Xbox One'a Alexa Desteği Geliyor

06.09.2018 20:37 Gazali Çetinkaya

 
Microsoft, Xbox One'a Alexa desteğini getireceğini duyurdu ve Amerika Birleşik Devletleri üzerindeki seçili Xbox Insiders üyeleri bugün itibariyle test edebilecek.
 
Yeni özellik Xbox Skill sayesinde kullanıcılar Echo, Sonos ve diğer çeşitli Alexa cihazları ile Xbox One'ı kontrol edebilecek. Bu özellikle ile birlikte Xbox One'ı sesinizle açabilecek, oyunları başlatabilecek, ses düzeyini ayarlayabilecek, ekran görüntüleri yakalayabilecek, yayınlar başlatabilecek ve daha pek çok şey yapabileceksiniz. Komutlar "Alexa, Destiny 2'yi başlat" gibi çalışacak.
 
Microsoft'un uzun yıllar boyunca desteklediği Xbox Kinect sensörü de benzer şeyler yapıyordu ancak Microsoft Ekim 2017'de üretimini sonlandırarak cihazın fişini resmen çekmişti. Alexa desteği Kinect'in yerine düşünülmüş bir hamle gibi görünüyor.
 
Microsoft bu deneyimi geliştirmeye ve cihazlar, dijital asistanlar ve sesli servisler arasında ses entegrasyonunu büyütmeye devam edeceğini söylüyor. Gelecekte Xbox One'da başka sesli asistanlar görebiliriz. Zaten Xbox One'ın yakında Google Assistant destekleyeceği yönünde söylentiler vardı ve bu haberle birlikte bu söylentiler daha da güçlendi.
 
Xbox konsol pazarlama direktörü Albert Penello, oyunlarda Alexa / Echo'nun yaygınlaşmasını saglamak için Microsoft'tan ayrılarak 2018'in ortalarında Amazon'a katılmıştı. Microsoft ayrıca Alexa ve Cortana'yı entegre etmek için Amazon'la birlikte çalışıyor ve bu özellik Xbox One'da hem Alexa'da hem de Cortana'da kullanılabilir.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Xbox One Platformlar: XBOX ONE Geliştirici: Microsoft Dağıtıcısı: Microsoft Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: 22 Kasım 2013
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 14 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Konsol Satışlarının Düşmesine Rağmen Xbox Üçüncü Çeyrekte Rekor Kırdı 28 Nisan Fallout 4'ün Yeni Nesil Güncellemesi Nasıl Kaldırılır? 28 Nisan Embracer Group Üç Ayrı Şirkete Bölündü: Hangi Oyunlar Kimin Elinde? 28 Nisan The Last of Us Part I İçin AMD FSR 3.0'ı Geliştiren Güncelleme Geldi 28 Nisan Cyberpunk 2077 İçin Yeni Mod Tüm Ağaçları Elden Geçiriyor 28 Nisan
Forumdan Konular
DH'den Haberler