Xbox'a En Üst Düzey Kalitede Oyun

Hem bir sonraki nesil, hem de AAAA yapım olursa bu kalitede bir oyun bekleyebiliriz belki.
19.03.2012 16:58 Gökhan Yılmaz

 
     Oyun sektöründe, bilhassa yapımcılar arasında oyunları bütçesine göre sınıflandırmak için AAA gibi terimler sıkça kullanılır. AAA sınıfı oyunun en üst düzey kalitede ve bütçede geliştirildiğini belirtir. Günümüz oyunlarından Call of Duty, Battlefield, Batman, Assassin's Creed ve daha pek çok popüler yapımı bu sınıfa dahil ediyoruz. Peki en üst düzey olarak sınıflandırılan AAA'dan ötesi yok mu?
 
     Aslında yoktu, ta ki Microsoft yeni bir iş ilanında AAAA terimini kullanana kadar. Devasa bir yapımın (AAAA) Xbox'a geldiği belirtilmişti ve birinci sınıf programcı ekibini yönetecek, oyuncu kitlesi için eğlenceli bir tecrübe yaratabilecek yönetici arandığı yazılmıştı. Daha önce de belirtildiği gibi AAAA yazımında hata bulunmuyor çünkü ilan içerisinde üç defa kullanılmış. Geliştirilen platform olarak sadece Xbox denmesi de ayrı bir detay (Xbox 720?).
 
     Bakalım önümüzdeki yıllar ve bir sonraki nesil bizlere neler gösterecek. Sizce yeni nesil konsola mı geliyor (Sonuçta ekibin başında yönetici bile yoksa daha uzun süre geliştirilecek anlamına gelir), yoksa Xbox 360'a hiç görmediğimiz grafiklerde ve detayda oyun mu geliyor? Yoksa her ikisi mi?
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Xbox 360 Platformlar: XBOX 360 Geliştirici: Microsoft Dağıtıcısı: Microsoft Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: 20 Kasım 2005
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 18 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Intel Extreme Masters Dallas 2024'te İlk Yarı Final Karşılaşması Belli Oldu! 9 Saat önce League of Legends Türkiye Şampiyonluk Ligi 2024 Yaz Mevsimi Başladı! 31 Mayıs Silent Hill 2 Remake Çıkış Tarihi Açıklandı: Fiyatı Belli Oldu 31 Mayıs Until Dawn Remake İçin Yeni Oynanış Videosu Yayınlandı 31 Mayıs God of War Ragnarok'un PC Çıkış Tarihi Açıklandı! 31 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler