Yeni Nesil Konsollarda Isınma Problemleri Var Mı?

05.11.2013 21:02 Samet Konuksal


    PlayStation 4 ve Xbox One'ın çıkışına az bir süre kaldı. Her iki konsolun çıkış gününe yaklaştıkça farklı söylenti haberleri almaya devam ediyoruz. Geçtiğimiz günlerde PlayStation 4'ün aşırı ısındığına dair bir söylenti alan DualShockers isimli site, bu konuyu geliştiricilere sordu. Cevaplarda her iki konsol için de olumlu sonuçlar geldi. İsimleri verilmeyen yapımcıların açıklamaları şöyle;
 
"Bize dağıtılan geliştirici kitlerini yoğun olarak kullanıyoruz. Hatta konsolun bazen gece boyu bile açık kaldığını söyleyebilirim. Ancak buna rağmen konsolda(PS4) herhangi bir aşırı ısınma problemiyle karşılaşmadık. Şimdiye kadar gönderilen bütün geliştirici kitlerinde ısınma seviyeleri normaldi."
-
"Bildiğim kadarıyla şu an elimizde olan geliştirici kitiyle satışa çıkacak olan konsolun soğutma yapısı aynı. Şimdiye kadar konsoldaki sıcaklığın Xbox 360 veya PlayStation 3'ten yukarıya çıktığını görmedim. Kırmızı ışık uyarısından bahsediliyor, şimdiye kadar öyle bir şeyle karşılaşmadık."
 -
"Ne PlayStation 4'te, ne de Xbox One'da aşırı ısınma problemi görmedik. Geliştirici kitlerini yoğun bir şekilde kullanıyoruz ve ısıtma konusunda bir sıkıntı olsaydık sanırım ilk yaşayanlardan birisi biz olurduk. Her iki konsolda da her şey uyum içinde çalışıyor."
 -
"Konsol savaşının ortasına girmek istemem fakat söylentiler asılsız gibi duruyor. Saatlerce geliştirici kitlerini kullanıyoruz ve test ediyoruz. Aşırı ısınma sorunu bize gönderilen kitlerde bulunmuyor. Eğer birisi böyle bir sorunun olduğunu söylüyorsa muhtemelen konsollarında fabrika kaynaklı hata bulunuyordur."
 -
"Bir konsolun çıkış döneminde 'kusursuz çıkış' gibi bir şey düşünülemez. İllaki üretim hatasından dolayı sorunlu konsolların haberleri gelecektir. Bize gönderilen kitlerin hiçbirinde sorun yoktu."

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
PlayStation 4 Platformlar: PS4 Geliştirici: Sony Computer Entertainment Dağıtıcısı: Sony Computer Entertainment Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: 29 Kasım 2013
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 14 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
MSI 2024'te İlk Finalist Gen.G Esports Oldu! 1 Saat önce Ghost of Tsushima PC İçin Çıktı: İlk Yorumlar Olumlu 16 Mayıs Assassin’s Creed Shadows Türkiye Fiyatı Cep Yakıyor 16 Mayıs EA Sports College Football 25 Çıkış Tarihi Açıklandı 16 Mayıs Epic Games'in Gizemli Ücretsiz Oyunu Erişime Açıldı! 16 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler