Yerli: AAA Düzeyinde F2P Oyunlar Geliştireceğiz

03.07.2012 13:43 Erkut Köse


   Geçmişte de yaptığı açıklamalardan beri bildiğimiz gibi Cevat Yerli F2P konusunda oldukça iyi niyetli ve istekli bir tutum sergiliyor. Bu tutum da Crytek'in yanlızca multiplayer alana yönelceğini düşündürüyordu. Ancak Yerli'nin yaptığı açıklamaya göre böyle bir şey olmayacak ve tek kişilik oyun modları yerini koruyacak.
 
   Crysis 3 gibi oyunların nasıl bu sistemde çalışacağı üzerine bazı çalışmalarda bulunduğunu belirten Yerli, "Oyunculara bedava oyun verirsek, bu oyuncular için çok iyi olur. Oyuncular için iyi olan şey de oyun sektörü için iyi olur." diyerek F2P'in önemini vurguladı.
 
    Ayrıca bu konu hakkında oyun yapımcılarına da seslenen Yerli, " Kopya koruma sistemlerini, yasal uyarıları falan bir kenara bırakın. Oyunculara oyunu sunmanın en iyi yolu bunu bedava yapmaktır" dedi ve bu sistemin tek kişilik oyunlarda, multiplayer oyunlarda , RPG'lerde, RTS'lerde yani kısaca her tür oyunda kullanılabileceğinin altını çizdi.
 
    Şu anda sanırız ki en çok F2P üzerinde yoğunlaşan firmalardan biri Crytek. AAA kalitesinde oyunların bu sisteme geçmesi ise, gelecekte tüm oyunların böyle olabileceğini gösterir nitelikte. Bakalım önümüzdeki dönemlerde hangi firmaların bu tarz eğilimleri olacak, bekleyip göreceğiz.   

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Crysis 3 Platformlar: PC PS3 XBOX 360 Geliştirici: Crytek Dağıtıcısı: Electronic Arts Tür: FPS Çıkış Tarihi: 21 Şubat 2013
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 32 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
ESL Pro Lig Sezon 19'da İlk Finalist Team Vitality Oldu! 11 Mayıs FUT Esports, VCT 2024 Masters Şanghay'da! 11 Mayıs Sea of Thieves Geçen Ay Avrupa'da En Çok Satan PS5 Oyunu Oldu 11 Mayıs Microsoft Temmuz'da Mobil Oyun Mağazasını Aktif Hale Getirecek 11 Mayıs Nvidia, Tekken 8'in Bazı Ekran Kartlarında Rastgele Çöktüğünü Kabul Etti 11 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler