Sevilen Warhammer Oyunu Steam'de Kalıcı Olarak Ücretsiz Oldu!

24.05.2024 14:03 Mehmet Tandoğan

 
 
Geliştiriciliğini Proxy Studios ve yayıncılığını Slitherine’nin üstlendiği sıra tabanlı strateji taktik oyunu Warhammer 40,000: Gladius - Relics of War, Steam platformunda tamamen ücretsiz oldu. Oyunu 30 Mayıs Türkiye saati ile 20.00'a kadar kalıcı bir şekilde kütüphanenize ekleyebilirsiniz. Böylece istediğiniz zaman indirip oynayabilirsiniz.
 
Kütüphanenize eklemeyi unutmayın 
 
 
 
Relics of War, Warhammer evreninde geçen bilim kurgu temalı sıra tabanlı bir taktik deneyimini sunuyor. Şiddetin dozunun oldukça yüksek olduğu yapımda 4 farklı grup bulunuyor ve bu gruplarla beraber gezegenin kaynakları üzerinde hakimiyet kurmaya çalışıyorsunuz. Evrenin ilk sıra tabanlı strateji deneyimi olan oyunda bu gruplardan birine liderlik ediyorsunuz.
 
Oyun içerisinde şiddetin dozunun oldukça yüksek olduğunu ve bu bölgelere hakimiyet kurmanın zor olduğunu söyleyebiliyoruz. Zorlu yapay zekalarla yüzleşebileceğiniz ve dünya çapında arkadaşlarınızla ve diğer oyuncularla işbirliği yapabileceğiniz yapımda, kendi taktiklerinizi ve stratejinizi ön plana çıkarabiliyorsunuz.
 
Bu yapım normal şartlarda 19 dolarlık bir fiyat etiketine sahipti. Ancak şu anda tamamen ücretsiz bir şekilde bizlere sunuluyor.
 
 
 
Oyunda neler var?
 
Dikkat çekici sıra tabanlı taktik savaşlarıyla beraber ön plana çıkabileceğimiz, şiddetin ve kaosun hakim olduğu bir dünyada yer aldığımız yapımda, hızlı bir şekilde ilerleyebiliyor ve elimizden geleni yapmamız gerekiyor. Oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca benzersiz savaşlar girişiyoruz ve 4 farklı grubun öne çıktığını görüyoruz. Aynı zamanda bu gruplardan birinin kontrolünü elimize alabiliyoruz.

Sıra tabanlı taktik strateji sistemiyle beraber yer aldığımız yapımda, 4 benzersiz gruptan birine liderlik edebiliyor ve bu liderliğimizi daha da üst seviyelere çıkarmak için elimizden geleni yapıyoruz. İmparatorluk sistemlerinin bulunduğu yapımda elbette bölgeye hakim olmak isteyen birçok grubun olduğunu söyleyebiliriz ve biz de burada hak isteyen gruplar arasında yer alıyoruz.

Hayatta kalmanın yollarını aradığımız, aynı zamanda kendi taktiklerimizi ve planlarımızı ön plana çıkardığımız yapımda, geçmişin kalıntılarını açığa çıkarmaya çalışıyor ve akabinde ise yeni bölgeleri keşfetmeye hazırlanıyoruz.

Yapım içerisinde farklı bölgeler yer alıyor. Her bölgede kendine ait atmosferler, ortamlar, manzaralar, düşmanlar ve çok daha fazlası bizleri bekliyor. Her bölge içerisinde farklı şekillerde hamleler gerçekleştirebiliyor ve her düşmana karşı da burada farklı stratejiler benimseyebiliyoruz.

Dolayısıyla yapım içerisinde ilerlemeye çalıştığımız esnada sürekli olarak kendimizi farklı bölgelerde görebiliyor ve etraftaki keşfetmenin ne kadar önemli olduğunu söyleyebiliriz. Dolayısıyla kendimizi kafanaya kısılmış bir şekilde bulduğumuz bu dünyada elbette açığa çıkmak ve kadim bir geçmişin sırlarını açığa çıkarmak tamamen bizim işimiz oluyor. Zaten bu temel etrafında dönen bir hikaye ile beraber karşı karşıya kalıyor ve bununla beraber de hızlı bir şekilde ilerleyebiliyoruz.

 Warhammer evreninde geçen bu yapımda, bir hayatta kalma savaşının içinde kendimizi buluyor ve hem vatandaşları hem de halkı kurtarmak için zorlu bir mücadeleye adım atıyoruz. Oyunun içerisinde zorlu bir yapay zekanın olduğunu ve bu yapay zeka ile birlikte dünya çapındaki arkadaşlarımız veya yabancı oyuncularla işbirliği moduna girebileceğimizi söyleyebiliriz. Bunun yanı sıra, oyun içerisinde tek oyunculu bir yapının benimsendiğini belirtmekte fayda var. Bu yapı sayesinde, tek oyunculu şekilde ilerleyebilir veya diğer arkadaşlarla ve dünya çapındaki oyuncularla bir araya gelebiliriz. Dolayısıyla burada yapacağımız her hamlenin oldukça önemli olduğunu söyleyebiliriz. Bir zamanların barış gezegeni olan bu dünyada artık sadece savaşın ve kaosun hakim olduğunu aktarabiliyoruz.

Yapımda, ilk etapta kolay, daha sonrasında ise zorlu bir sürecin bizi beklediğini söyleyebiliriz. Eskiye doğru ilerleyebileceğimiz ve kadim geçmişi açığa çıkarabileceğimiz yapımda, sürekli olarak düşmanlarla kapışırken, ilgi çekici bir gezegeni keşfederken buradaki kaynakları toplamak ve elde ettiğimiz kaynakları en iyi şekilde kullanmak tamamen bizim işimiz oluyor. Dolayısıyla burada yer aldığımız süre boyunca her bir unsurla karşı karşıya kalırken, örtülü geçmişin ipuçlarını açığa çıkarmanın ne kadar önemli olduğunu söyleyebiliriz. Antik kalıntılar bulabileceğimiz ve bu kalıntılardan daha fazla içeriğe ulaşabileceğimiz yapımda, korkunç geçmişlere ve gerçeklere doğru ilerlemeye çalışıyor ve ortalığın ne kadar kaos içinde olduğunu görüyoruz.
 
 

Yapım içerisinde kendimizi ve grubumuzu geliştirebileceğimiz bir teknoloji ağacı bulunuyor. Bu sistemle, yeni becerilerin ve yeteneklerin kilidini açabiliyor ve dört ikonik gruptan birine liderlik etmek durumunda kalıyoruz. Bu liderlikle beraber, her bir grubun farklı yeteneklere sahip olduğunu ve bu yeteneklerle düşmanlara karşı bakış açımızın değişebileceğini söyleyebiliriz. 4X strateji oyunu içerisinde yer aldığımız süre boyunca, benzersiz bakış açılarıyla kendi planımızı ve stratejimizi oyuna dökebiliyor ve ilgi çekici ortamlarda kendimizi bulabiliyoruz. Dolayısıyla, yapım içerisinde yer aldığımız süre boyunca kendi planımızı oyuna dahil ederek, her bir oyuncunun burada farklı şekillerde deneyim edebileceğini söyleyebiliriz.
 
Etrafı keşfedebileceğimizi ve keşiflerle beraber daha hızlı bir şekilde ilerleyebileceğimizi belirtmekte fayda var. Dolayısıyla oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca tüm bu unsurlarla beraber moralimizin iyi olmasını sağlamamız gerekiyor. Eğer birliğimizin moralini bozabilecek özellikler veya tehditler ortaya çıkarsa, bunu grubumuzun sağlığıyla ödemek durumunda kalıyoruz. Bunun dışında, yapım içerisinde elbette tehditkar bir yaban hayatıyla dolu ortamlarda kendimizi bulabiliyor, rastgele oluşturulmuş bir dünyayı keşfedebiliyor ve her oyunda farklı şekillerde deneyim elde edebiliyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde elbette farklı özelliklerle ve prosedürel oluşturulmuş dünyalarla beraber hızlı bir şekilde ilerleyebiliyor ve elimizden geleni burada yapmak durumunda kalıyoruz.
 
Rakip gruplara karşı bize avantaj sağlayacak olan özellikleri ve becerileri açığa çıkardığımız yapımda, güçlü antik eserlerin güvenlik kontrolünü bir şekilde sağlamaya çalışıyor ve etraftan bulduğumuz kaynakları kendi lehimize kullanmaya başlıyoruz. Dolayısıyla yapım içerisinde yer aldığımız süre boyunca en iyi ve en hızlı dinamikleri denemek durumunda kalıyor ve stratejilerimizi burada oyuna dökebiliyoruz. Dolayısıyla yapım içerisinde her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor ve kendi deneyimini burada özelleştirip kişiselleştirebiliyor. Diğer taraftan, burada her bir hamleyle beraber etraflara geçiş yapabileceğinize siz karar veriyor ve akabinde birliğinizin moralini hızlı bir şekilde yükseltmeniz gerekiyor. Çünkü moral düşüklüğü ile beraber düşmanların üstesinden gelemiyor veya daha kötü bir duruma geçiş sağlıyorsunuz. Bu da oyunda yer alan güçlü unsurlardan bir tanesi. Bu unsurlara dikkat ettiğimiz sürece hızlı bir şekilde ilerlerken kendimizi daha da açığa çıkarmak durumunda kalıyoruz.

Her birinin kendine özgü özellikleri ile beraber ön plana çıkan grupların seçimi tamamen size ait oluyor. Bu seçimlerle beraber hızlı bir şekilde ilerlerken imparatorluğunuzu genişletmek ve düşmanları yok edecek planları oyuna dökmek tamamen sizin işiniz oluyor. Oyun içerisinde bir ordu oluşturabiliyor ve şehirler arasında gezip tozabiliyorsunuz. Yaptığınız hamlelerle beraber gidişata yön verebildiğiniz yapımda, şehirler, binalar ve tahkimatlar inşa edebilir ve kendi bölgenizi korumak durumunda kalıyorsunuz. Savaş makinelerinizi besleyebileceğiniz ve aynı zamanda onları yönlendirebileceğiniz yapım içerisinde, kaynakları en iyi şekilde toplayabiliyor, yeni teknolojiler araştırabiliyor ve yeni teknolojilerle beraber de hızlı bir şekilde ilerlemek durumunda kalıyorsunuz. Oyun içerisinde kaynakları topladıktan sonra elbette en iyi şekilde değerlendirmek tamamen sizin bakış açınıza göre değişkenlik gösterebiliyor ve bu bakış açısı ile beraber diğer oyunculardan farklı stratejiler benimseyebiliyorsunuz. Dolayısıyla genişleyebileceğiniz ve kendi bölgenizi genişletebileceğiniz yapımda farklı dünyalar içerisinde yer alabiliyor ve burada her grubun kaderini açığa çıkarabiliyorsunuz.
 
 
 
Farklı bir hikaye boyunca ilerleyebileceğiniz gruplara liderlik edebileceğiniz yapımda, her bir grubun farklı hikaye konsepti bulunuyor. Bu hikaye konseptleri ile beraber kendinizi oyuna dahil edebiliyor ve her bir hikaye içerisinde neler olup bittiğini öğrenmek tamamen sizin işiniz oluyor. Oyun içerisinde yukarıda bahsettiğimiz gibi teknoloji ağacı bulunuyor. Bu ağaç ile beraber dilediğiniz yetenekleri ve becerileri açabiliyor ve her bir seviye ve kaynaklarla beraber bu yeteneklerin kilidini açarken yepyeni özelleştirmeler üzerinde usta olabiliyorsunuz. Bununla beraber yer alabildiğiniz yapımda kaynakları toplamak da oldukça önem arz ediyor. Bu kaynakları toplarken elbette bir hayli zorlanabiliyor veya bu kaynakları en iyi şekilde üretim unsurları içerisinde kullanabiliyorsunuz. İmparatorluğunuzu genişletmek, düşmanları ortadan kaldırmak ve düşmanları yok edecek orduları toplamak burada temel hedefiniz olarak karşımıza çıkıyor.
 
Bunun yanı sıra zaten oyun içerisinde bilim kurgu teması olduğundan dolayı savaş makinelerinin ve diğer unsurların burada olduğunu söyleyebiliyor ve bunları geliştirmek için de aynı şekilde teknoloji ağacına geçiş yapmanız gerekiyor. Farklı grupların bulunduğu yapım içerisinde her grubun farklı hikayesi bulunuyor ve her grup içerisinde farklı seçimlerle beraber gidişata yön verebiliyorsunuz. Toz dumanın ve kaosun hakim olduğu bu yapımda yalnızca bir grubun galip geldiğini söyleyebiliyor ve her grupla beraber karşı karşıya kaldığınızda kendi planlamalarınızı ve kafanızdaki düşünceleri doğrudan oyuna yansıtacak hamleler yapmak durumunda kalıyorsunuz. Dolayısıyla burada yapacaklarınızla beraber diğer oyunculardan farklı olabiliyor ve en iyi şekilde oyundaki yerinizi alabiliyorsunuz.
 
Sıra tabanlı taktik savaşlarda, her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor ve kendi stratejisini oyuna dahil edebiliyor. Çünkü burada karşılıklı olarak rakiplerin ve sizin hamle yapmanız gerekiyor ve yaptığınız her hamle sonrasında bir sonraki hamle karşı tarafa geçiyor. Dolayısıyla burada yaptığınız hamlelerle beraber oldukça önemli bir yapı içerisinde olduğunuzu anlayabiliyor ve yaptığınız her hamlelerin sonucunu da burada görebiliyorsunuz.

Yapımda yer aldığınız süre boyunca tüm bu unsurlara oldukça dikkat etmeniz gerekiyor ve bu unsurlarla beraber de kendi gidişatınıza yön verebiliyorsunuz. Ek olarak burada yaptığınız hamlelerle beraber gidişata yön verirken kendi karakterlerinizi yönetebiliyor, o karakterlerin hangi hamle yapması gerektiğini tamamen siz karar verebiliyor ve savaş esnasında çevre unsurlarını kullanarak da gidişata yön verebiliyorsunuz. Örneğin bir çatışma içerisindeyken bir karakterin hangi yöne doğru gidebileceğini siz seçebiliyor veya doğrudan düşmanlara saldırma konusunda seçimlerinizi tamamen siz yapabiliyorsunuz. Dolayısıyla bu da sizin seçimlerinizle beraber değişkenlik gösteren özgürlükler arasında yer alıyor.
 
 

Yapımda aynı zamanda geniş kapsamlı bir silah kütüphanesi bulunuyor. Çok çeşitli yıkıcı silah kütüphanesi ile beraber yer alabileceğiniz yapımda bu silahları kullanabiliyor, şehir içerisinde fermanlar yayınlayabiliyor ve taktiksel operasyonları burada gerçekleştirmek durumunda kalıyorsunuz. Farklı ve özel yeteneklere sahip olan ve aynı zamanda gelişmiş el bombaları ile beraber geçmişin kalıntılarına uğrayabileceğiniz yapımda çok çeşitli öğelerin de olduğundan bahsedebiliyoruz. Burada çeşitli öğeleri kullanarak birçok bonus sahip olabiliyor ve bu bonuslarla beraber kahramanlara taktıktan sonra aynı zamanda bu bonuslara en iyi şekilde kullanabiliyorsunuz. Bu da oyunun içerisinde sizlere avantaj sağlayacak unsurlar arasında yer alıyor. Aynı zamanda diğer taraftan Kahraman birimlerini işe alabiliyor ve kendi grubunuza dahil edebiliyorsunuz. Bu da oyunda yer aldığınız süre boyunca farklı karakterleri kendi grubunuza dahil edebileceğiniz yapıları bünyesinde barındırıyor.

Her seviyede yani zorlukta giderek daha da güçlü hale gelebilen düşmanların olduğunu söyleyebiliyor ve gerçek şampiyonlarla beraber de karşı karşıya kalabiliyorsunuz veya her bir seviye ile beraber kendi karakterinizi daha da geliştirebiliyor ve onları bir şampiyon olarak görebiliyorsunuz. Dolayısıyla oyun içerisinde bir gelişmişlik hissiyatının olduğundan da bahsedebiliyoruz.

Dolayısıyla bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Zaten oyun tamamen ücretsiz bir şekilde bizlere sunulduğundan dolayı kütüphanenize ekleyip istediğiniz zaman oyuna dalış yapabilirsiniz.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Oyun Haberleri (2024) Platformlar: PC Geliştirici: Bölüm Sonu Canavarı Dağıtıcısı: Bölüm Sonu Canavarı Tür: birinci şahıs açık dünya keşif Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 0 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Karınca Olup Koloni Kuracağınız Empire of the Ants Neler Sunacak? 16 Haziran Mayıs Ayının En Çok İndirilen PS5 Oyunu Sea of Thieves Oldu 16 Haziran Epic Games Bir Sonraki Hafta Hangi Oyunları Ücretsiz Verecek? 16 Haziran Xbox Games 2024 Sunumunda Gösterilen Tüm Oyunlar 16 Haziran Tango Gameworks Çalışanı Stüdyonun Son Gününden Görseller Paylaştı 16 Haziran
Forumdan Konular
DH'den Haberler