Piyasadan Kaldırılan Concord'un Maliyeti 400 Milyon Dolarmış!

21.09.2024 22:01 Mehmet Tandoğan

 
 
Sony tarafından piyasaya sürülen çevrimiçi odaklı nişancı aksiyon oyunu Concord bildiğiniz üzere geçtiğimiz süreçte çıkışını gerçekleştirdi. Ancak oyun ilk haftadan sonra yerden yere vuruldu ve şu anda oyunun piyasadan çekildiğini ve paraların ise kullanıcılara iade edildiğini aktarabiliyoruz. 8 senedir geliştirilme aşamasında bulunan oyunun ise şu anda açıklanan detaylara göre maliyeti 400 milyon dolar.
 
Concord son dönemlerin en başarısız servis oyunu örneklerinden 
 
 
 
Concord, piyasaya sürülmesinden sadece iki hafta sonra yani bu ayın başlarında oyunculara veda etti. PlayStation'ın birinci taraf oyunlarından biri olan bu yapım, son zamanların en büyük başarısızlık örneklerinden.
 
Oyunun kapanmasının ardından Last Stand Media kurucusu Colin Moriarty çeşitli açıklamalarda bulundu ve oyunun yaklaşık olarak 400 milyon dolarlık bir bütçesinin bulunduğunu aktardı. Bütçe içerisinde yer alan miktarın çoğu Sony tarafından harcandı. Karşılaştırma yapacak olursak Marvel's Spider-Man 2'nin bütçesi 315 milyon dolarken, The Last of Us Part 2 ve Horizon Forbidden West oyunlarının her biri 200 milyon dolarlık bütçeye sahipti.
 
Öte yandan iddiaya göre Concord'un 2023'ün başlarında alfa geliştirme aşamasına girdiği sırada oyuna yaklaşık 200 milyon dolar harcanmıştı. Ancak oyun çıkış yaptığı esnada ne yazık ki beklenen etkiyi gösteremedi.
 
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Oyun Haberleri (2024) Platformlar: PC Geliştirici: Bölüm Sonu Canavarı Dağıtıcısı: Bölüm Sonu Canavarı Tür: birinci şahıs açık dünya keşif Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 4 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Piyasadan Kaldırılan Concord'un Maliyeti 400 Milyon Dolarmış! Şu anda bu haberi okuyorsunuz.. Like a Dragon: Pirate Yakuza in Hawaii, Konsollar ve PC için Duyuruldu 21 Eylül Naruto: Ultimate Ninja Storm 25 Eylül'de iOS ve Android'e Geliyor 21 Eylül CROSSBOW: Bloodnight 27 Eylül'de Konsollara Geliyor 21 Eylül RPG To the Moon 8 Ekim'de PS5 ve Xbox Series için Çıkıyor 21 Eylül
Forumdan Konular
DH'den Haberler