmızı ışık  hatası olarak bilinen, yabancı basında "Red Ring of Death" olarak adlandırılan hatayla boğuşmuştu. Basitçe hata CPU ve GPU'nun ana kart bağlantı noktalarının yüksek ısı sebebiyle deforme olması sebebiyle ortaya çıkıyordu.
 
Xbox markasının eski tepe isimlerinden Peter Moore geçtiğimiz günlerde IGN ile gerçekleştirdiği bir röportajda o dönem yaşananları ve bu hatanın Microsoft'a ne kadara mal olduğunu dile getirdi:
 
"Steve'in (o dönem Microsoft'un şefi olan Steve Ballmer) karşısında titreyerek oturuyordum. Onu ölümüne çok severim ama iş konusunda korkutucu birisi olabiliyor. Bana ne yapmamız gerektiğini sordu, ben de bu hata düzeltilmezse Xbox markasının öleceğini söyledim." açıklamasında bulunan Peter Moore açıklamarına şöyle devam ediyor:
 
"O gün orada bu kararı vermiş olmasaydık, hatanın üstesinden gelmek için mücadele etmeseydik ne Xbox markası ne de Xbox One bugün varolmazdı."
 
Microsoft'un hatanın giderilmesi için 1.15 milyar $ yatırımda bulunması zaten güçlü bir konumda olan Xbox 360'ın satış rakamlarını olumlu olarak etkilemiş ve ömrünün uzamasına sebep olmuştu.  Ancak bu nesilde Xbox One'la birlikte aynı seviyeye gelebilmesi için daha uzun bir yolu var.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Xbox 360 Platformlar: XBOX 360 Geliştirici: Microsoft Dağıtıcısı: Microsoft Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: 20 Kasım 2005
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 16 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Nişancı Oyunu PERISH, Konsollar için 15 Nisan'da Çıkıyor 8 Dk önce VALORANT Challengers 2024 Türkiye: Birlik Ligi'nde Çeyrek Finaller Başlıyor! 1 Saat önce Metal: Hellsinger VR, PS VR2, SteamVR, Quest 2 ve 3 için Duyuruldu 1 Saat önce Bulmaca Oyunu Hakokoro V, Switch için Duyuruldu 2 Saat önce League of Legends 2024 Kış Mevsimi Finali 5 Nisan'da Gerçekleşecek! 2 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler