Yeni Nesil Konsollar Siber Saldırı Altında!

16.12.2013 13:26 Talha Aynacı

 
   İnternet ve bilgisayar denilince akla gelen ilk isimlerden birisi olan Kaspesrky, yeni nesil konsollar PlayStation 4 ve Xbox One üzerinde gerçekleştirdiği bir araştırmada, bu konsollara olan izinsiz erişim girişiminin hangi seviyede olduğunu ortaya çıkardı.
 
   Kaspersky Lab tarafından yapılan açıklamaya göre her iki konsol da çıkış yaptığı kasım ayından  bu yana günde ortalama 34.000 siber saldırıya maruz kalıyor. Toplamda bu konsollara gerçekleştirilen izinsiz giriş girişimi ise 4.6 milyon!
 
   Bu saldırıların çoğu Avrupa'dan geliyor. Avrupa ülkelerinde liderlik bu sene 138.786 defa bu girişimde bulunan İspanya'nın. Ardından Polonya (127.509) ve İtalya (75.080) başı çekiyor.  Yapılan açıklamaya göre bu saldırıların hedefinde banka hesap numaralarınız ve kredi kartı bilgileriniz yok. Hackerlar sizin kullanıcı adı ve şifrenize erişmek istiyor. Zaten geçtiğimiz günlerde Sony kanadı PlayStation 4 kullanıcılarının parolalarını güncellemelerini tavsiye etmişti.
 
   Kaspersky'nin yaptığı araştırmaya göre bu bilgiler hackerların uğrak mekanı olan bazı forumlarda alınıyor ve satılıyor. Markette satılan bilgilerin çoğunluğunu MMO oyun yapımcılarına yapılmış saldırılarda çalınmış olan önemli kaynak kodları ve diğer kıymetli bilgiler oluşturuyor.
 
Kaspersky Labs'dan araştırmacı David Emm konu hakkında şu açıklamada bulundu:
 
"2 büyük konsolun çıkışına şahit olduk. Bu, daha fazla oyuncunun, suçluların hedefi olacağı anlamına geliyor. Hele ki Sony ve Microsoft'un konsollarında artan internet kullanımı bunu daha da tetikleyecektir. Tabii PC'yi de unutmamak lazım. Halen popüler bir oyun platformu ve siber hırsızların favori hedefi."
 
   Zararlı yazılımlar kimi zaman kendine hedef olarak özel bir oyunu seçebiliyor. Örneğin 2013 yılının başlarında hackerlar Java ile sahte bir Minecraft inşaa etmiş ve bu sürümün kullanıcılara diğer oyuncuları banlama gücü sunduğunu vaadinde bulunmuştu. Elbette bu vaad tamamen boştu ve maksat buradan oyuna giriş yapan Minecraft oyuncularının hesaplarını çalmaktı.
 
   Takipçilerimiz hatırlıyacaktır bu sene içerisinde paylaşım sitelerinde GTA V'in PC versiyonu diye dosyalar indirime sunulmuş ancak bunun da kötü amaçlı yazılım olduğu kısa sürede ortaya çıkmıştı.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
PlayStation 4 Platformlar: PS4 Geliştirici: Sony Computer Entertainment Dağıtıcısı: Sony Computer Entertainment Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: 29 Kasım 2013
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 10 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Ghost of Tsushima'nın PC Sürümünden Eş Zamanlı Oyuncu Rekoru 19 Mayıs PGL Wallachia Sezon 1 Şampiyonu Team Spirit Oldu! 19 Mayıs Yeni Skyrim Modu NPC'lerin Kafasını ve Saçlarını İyileştiriyor 19 Mayıs MSI 2024 Şampiyonu Gen.G Esports Oldu! 19 Mayıs Black Myth: Wukong İçin Yeni Fragman Yayınlandı 19 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler