Yeni Nesilin İlk Oyunu Duyuruldu: Human Element!!!

01.06.2012 22:55 Ersin Kılıç


     Call of Duty oyunları ile fırtına gibi esen Infinity Ward'tan ayrıldıktan sonra kendi bağımsız oyun firması Robotoki'yi kuran Robert Bowling, hatırlarsanız kısa bir süre önce önemli açıklamalar yapmış ve yeni oyununun yapım aşamasında olduğunu belirtmişti. İşte Robert Bowling'in bu oyunu resmen bugün duyuruldu, hem de çok büyük bir sürpriz ile birlikte.
 
     Evet sürpriz diyorum çünkü Robotoki imzasını taşıyan Human Element, yeni nesil için duyurulan ilk oyun olma ünvanını da elinde bulunduruyor. Daha önce birçok teknik demo ve söylenti ile karşılaşmış ama yeni nesil için resmi bir duyuru gelmemişti.
 
     Human Element'in konusu ise oldukça tanıdık. Buna rağmen firmanın işleyişte oldukça farklı dinamikleri oyuna katacağını görüyoruz. Evet, gene bir kıyamet sonrası senaryo bizi bekliyor. Zombi salgınından sonra dünya yaşanamaz bir yer haline gelmiştir, bizim amacımız ise bu kargaşa içerisinde hayata tutunabilmek.
 
     İşte oyunun farklı konsepti de burada ortaya çıkıyor. Çünkü seçtiğiniz sınıfa göre aksiyon, akıllı hareket etme veya gizlilik unsurlarına yönelebileceksiniz. Üstelik bu hayati mücadeleye tek başına, bir partner ile veya küçük bir çocuk ile atılmanıza da olanak sağlanacak. Yani oyundaki hayatta kalma unsurları bir hayli ön planda olacak. Zaten yayınlanan ilk postere baktığımızda oyunun bu kısmına vurgu yapıldığını da görüyoruz.
 
     Human Element'in bir hayatta kalma oyunu olduğunu ve Zombilerin sebep olduğu hayatta kalma, nedensiz korku gibi güçlü unsurlar hala içimizde olduğunu belirten Bowling "Bu absürd korku unsurları, bizim de absürd şeyler yapmamıza neden olacak" sözleri ile oyunun atmosferini kısa da olsa dile getirmiş. Anlaşılan hayatta kalmak için çok farklı yollara başvurmamız gerekecek. Açıkçası oyunun ismi ile de parelel olarak, insan faktörünün hayatta kalmak için neler yapabileceğini göreceğimiz gibi bir his oluştu içimde.
 
     Yeni nesil konsollar dışında PC, mobil platformlar ve tabletlere de çıkacak olan oyunun çıkış dönemi ise 2015 olarak belirtiliyor. Yayınlanan ilk görsele aşağıdan göz atabilirsiniz. Oyun için önümüzdeki hafta yeni duyurular da gelecek. Merakla bekliyoruz. 
 
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Human Element Platformlar: PC PS4 XBOX ONE Geliştirici: Robotoki Dağıtıcısı: Açıklanmadı Tür: Action Çıkış Tarihi: Kasım 2015
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 87 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Konsol Satışlarının Düşmesine Rağmen Xbox Üçüncü Çeyrekte Rekor Kırdı 28 Nisan Fallout 4'ün Yeni Nesil Güncellemesi Nasıl Kaldırılır? 28 Nisan Embracer Group Üç Ayrı Şirkete Bölündü: Hangi Oyunlar Kimin Elinde? 28 Nisan The Last of Us Part I İçin AMD FSR 3.0'ı Geliştiren Güncelleme Geldi 28 Nisan Cyberpunk 2077 İçin Yeni Mod Tüm Ağaçları Elden Geçiriyor 28 Nisan
Forumdan Konular
DH'den Haberler