Xbox Tablet Ortaya Çıkıyor

10.02.2012 11:52 Ersin Kılıç


     Özellikle iPad'in çıkması ile birlikte tabletler teknoloji sektörünün vazgeçilmez unsurlarından biri haline geldi. Doğal olarak oyunlarda da tabletlerin önemi bir hayli arttı. Sony firması Vita ile birlikte tablette de karşımıza çıkan bazı önemli oyunları karşımıza çıkaracak. Nintendo ise zaten Wii U ile oyun sektörüne bambaşka bir tat katacağa benziyor. Peki Microsoft'ta durumlar nedir?
 
     Hal böyle olunca uzun süredir Microsoft'un bir tablet üzerinde çalıştığı belirtiliyordu. Hatta firmanın yeni nesil konsolunda böyle bir sistem kullanacağına dair açıklamalara bile şahit olmuştuk. Nitekim Windows 8'in yavaş yavaş ortaya çıkması ile birlikte bazı açıklamalarda gelmeye başladı. Çünkü Microsoft'un Win 8 ile birlikte çıkaracağı tabletler tamamen Xbox konsoluna uyumlu olacak.
 
     Xbox World dergisi de Microsoft'un bu Xbox tableti ile ilgili bazı önemli bilgilere yer vermiş. İlk olarak tablette Agmented Reality özelliği dışında dört kişiye kadar oyuncu desteği de olacağı belirtilmiş. Kinect uyumu da olacağı belirtilen tabletin browser özellikleri de bir hayli ön planda olacak. Tablet ile Live sisteminde gezinebilecek ve her türlü özelliğe erişebileceksiniz. Tablet hakkında söylentilerin yer aldığı dergide son olarak yeni Xbox hakkında da önemli bir detaya yer verilmiş. Dergideki bilgilere göre E3 fuarında yeni nesil konsolunu görücüye çıkaracak olan Microsoft, tablet ile ilgili olan tüm özellikleri de gözler önüne serecek.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Xbox 360 Platformlar: XBOX 360 Geliştirici: Microsoft Dağıtıcısı: Microsoft Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: 20 Kasım 2005
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 4 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Take-Two'nun 12 Farklı Oyunu İptal Ettiği Bildiriliyor 3 Saat önce RPG SerialWorld PC için Duyuruldu 4 Saat önce Splinter Cell'in RTX Remix Görüntüleri Ortaya Çıktı 4 Saat önce Boks Oyunu Undisputed PS5, Xbox Series ve PC için 11 Ekim'de Çıkıyor 4 Saat önce Manor Lords İki Milyon Satış Sayısına Ulaştı: İlk Üç Haftada 4 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler