Yargıç, Xbox360 Satışlarının Durdurulmasını İstedi

24.05.2012 11:55 Talha Aynacı


   Geçtiğimiz ay sonlarına doğru yayınlamış olduğumuz haberde Motorola ve Microsoft arasındaki patent davasının ne boyutlara ulaştığını aktarmıştık. Şimdi işler daha da ciddileşti. Zira davayı yönlendiren yargıç, Amerika'da Xbox 360 satışlarının durdurulmasından yana olduğunu beyan etti.
 
   Yargıç David Shaw, Uluslararası Ticaret Komisyonuna, Xbox 360 Slim 4GB ve 250GB modellerin Amerika'daki ticaretinin durdurulması yönünde adım atılmasını söyledi. Zira Microsoft, Motorola'nın sahibi olduğu 4 patenti ihlal ediyor. Yargıç ayrıca Microsoft'un, piyasada yer eden ve henüz satılmamış Xbox 360'ların % 70'lik ederini (değerini) göndermesini istedi.
 
  Sonuç karşısında Microsoft yargıya başvurarak, böyle bir kararın halka arz edilen ürün sayısını azaltacağını ve  geriye sadece 2 ev konsolu seçeneğinin, Playstation 3 ve Nintendo Wii kalacağını söyledi. Ancak yargıç bu savunmayı reddederek mülk haklarını korumanın daha önemli bir durum olduğu cevabını verdi. Ayrıca yargıç, Sony ve Nintendo'nun artacak olan talebi karşılayamayacak seviyede olmadığı konusuna inanmadığını belirtti.
 
   Talep edilen satılmamış konsol ederlerinin % 70 oranında teslim edilmesi konusunda uzlaşan Microsoft, bu noktada % 2.5 oranında indirim talep etti. Motorola ise satılmamış konsol değerinin % 100 oranında kendilerine verilmesini istiyor.
 
   Peki şimdi ne olacak? Şayet Uluslararası Ticaret Komisyonu yargıcın talebini onarsa, sonuç Amerika Başkanı Obama'ya intikal edecek. Obama verilen kararı gözden geçirmek için 60 gün süreye sahip. Bu noktadan sonra devreye Başyargı girecek. Bakalım bu olayın sonu nereye varacak?

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Xbox 360 Platformlar: XBOX 360 Geliştirici: Microsoft Dağıtıcısı: Microsoft Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: 20 Kasım 2005
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 18 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Epic Games Haftanın Öne Çıkan İndirimli Oyunları 21 Mayıs Mayıs Ayının PlayStation Plus Oyunları Erişime Açıldı 21 Mayıs Kristal Piksel Video Oyun Ödülleri 11 Dalda Sahiplerini Buldu 21 Mayıs GTA Benzeri The Precinct İçin Resmi Oynanış Fragmanı Yayınlandı 21 Mayıs The Witcher 3 Resmi Mod Aracı REDkit Oyunculara Sunuldu 21 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler