Xbox Live'ı Çocuklara Kapatan Ülke

Bu sahne aslında bize pek de yabancı değil.
09.01.2012 16:03 Talha Aynacı

 
    Ders çalışmaları veya uyumaları gerekirken kendilerini her akşam online oyunların şefkatli kollarına atan gençlik nihayet sadece anne - babaları değil, koca bir ülkeyi baştan çıkartarak ilginç bir karar almasına sebep oldu.
 
    Geçtiğimiz yıl Güney Kore hükümeti "Shutdown Law" adında bir kanun tasarısı onaylamış ve bu sayede ülke genelinde bağımlılık derecesine ulaşan online oyunculuğu her gece geçerli olacak şekilde 6 saat süreliğine kısıtlamaya gitmişti. Temelinde bu kanun PC oyunculuğu için hazırlanmış ve Güney Koreli gençlerin 6 saatlik uykularını alabilmeleri için her gece, gece yarısından itibaren sabah 6'ya kadar online oyunculuğun kapatılması sağlanmıştı.
 
    Online oyunculuğun özellikle PC üzerinde yaygın olduğu Güney Kore'de bu kanun daha sonra konsol oyunculuğunu da vurdu. İlk olarak Sony, 2011 sonbaharında 16 yaş altı oyuncuların hesaplarını banladı ve yeni hesap oluşturarak PSN'e girmelerine engel koydu. Sony o zamanlar yaptığı açıklamada kısa bir zaman dilimi içerisinde yaş sınırına göre tedbirler almanın zor olduğunu belirtmiş ve sorunu kökten halletmek için 16 yaş altını direk banlama yoluan gitmişti.
 
    İşte bu takip zorluğu sebebiyle Microsoft da Güney Kore'deki tüm üyelerinin yasada geçen yasaklı zaman dilimi içerisinde üyeliklerini engelleyecekti. Ancak Microsoft tarafından gelen son açıklama Güney Koreli Xbox Live kullanıcılarını sevindirdi. Microsoft bu engellemeden sadece 16 yaş altının etkileneceğini ve 16 yaş üstünün bu engellemeden etkilenmeyeceğini belirtti.
 
    Aklınıza hemen sahte bir hesapla yaşınızı büyüterek oyun oynamak gelebilir. Ancak Güney Kore'de her vatandaşın kendine has bir ID numarası bulunmakta ve herhangi bir hesap açmak için bu numarayı kullanma zorunluluğunuz var.
 
 
 
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Xbox 360 Platformlar: XBOX 360 Geliştirici: Microsoft Dağıtıcısı: Microsoft Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: 20 Kasım 2005
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 13 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Devil May Cry Animasyon Dizisinin Tarihi Belli Oldu: İşte Yeni Fragman 20 Eylül No More Room in Hell 2 Erken Erişim Olarak Geliyor: Çıkış Tarihi Açıklandı 20 Eylül Unity 6'nın Özelliklerini Gösteren Teknoloji Demosu Yayınlandı 20 Eylül Like a Dragon: Pirate Yakuza in Hawaii Duyuruldu: İşte Fragman 20 Eylül Cabernet, 24 Ekim'de PC Üzerinden Piyasaya Çıkıyor 20 Eylül
Forumdan Konular
DH'den Haberler