Ubisoft, Kullanıcı Verilerini Meta İle Paylaştığı İddiasıyla Dava Edilidi

09.10.2024 15:23 Mehmet Tandoğan

 
 
Son dönemlerde oyun sektöründe bir hayli ön plana çıkan ancak kötü bir gidişat içerisinde bulunan Ubisoft, yepyeni bir haberle sarsıldı. Şimdi ise yeni bir dava süreci ile karşı karşıya kalan şirket, kullanıcı verilerini yaymakla suçlanıyor.
 
Ubisoft'un kullanıcılara karşı şeffaf olmadığı vurgulanıyor
 
 
 
Bloomberg tarafından yayınlanan yeni bir habere göre Ubisoft şirketine karşı toplu bir dava açılıyor. Toplu davanın sebebi ise Ubisoft mağazasında ve Ubisoft+ hizmeti içerisinde yer alan kullanıcı verilerinin Meta şirketi ile paylaşılması.
 
Şikayete göre, Ubisoft web sitesini kullanarak Ubisoft Store'dan oyun satın alan veya Ubisoft+'a abone olan kullanıcıların kişisel bilgileri, Pixel kullanıcı takip yazılımı aracılığıyla Meta'ya gönderiliyor. Şikayet içerisinde ayrıca takip yazılımı uygulamasının gizliliği koruma yasasını ihlal ettiği çünkü bir kullanıcının yaptığı her hareketin kaydedildiği aktarılıyor.
 
Ubisoft'a karşı açılan şikayet metninde, Ubisoft'un kullanıcılara karşı şeffaf olmadığı bildiriliyor. İçerisinde bulunduğumuz süreçte bu tarz kişisel verilerin paylaşımı oldukça yaygın bir şekilde karşımıza çıkıyor. Hemen hemen her büyük şirket bu tarz dava süreçleri içerisinde yer alıyor.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Sektörel Haberler Platformlar: PC Geliştirici: Bölüm Sonu Canavarı Dağıtıcısı: Bölüm Sonu Canavarı Tür: birinci şahıs açık dünya keşif Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 1 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Red Dead Redemption PC Sistem Gereksinimleri Açıklandı 09 Ekim Life is Strange: Double Exposure Fragmanı Oyunun Özelliklerini Vurguluyor 09 Ekim LittleBigPlanet 3 PlayStation Store'dan Kaldırılıyor 09 Ekim Ubisoft, Kullanıcı Verilerini Meta İle Paylaştığı İddiasıyla Dava Edilidi Şu anda bu haberi okuyorsunuz.. God of War Ragnarok PS5 Pro İçin Geliştiriliyor 09 Ekim
Forumdan Konular
DH'den Haberler