Yeni Xbox'ta ATI GPU'su Kullanılacak

Yeni nesil Xbox'un 2012 sonrasına sarkacağına kesin gözüyle bakılıyor.
14.10.2009 16:26 Erdi "Fx57" Özüağ

Xbox'ın grafik alt yapısı için Nvidia ile çalışan ancak Xbox 360'ta, ATi üretimi Xenos GPU'suna yer veren Microsoft, Xbox 360'ın elde ettiği ciddi satış başarısından sonra üçüncü jenerasyon Xbox konsolu için de ATi ile çalışacak gibi görünüyor.

Endüstriyel kaynaklara dayandırılan yeni haberlere göre Xenos GPU'sundan memnun olan Microsoft, AMD-ATi ile yola devam edecek.

2010 için planlanan ancak yaşanan küresel ekonomik kriz sonrasında 2012 yılına ötelendiği belirtilen 3. jenerasyon Xbox konsolu için çalışmalarını sürdüren Microsoft, yeni nesil konsol savaşında bayrağı önde göğüsleyen isim olmayı hedeflerken, ID Software'in endüstrinin efsane isimlerinden birisi olmayı başaran kurucu-yöneticisi John Carmak, PS4 ile Sony'nin ilk çıkan isim olacağını iddia etmişti.

3. jenerasyon Xbox konsolunda kullanılacak GPU'nun 28nm üretim teknolojisiyle hazırlanması ön görülürken, mimari özellikleri açısından henüz herhangi bir bilgi bulunmuyor.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Xbox 360 Platformlar: XBOX 360 Geliştirici: Microsoft Dağıtıcısı: Microsoft Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: 20 Kasım 2005
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 0 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Konsol Satışlarının Düşmesine Rağmen Xbox Üçüncü Çeyrekte Rekor Kırdı 28 Nisan Fallout 4'ün Yeni Nesil Güncellemesi Nasıl Kaldırılır? 28 Nisan Embracer Group Üç Ayrı Şirkete Bölündü: Hangi Oyunlar Kimin Elinde? 28 Nisan The Last of Us Part I İçin AMD FSR 3.0'ı Geliştiren Güncelleme Geldi 28 Nisan Cyberpunk 2077 İçin Yeni Mod Tüm Ağaçları Elden Geçiriyor 28 Nisan
Forumdan Konular
DH'den Haberler