Tencent, Ubisoft'u Satın Almayı Değerlendiriyor!

05.10.2024 13:34 Mehmet Tandoğan

 
 
Son dönemlerde büyük bir çöküş yaşayan ve hisse değerleri düşen Ubisoft, başka şirketlerin hedefi haline geldi. Şimdi ise Ubisoft'un kurucusu ve şirkette yüzde 14 hissesi bulunan Guillemot ailesi ile yüzde 9,99 hissesi bulunan Tencent, şirketi eski değerine kavuşturmak için bir değerlendirme aşamasına girdi.
 
Ubisoft'un hisse değerleri büyük oranda düştü 
 
 
 
Tencent'in Ubisoft'u istikrara kavuşturmanın ve değerini artırmanın yollarını araştırmak için danışmanlarla görüştüğü bildiriliyor. İlerleyen süreçte şirketin bir satın alma hamlesine başvurabileceği aktarılıyor. Bloomberg tarafından yayınlanan habere göre Ubisoft özelinde yer alan hissedarların son dönemlerde şirketin özelleştirilmesi veya satılması için büyük bir baskı yaptığı belirtiliyor.
 
Şu anda değerlendirmenin erken aşamada olduğu bildiriliyor. Bunun yanı sıra satın alım hamlesinin yapılıp yapılmayacağı bilinmiyor. Yani bu noktada kesin bir bilgi bulunmuyor. Öte yandan alternatif seçeneklerin de değerlendirildiği belirtiliyor.
 
Bildiğiniz üzere Ubisoft son dönemlerde çıkardığı oyunlar sebebiyle hisselerinde düşüş yaşıyor. En son çıkan Star Wars Outlaws oyunu, şirketin beklentilerini satış anlamında karşılamadı.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Sektörel Haberler Platformlar: PC Geliştirici: Bölüm Sonu Canavarı Dağıtıcısı: Bölüm Sonu Canavarı Tür: birinci şahıs açık dünya keşif Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 2 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Until Dawn Remake Çıktı: Steam İncelemeleri Karışık 6 Saat önce Tencent, Ubisoft'u Satın Almayı Değerlendiriyor! Şu anda bu haberi okuyorsunuz.. Silent Hill 2 Remake İçin Çıkış Fragmanı Yayınlandı 8 Saat önce NBA 2K25 Arcade Sürümü Artık Apple Arcade’de 8 Saat önce Epic Games Artık Mobil Platformda Ücretsiz Oyun Dağıtacak 04 Ekim
Forumdan Konular
DH'den Haberler