"Yeni Nesil Konsollara Çok Fazla İhtiyaç Yok"

Ninja Gaiden 3 içerik olarak çok doyurucu bir oyun olacak gibi görünüyor
06.11.2011 18:24 Alkan Adakaner

 
      Sanırım şu sıralar oyuncular arasındaki en büyük tartışmalardan birisi yeni nesile acele ihtiyaç duyup duyulmaması. Bazı oyuncular bu neslin artık görsel olarak tatmin edici olmadığını düşünürken, bunun aksine bu neslin hala oldukça iyi grafikler sunduğunu ve oyunlarda kaliteli içerik sunulursa grafiklerin yeterli olduğunu düşünen oyuncular da var.
 
      Ninja Gaiden 3'ün yapımcı koltuğunda oturan Yosuke Hayashi ise oyuncuların çok büyük görsel farklılıklar beklememesini ve şu an yeni nesil konsollardaki grafikler ile endüstrinin gelişmesini beklememek gerektiğini söylüyor. Hayashi böyle düşünmesinin nedenini ise oyuncuların zengin içeriğe susamış olmalarına bağlıyor.
 
      Aslına bakarsanız Hayashi bir konuda kesinlikle haklı, o da geliştiricilerin grafiklerle boğuşurken bazen içerik üzerinde yeterince uğraşamamaları. Yapay zekası düşük, ama görsel olarak müthiş oyunlar oyuncuları tatmin etmeye yeter mi?
 
      Tabi Uncharted 3 gibi hem görsel, hem içerik yönünden üst düzey oyunlarla da karşılaşıyoruz. Buna rağmen bu tür oyunları yapan firmaların sayısı bir elin parmağını geçmiyor. Ayrıca görsel olarak gelişmiş oyunların maliyeti de arttığından bir oyun büyük yenilikler sunabilecek olsa bile, satışlar düşünülüp iptal edilebiliyor. 
 
       Hepimiz mükemmel grafikler istiyoruz. Sonuçta görsel olarak üst düzey oyunlar kimin hoşuna gitmez ki? Peki sizce sadece yüksek grafiklerle oyun dünyasına yenilik gelir mi? Ya da oyunlar daha eğlenceli hale gelir mi?
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Ninja Gaiden 3 Platformlar: PS3 XBOX 360 Wii U Geliştirici: Team Ninja Dağıtıcısı: Tecmo Tür: Action Çıkış Tarihi: 23 Mart 2012
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 36 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Tomb Raider I-III Remastered İçin Yepyeni Güncelleme Yayınlandı 25 Dk önce ASTRO BOT'un Ön Sipariş Bonusları Belli Oldu 1 Saat önce YaLLa Compass 2024 CS2 Turnuvasında Grup Aşaması Tamamlandı! 2 Saat önce FIFA'ya Rakip Ücretsiz Futbol Oyunu UFL: NewGamePlus (Video) 2 Saat önce VALORANT Challengers 2024 Türkiye: Birlik Split 2'de 3. Hafta Tamamlandı! 3 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler