Yuzu'nun Ardından Yeni Bir Nintendo Emülatörü Kapandı!

09.03.2024 22:51 Mehmet Tandoğan

 
 
Bu haftanın başında haberini yaptığımız üzere popüler bir Nintendo Switch emülatörü kapatıldı. Şimdi ise kullanıcıların Android cihazlar üzerinde Game Boy Advance ve Game Boy Color oyunlarına erişim sağladığı Pizza Emulators, Google Play Store üzerinden silinmiş durumda.
 
Nintendo emülatörleri kapanıyor
 
 
 
The Verge tarafından yayınlanan habere göre Pizza Emulators geliştiricisi Davide Berra, "Aileme daha fazla vakit geçirmek için uygulamayı kaldırdım" ifadelerini kullanıyor. Ancak yakın zamanda bildiğiniz üzere Nintendo Switch oyunlarını oynatan Yuzu, kapatılmak durumunda kaldı. Emülatörün geliştiricisi açılan dava sonucunda 2.4 milyon dolarlık bir tazminat ödemesini kabul etti.
 
Yaşanan bu durumun ardından programa dair tüm kaynak kodlarının ve içeriklerin karşı tarafa iletilmesi istendi ve geliştirici bunları iletmek durumunda kaldı. Şimdi ise yeni bir emülatör daha mağazadan silinmiş durumda. Dolayısıyla bu olayın bir noktada bununla bağlantılı olabileceği tahmin ediliyor. İlerleyen süreçte daha fazla emülatör programının da kapatılması söylentiler arasında.
 
Öte yandan Nintendo, Mart 2023 tarihinde 3DS eShop'u resmi olarak kapattı. Bu hamle ile beraber el konsolunun tüm dijital oyun kütüphanesi erişilemez hale geldi. Bir yıllık bir süreç zarfında yasal olarak bu kütüphaneye erişmek ne yazık ki mümkün değil. Kullanıcılar ise bu kütüphaneye erişmeyi ve aynı zamanda bu oyunları oynamanın yollarını bu tarz programlarla beraber aramaya devam ediyor.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Sektörel Haberler Platformlar: PC Geliştirici: Bölüm Sonu Canavarı Dağıtıcısı: Bölüm Sonu Canavarı Tür: birinci şahıs açık dünya keşif Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 10 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Sonic Rumble Mobil Cihazlar İçin Duyuruldu: 32 Oyunculu Battle Royale 14 Dk önce VCT 2024: EMEA 1. Aşama Playoff 1. Gün Karşılaşmaları Tamamlandı! 1 Saat önce MultiVersus'a Joker Karakteri Geliyor 1 Saat önce KRAFTON 2024'ün İlk Çeyreğinde 15.7 Milyar TL Rekor Satışa Ulaştı! 1 Saat önce Resmi Bisiklet Spor Deneyimi Tour de France 2024 Yakında Bizlerle 2 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler