Xbox One'ın İkinci El Sisteminden Resmi Detaylar

07.06.2013 02:51 Samet Konuksal


    Oldukça radikal kararlarla gelen Xbox One'ın en büyük eleştiri alan yönü de, ikinci el sistemine karşı alınan önlemlerdi. Konuyla ilgili Microsoft'tan ayrıntılı açıklamalar gelmese de, alınan söylenti haberleri oyuncuları oldukça korkutmuştu. Microsoft'un resmi sitesinde bu sisteme dair resmi açıklamalar yer aldı.
 
    Gelen haberlere göre Xbox One oyunlarını kutulu olarak da, dijital olarak da satın alsanız bir kayıt işleminden geçeceksiniz. Bu kayıt işleminden sonra konsol bir yükleme yapacak ve yüklemenin ardından oyunları bulut sistemiyle oynayabileceksiniz. Yani bu işlemlerden sonra oyunları oynamak için Blu Ray disklerinizi kullanmanız gerekmeyecek.
 
    Aktivasyon konusunda durum böyleyken, satış sisteminde karşımıza daha önceki söylentilerde gözüken bilgiler çıkıyor. Sitede yer alan habere göre oyuncular, Microsoft'un anlaştığı mağazalar üzerinden Xbox One oyunlarını satabilecekler. Bu satış işleminden Microsoft herhangi bir ücret almayacakmış.
 
    Gelelim bütün bu sistemlerin en can alıcı noktasına. Belirtilenlere göre Xbox One'da "Aile Üyeliği" adı verilen bir sistem yer alacak. Bununla birlikte 10 farklı Xbox Live üyeliğini ailenizden sayabileceksiniz ve oyunlarınızı aile üyeleriyle paylaşabileceksiniz. Aile üyeleri, bu oyunları başka konsollar üzerinden oynayabilecekler.
 
    Bu noktada, bütün kütüphaneniz değil sadece seçtiğiniz oyunlar aile üyeleriyle paylaşılacak. Ancak örneğin Forza Motorsport 5'i 10 kişilik üye grubunun birisi oynuyorsa, diğeri de paylaşılan Forza 5'i aynı anda oynayamayacak.
 
    Tabii işin tam bu aşamasında, bir önceki haberde bahsettiğimiz 24 saat kuralı tekrar karşımıza çıkıyor. Aile üyeleri, paylaşılmış oyunları oynarken her saat başı internete bağlı olmak zorunda kalacaklar
 
    Ve son olarak ayrıntıya dökülen konu, arkadaşlar arasında yapılan oyun takaslarına yönelik. Belirtilenlere göre Xbox One'daki oyunlarınızı arkadaşlarınızla takaslayabileceksiniz. Fakat burada da iki önemli şart sunulmuş. Birincisi, oyununuzu vereceğiniz arkadaşınız 30 günden uzun bir süre boyunca Xbox Live arkadaşınız olmalı. İkincisi, oyunlar sadece bir kereliğine takaslanabilecekler.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Xbox One Platformlar: XBOX ONE Geliştirici: Microsoft Dağıtıcısı: Microsoft Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: 22 Kasım 2013
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 37 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Helldivers 2 Kullanıcı Yorumları Olumluya Dönüyor 07 Mayıs Ghost of Tsushima PSN Zorunluğuna Sahip Olmayacak 07 Mayıs Switch 2'nin Mart 2025'ten Önce Duyurulacağı Açıklandı 07 Mayıs Switch Konsol Satışları Yükselmeye Devam Ediyor: 141.32 Milyon 07 Mayıs Esports World Cup 2024 CS2 Turnuvasına Mücadele Edecek Takımlar Belli Oldu! 07 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler