Ubisoft, XDefiant'ın Çıkış Tarihini Açıkladı

03.05.2024 12:48 Mehmet Tandoğan

 
 
Yayıncılığını ve geliştiriciliğini Ubisoft ekibinin üstlendiği oynaması ücretsiz çok oyunculu birinci şahıs nişancı oyunu XDefiant'ın çıkış tarihi açıklandı. Ortaya çıkan bilgilere göre yapım 21 Mayıs tarihinde PlayStation 5, Xbox Series ve PC için piyasaya sürülecek. Oyunun PC sürümü Ubisoft Connect aracılığıyla sunulacak.
 
XDefiant sezon öncesi aşamayla geliyor 
 
 
 
XDefiant adına bildiğiniz üzere yakın zamanda sunucular için bir test süreci gerçekleştirildi. Geliştirici ekip bu test oturumuna katılan herkese teşekkürlerini sundu. Aynı zamanda oyuna duyulan sevgiyi ve paylaşılan geri bildirimleri görmenin heyecan verici olduğunu belirtti.
 
Test sürecinin ardından oyunun çıkış tarihi açıklandı. Oyun öncelikle sezon öncesi bir yapıyla bizlere sunulacak ve daha sonra yeni sezonlar gelecek. Sezon öncesi sürecin yaklaşık olarak 6 hafta süreceği belirtildi.
 
XDefiant içerisinde popüler Ubisoft serilerine ait fraksiyonlar arasından karakterinizi seçebiliyor ve hızlı tempolu, sınıf odaklı bir aksiyon içerisinde kendinizi bulabiliyorsunuz. Burada karakter odaklı yapı ile beraber kabiliyetlerinizi arttırabiliyor ve üst düzey bir savaş deneyimine adım atabiliyorsunuz.
 
 
 

 
XDefiant'ta neler var? 
 
Oynaması ücretsiz yapısıyla beraber bizlerin karşısına çıkmaya hazırlanan ve Ubisoft tarafından geliştirilen XDefiant artık çıkışa oldukça yakın diyebiliriz. Yukarıda bahsettiğimiz gibi oyun tamamen ücretsiz bir şekilde bizlere sunulacak ve herhangi bir ek ücret ödemeden oyuna sahip olabileceğiz. Zaten oyunun bu kapsamda içerisinde değişkenlik gösteren çeşitli araçlara sahip olabileceğimiz ve aynı zamanda bunları çeşitli Premium ödemelerle beraber sahip olabileceğimize aktarmakta yarar var.

Oyunda Birinci şahıs bir kamera bakış açısı yer alacak. Bu kamera bakış açısı ile beraber elbette düşmanlar ortadan kaldırmak için elimizden geleni yapmaya koyulacak ve bununla beraber çatışmalara doğrudan geçiş yapabileceğiz. Oyun içerisinde gerçekten de üst düzey bir çatışma sisteminin olduğundan bahsedebilecek ve rekabetçi bir ortamın olduğunu da aktarmakta fayda var. Hem oyunculara karşı kapışabileceğiniz hem de yanınıza arkadaşlarınızı alabileceğiniz yapımda yapacaklarınızın gidişatını değiştirebiliyor, çevre unsurlarını lehinize kullanmak için elinizden geleni yapmaya koyuluyor ve yoğun Arena çatışmaları içerisinde elbette üstünlük sağlamak tamamen sizin işiniz oluyor.

Popüler oyun serilerine dayanan ve aynı zamanda bu fraksiyonlar içerisinde yer alan karakterler ile beraber ilerleyebileceğiniz yapımda istediğiniz şekilde karakterleri seçebiliyor ve hızlı tempolu bir mücadeleye atılabiliyorsunuz. Dolayısıyla yapım içerisinde karakterinizi seçtikten sonra elbette hızlı tempolu bir mücadele içerisine giriş yapabiliyor ve daha çok Call of Duty Multiplayeri tarzı ile beraber bizlere sunulacağını aktarmakta fayda var diyebiliriz.
 
 

Oyunda yine silah tutuş dinamikleri, ateş sistemleri ve daha fazlası elbette Call of Duty oyunları ile benzerlik gösteriyor. Ancak oyun kendi içerisinde elbette oldukça farklı bir hal alabiliyor. Birçok Call of Duty oyuncusu için belki de farklı bir oyun denemek için bu yapım tercih edilebilir. Çünkü oyun birçok noktada birbirine benzerlik gösteriyor ve ayrılan noktalarıyla beraber oyuncuların ilgisini çekecek yapılarında burada olduğunu aktarabiliyoruz.

Bunun dışında istediğiniz karakteri seçtikten sonra kendinizi sınıf tabanlı aksiyon oyunu içerisinde bulabiliyor ve sürekli olarak düşmanları öldürmek için elbette her sınıfın kendi özelliklerinden faydalanmak durumunda kalıyorsunuz. Bunun dışında oyunda kabiliyetlerinizi artırabiliyor, yeni yeteneklerin kilidini açabiliyor ve üst düzey bir savaş operatörü olarak elinizden geleni yapmaya koyuluyorsunuz. Bu kapsamda ise Rainbow Six Siege oyunuyla benzerlik gösteriyor diyebiliriz.

Dolayısıyla oyunun içerisinde birden fazla oyundan alıntılanan çeşitli özellikler bulunuyor ve birçok oyundan elbette çeşitli fikirler yapı içerisinde yer alıyor. Farklı farklı oyunlardan ilham alan yapısıyla bizlere sunulacak olan oyunda son derece özelleştirilebilir teçhizatlarla beraber gidişata yön verebiliyor, bunlarla elimizden geleni yapmaya koyularak hızlı bir şekilde roundları bitirmek durumunda kalıyoruz. Her aşamada farklı şekillerde taktikler yapabileceğiniz ve arkadaşlarınızla beraber oynayabileceğiniz bu yapımda istediğinizi gerçekleştirmek için öncelikle kendi arenanızı burada nasıl değerlendirmek istiyorsanız ona göre hamle yapmaya çalışabiliyor, kendi stratejilerinizi ve planlarınızı da oyuna dahil edebiliyorsunuz.
 
 

Yapım içerisinde üst düzey bir savaş operatörü olarak yer alıyor ve aynı zamanda son derece özelleştirilebilir ve kişiselleştirilebilir teçhizat sistemi ile beraber de karşı karşıya kalabiliyoruz. Bunlarla beraber aynı zamanda diğer oyunculardan farklı olurken diğer taraftan kendileri karakterimizi burada geliştirebiliyor, yeni yeteneklerin kilidini açabiliyor ve yeni yeteneklerle beraber de hızlı bir şekilde düşmanların üstesinden gelmek için ilerleyebiliyoruz. Dolayısıyla burada yapabileceklerimiz diğer oyunculardan farklılık gösterebiliyor ve her bir oyuncu burada kendi stratejisini ve planını oyuna dahil edebiliyor.
 
Çıkışına oldukça yakın bir süre zarfında yer aldığımız yapımda elbette her bir karakterin ve her sınıfın burada farklı şekillerde özellikleri bulunuyor. Hangi sınıfı kullanmak istiyorsanız ona göre kendi seçiminizi yapabiliyor ve o karakteri elinize alabiliyorsunuz. Karakteri elinize aldıktan sonra elbette onların yeteneklerini öğrenmek oldukça önem arz ediyor ve her bir karakterin nasıl bir yetenek sergilediği gerçekten de mühim. Çünkü bununla beraber kendi takımınızı çeşitli planlamalar yapabiliyor, hangi karakterin hangi yeteneğini kullandığını ezberlemek kısa sürede size usta olma yolunda kolaylık sağlayabiliyor ve siz de oyunda tüm bu karakterlerin hangi yapıya sahip olduğunu kısa sürede öğrenmeniz gerekiyor.

İşler bu noktada devam ederken oyunun çıkışı ile beraber Far Cry ve Splinter Cell gibi oyunlarda yer alan fraksiyonların bulunduğunu aktarabiliyoruz. Bu fraksiyonlara sahip olan yapım içerisinde elbette bu oyunlardan esinlenilmiş 14 farklı haritanın da bizlere sunulduğunu aktarabiliyoruz. 14 harita boyunca istediğinizi gerçekleştirebilir, kendi taktiklerinizi oyuna dahil edebilir ve 6'ya 6 kapışmalar burada sizleri bekliyor.
 
 
 
Bu kapışmalarla istediğinizi gerçekleştirirken aynı zamanda zafer için mücadele etmek durumunda kalıyorsunuz. Karşınıza 6 oyuncunun olduğu bu yapımda gerçekten de zorlu bir sistemin olduğundan bahsedebilir ve burada kapışırken çevre unsurlarını kendiliğinize kullanmak oldukça önem arz ediyor. Burada yapacaklarınızla beraber elbette her bir takım kendi gerekliliklerini yerine getirmeye çalışıyor ve en iyi şekilde işinizi yaptıktan sonra burada üst düzey bir yapıya sahip olabiliyorsunuz.

Her bir harita farklı özelliklerle ve seçeneklerle bizlere sunuluyor. Bir takım kendi alanını savunurken diğer takım ise bu alana sahip olmak için elinden geleni yapmaya koyuluyor ve diğer çok oyunculu oyunlarda olduğu gibi aynı zamanda zafer elde etmek için burada takımlar büyük bir mücadele etmeye çalışıyor.

Oynaması ücretsiz bu nişancı oyunu içerisinde ilk gün itibarıyla platformlar arası oyun desteğinin yer alacağını aktarabiliyoruz. Bu destekle beraber istediğiniz platformdan oyunu oynayabiliyor, isterseniz PlayStation isterseniz ve Xbox konsollarından oyunu oynayın diğer oyuncularla beraber kapışabiliyor ve yanınıza istediğiniz arkadaşınızı davet edebiliyorsunuz. Dolayısıyla hangi platformdan oynarsanız oynayın diğer oyuncularla eşleşebiliyor, bu oyuncularla beraber dilediğinizi gerçekleştirebiliyor ve kendi karakterinizi bu kapsamında geliştirebiliyorsunuz. Bu tarz oyunları zaten arkadaşlarla beraber oynamak oldukça önem arz ediyor.
 
Çünkü arkadaşlarla beraber yakın arkadaşlarınızı davet ederseniz daha heyecanlı bir kapışma yaşayabilir ve kendinize onlara daha iyi ifade edebilirsiniz. Ancak diğer oyuncularla beraber oynamak da elbette eğlencenin bir parçası olarak karşımıza çıkıyor ve dolayısıyla platformlar arası destek de bu noktada devreye giriyor. Bu desteklerle beraber oyunda eşleşme sisteminin hızlı bir şekilde gerçekleştirileceği ve aynı zamanda dengeli bir oyun deneyiminin bizlere sunulacağı aktarılıyor.
 
 

Oynaması ücretsiz yapısı ile beraber oyun içerisinde elbette Premium paketlerin ve sandıkların olacağından da bahsedebiliyoruz. Bunun dışında yine kendinizi özelleştirebileceğiniz ve kişiselleştirebileceğiniz yapıların olduğundan da bahsetmek gerekiyor.
 
Farklı fraksiyonlar arasında seçim yapabileceğiniz ve aynı zamanda Ubisoft serilerinden esinlenen karakterlerin burada olabileceği yapımda her bir fraksiyonun kendine ait benzersiz özellikleri, kabiliyetleri ve sistemleri bulunuyor. Hangi fraksiyon safına geçmek istiyorsanız ona göre istediğinize geçiş yapabiliyor, fraksiyonla beraber takım kurabiliyor ve durumunuza uyum sağlayacak şekilde oyunun ortasında istediğiniz şekilde fraksiyonunuzu yani sınıfınızı değiştirebiliyorsunuz.
 
Bu kapsamda istediğiniz gibi oyuna yön verebiliyor, zafer için mücadele etmek için elinizden geleni yapmaya koyuluyor ve her bir harita içerisinde farklı stratejiler benimseyebiliyorsunuz. Bu da oyunda yer alan dinamik unsurlar arasında yer alıyor.

Oyun tarzınıza hitap edecek türü istediğiniz şekilde keşfederken aynı zamanda hakimiyet ve işgal notlarıyla beraber de bölgeyi kontrolünü elinize alabileceğiniz bir yapının bizlere sunulacağını aktarabiliyoruz. Oyunda sadece bir mod değil aynı zamanda birden fazla mod seçeneği ile beraber istediğinize geçiş yapabilir ve sıkıldıysanız elbette diğer modlara geçiş yaparak elinizden geleni burada yapmaya koyulabiliyorsunuz.
 
 

Dolayısıyla hakimiyet modunda bildiğiniz üzere bir bölgeyi ele geçirmek isteyen iki farklı takım burada yer alabiliyor ve burada büyük bir kapışmanın olduğundan da bahsetmek gerekiyor. Dolayısıyla oyun içerisinde istediğiniz şekilde bu moda geçiş yaparak bir bölgeyi ele geçirmek için çeşitli hareketler sergileyebiliyor ve aynı zamanda bu hareketleri sergiledikten sonra da o bölgeye hakim konuma gelebiliyorsunuz. Bölgeye hakim olmak için orada bir süre durmanız ve orayı korumanız gerekiyor. Ancak bu süre boyunca rakip takım sürekli olarak bölgeye saldıracak ve oraya hakim olmak için ellerinden geleni yapmaya koyulacak. Dolayısıyla sizin burada dik bir şekilde durmanız oldukça önem arz ediyor.

Diğer taraftan işgal modu içerisinde elbette yine bir bölgeyi işgal etmek durumunda kalıyor ve kendi takımınızla beraber buraya işgal ettikten sonra diğer oyunculardan yani takımlardan saklamanız ve korumanız gerekiyor. Bölge kontrolü modları bu tarz oyun içeriği ile beraber bizlere sunuluyor ve değişen amaç noktalarıyla beraber mücadele ederken aynı zamanda eşlik etme modlarının da burada olduğunu aktarabiliyoruz.
 
Eşlik etme modu burada bir nesnenin taşınmasını sağlayacak bir şekilde bizlere farklı bir içeriği sunmayı hedefliyor. Bu içerikle beraber o nesne bir yerden bir yere doğru götürülmek durumunda kalınıyor ve eşlik etme modunda paketi taşımak için elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz. Dolayısıyla oyunda taşıma görevlerini ve saklama ve koruma görevlilerinin olduğundan da bahsetmek gerekiyor. Bu tarz oyun modları ile beraber istediğiniz mod içerisinde elinizden geleni yapmaya koyuluyor ve farklı amaçlara doğrultusunda burada usta olma yolunda ilerlemeye çalışıyor.
 
 

İstediğiniz silahlarla, eklentilerle ve cihaz kombinasyonları ile beraber de gidişatın yön verebiliyorsunuz. Oyunda kullanabileceğiniz farklı araçlar bulunuyor, silahlar yer alıyor ve aynı zamanda silahları isteyeceğiniz eklenti takarak kendi taktikselliğinizi daha da arttırabiliyorsunuz. Bu tarz oyundaki detayları kendi lehinize kullanmak oldukça önemli.
 
Oyunda diğer taraftan ilerleme modlarının olduğundan bahsetmek gerekiyor. Bölge kontrolü kapsamında yine saldırganlar ve savunucular bulunuyor. Saldırganlar öncelikle o bölgeye doğru saldırmak durumunda kalıyor ve o bölgeyi ele geçirdikten sonra amaçlarına tamamlamış oluyorlar. Ancak savunucular bu bölgeyi tamamen korumak durumunda kalıyor ve buraya ne kadar başarılı bir şekilde korurlarsa o kadar çok hızlı bir şekilde zafer elde edebiliyor.
 
 
 
Değişen hedef noktaları ile beraber mücadele edebileceğiniz ve paket taşıyabileceğiniz farklı oyun modları ile beraber oyunda dinamik bir sistemin olduğundan bahsedebiliyoruz.
Yapım içerisinde hem tamamen yeni ve orijinal haritaların yanı sıra aynı zamanda popüler oyun dünyalarından gelen çeşitli konumların burada olduğunu aktarabiliyoruz. Dolayısıyla aşina olacağınız haritaların ve bölgelerinde burada bizleri sunacağını aktarmakta fayda var. Bu da elbette oyuncuları oyuna çekecek olan unsurlar arasında yer alıyor.

Zafer için kendi mücadelenizi ortaya koyabileceğiniz ve farklı oyun modları ile beraber aynı zamanda silah eklenti sistemleri ile ilerleyebileceğiniz yapımda kendinize en iyi şekilde geliştirmek oldukça önemli. Tüm fraksiyonlar ve mevcut silahlar oyunun çıkışıyla beraber kullanılabilir duruma gelecek ve bu deneme sistemleri ile beraber de oyunda nasıl bir yapıyor olduğunu görebileceksiniz. Oyunda aynı zamanda çeşitli düzenlemeler yapabilecek, silahlarınıza farklı eklentiler takabilecek, taktikselliğinizi kendinize göre ayarlayabilecek ve tamamen ücretsiz bir oyun deneyimi yaşayabileceksiniz.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Oyun Haberleri (2024) Platformlar: PC Geliştirici: Bölüm Sonu Canavarı Dağıtıcısı: Bölüm Sonu Canavarı Tür: birinci şahıs açık dünya keşif Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 2 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Valve'ın Yeni Oyunundan İlk Ekran Görüntüleri Sızdırıldı! 17 Mayıs GTA 6'nın 2025 Sonbaharında Geleceği Doğrulandı 17 Mayıs Epic Games'in Bu Haftaki Ücretsiz Oyunu Türkiye İçin Yasaklandı! 17 Mayıs Take-Two'nun 12 Farklı Oyunu İptal Ettiği Bildiriliyor 17 Mayıs RPG SerialWorld PC için Duyuruldu 17 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler