Palworld Playstation 5 Konsollarına Gelebilir

24.06.2024 12:03 Mehmet Tandoğan

 
 
Çıktığı ilk dönem Steam listelerini alt üst eden silahlı Pokemon oyunu Palworld için yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Şimdi ise topluluk yöneticisi Twitter platformunda yayınladığı yeni bir gönderi ile PlayStation 5 konsoluna göndermede bulunuyor. Bu da ilerleyen süreçte belirttiğimiz konsola oyunun gelebileceğini gösteriyor.
 
Palworld oyuncular tarafından bir hayli sevildi 
 
 
 
Yayınlanan gönderinin detaylarına bakacak olursak Palworld kelimesi siyah, yeşil ve beyaz kalplerle çevrelenmiş durumda. Bu renkler genellikle oyunu şu anda mevcut olduğu tek konsol olan Xbox ile ilişkilendiriliyor. Gönderide ayrıca topluluk yöneticisi "daha fazla kalp eklemek istiyorum ama hangi rengin uygun olacağını bilemiyorum" ifadelerini kullanıyor.
 
Yeşil kalp Xbox, mavi kalp ise PlayStation konsoluna gönderme olarak veriliyor. Dolayısıyla oyunun yakın zamanda PlayStation sürümünü görebiliriz. Diğer taraftan oyun bildiğiniz üzere PC platformu için erken erişim olarak yayınlandı. Oyunun PC sürümü Steam platformunda yer alıyor.
 
Ocak ayında Steam Erken Erişim ve Xbox Oyun Önizlemesi aracılığıyla piyasaya sürülen Palworld, Pocketpair'e göre ilk ayında 25 milyon oyuncunun ilgisini çekti. Mart ayında Pocketpair CEO'su Takuro Mizobe, şirketin Palworld'ü ek platformlara getirmek için görüşmelerde bulunduğunu söyledi.
 
 
 
Oyunda eğlenceli modlar var
 
Çıkışıyla beraber Steam listelerini alt üst eden Palworld oyunu, oyunculara eşsiz bir deneyim sunmayı hedefliyor. Pokémon benzeri yaratıkları avlayabileceğimiz ve onlarla dost olabileceğimiz bir yapı ile karşı karşıyayız. Yapım tamamen çok oyunculu bir sisteme sahip ve istediğimiz şekilde açık dünyada hayatta kalmanın yollarını arayabiliyoruz. Oyunda yer alan zanaatkarlık mekaniği sayesinde yeni üretimlerin kilidini açabiliyoruz.

Yapım içerisinde yer aldığımız süre boyunca Pal olarak bilinen bu yaratıkları, yani Pokémon benzeri canlıları kendi envanterimize atabiliyor, onlarla dost olabiliyor, onları üretim sanayisinde kullanabiliyor ve hatta düşmanlarla beraber kapışırken onlardan yararlanabiliyoruz. Bu dostlar elbette kendi canları pahasına bizleri korumaya yemin ediyor ve onların evrimleştiğini burada görebiliyoruz.

Bunun dışında oyun içerisinde elbette sadece nişancı ve aksiyon unsurları değil, aynı zamanda hem hayatta kalma hem de çiftçilik sistemleri de bizlere sunuluyor. Zanaatkarlık sistemi ile beraber de yeni kaynakların sahibi olabileceğimiz yapımda çiftçilik yapabilir, inşa edebilir, çalışabilir ve üretim merkezimizi kurabiliyoruz.

Dolayısıyla yapım içerisinde sadece bir oyun türü değil, aynı zamanda birden fazla oyun türünden ilham alan bir yapı ile karşı karşıyayız ve istediğimiz şekilde oyun içerisindeki yerimize alabiliyoruz. Tüm hayatımızı riske edebileceğimiz farklı bölgelere doğru gidebileceğimiz ve aynı zamanda buraları keşfedebileceğimiz yapımda istediğimiz şekilde oyunda ilerlemeye çalışabiliyor ve bu çalışmayla beraber etraftaki kaynakları toplamak tamamen bizim işimiz oluyor.
 
 

Bu tarz oyunlarda siz de biliyorsunuz ki etrafı keşfetmek ve etraftaki kaynakları toplamak oldukça önem arz ediyor. Bu kaynakları istediğimiz şekilde zanaatkarlık mekaniği sayesinde ve aracılığıyla kullanabiliyor, yeni üretimler yapabiliyor ve daha farklı silahların ve araçların sahibi olabiliyoruz. Bu sayede daha güçlü konuma gelerek hem düşmanlara hem de patron savaşlarının üstesinden gelebiliyor ve kendimize bu kapsamda istatistiklerimizi güçlendirebiliyoruz.
Sıra dışı sistemlerle yer alabildiğimiz ve eğlenceli bir oyun içeriğiyle karşı karşıya gelebildiğimiz oyun için elbette birçok oyuncu genel olarak olumlu konuşuyor. Ancak oyunun şu anda tamamen erken erişim sürümü ile beraber karşımıza çıkıyor ve tam sürüm deneyimi bizlere ne yazık ki sunulmuyor diyebiliriz.
 
Fakat çıkışıyla beraber oyun milyonlarca oyuncuya ulaşmış durumda ve gelişimi konusunda da elbette bu kadar oyuncu sayısı beklenmiyordu. Hem geliştirici ekibin memnun olmasıyla hem de oyuncuların memnun olmasıyla beraber elbette erken erişim sürümü ile beraber çıkış yapan bu oyun tam sürüme kavuşmak için büyük oranda güncelleniyor ve yeni gelişmeleri ve içeriklerin oyuna dahil edildiğini aktarabiliyoruz.

Yapım içerisinde elbette genel olarak oyuncular oyunun sona erdiğinde ve görevlerin bittiğinde neler yapılabileceği konusunda kafaları karışabilir. Çünkü bu etaptan sonra ona görevleri ve hikayeyi tamamladıktan sonra oyun sonu içeriklerine ne yazık ki yetersiz olduğu vurgulanıyor ve oyuncular bu kapsamda oyunu bırakıp başka bir oyuna geçebiliyor. Yani oyunun belli bir ömrü olduğundan bahsediliyor ve bu durumdan dolayı da oyuncular bu oyunu bir hayli eleştiriyor.
 
Elbette tam sürüme geçiş yapmadan önce bu tarz oyun sonu içeriklerin oyuna dahil edileceğini ve daha fazla ve geniş içeriklerle beraber karşımıza çıkacağına dair bilgiler mevcut. Dolayısıyla açık dünya hayatta kalma mekanikleriyle bezeli bu yapımda istediğimiz şekilde ilerlerken diğer taraftan çiftçilik yapma özgürlüğüne kavuşabiliyoruz. Çiftçilik yaparken oyunda elbette dilediğimizi gerçekleştirebiliyor ve etraftaki çiftçilik mekanikleriyle ön plana çıkabiliyoruz. Kendi bölgemizi ve yapılarımızı kurabiliyoruz. Elbette çiftçilik kapsamında kurduğumuz çiftliklerle beraber burada yukarıda bahsettiğimiz gibi Pal adı verilen dostları da kullanabiliyoruz. Yani burada sadece bu canlıları savaşmak için değil aynı zamanda üretim malzemelerinin bir parçası olarak da değerlendirebiliyoruz. Dolayısıyla onları kendi fabrikamızda yani üretim tesisimizde çalıştırabiliyor, çiftçilik konusunda elbette onlara bel bağlayabiliyor ve sulama konusunda da aynı şekilde onların yeteneklerinden faydalanabiliyoruz.
Örneğin oyunda elbette su yetenekleriyle beraber ön plana çıkan bir canlı bulunuyor. Bu canlıyı kendi bünyemize dahil edtikten sonra onu istediğimiz şekilde çiftliklerde kullanabiliyoruz.
 
 
 
Çünkü çiftliklerde bildiğiniz üzere belirli oranlarda ve zaman dilimlerinde sulama yapılıyor ve bu sulama işini bu tarz yeteneklere sahip canlılar üstlenebiliyor. Dolayısıyla her bir canlının burada farklı yetenekleri bulunuyor ve bu yeteneklerden üst düzey bir şekilde yararlanmak durumunda kalıyoruz. Örneğin bir diğer tarafta ise budama ve kesme ve biçme konusunda ön plana çıkan çeşitli canlıların olduğundan bahsedebilir ve bunlarla beraber de çiftliğimize en iyi şekilde değerlendirebiliyor ve tarlalarımızı yükseltebiliyoruz. Bu kapsamda elbette eğlenceli dakikaların ve içeriklerin bizlere sunulduğunu aktarabilir ve akabinde ise kendimize hoş bir ortamda bulabiliyoruz.

Renkli karakterlerin, canlıların ve ortamların bulunduğu yapımda açık dünya içerisinde gezip tozabiliyor ve istediğimizi gerçekleştirebiliyoruz. Açık dünyada farklı farklı bölgeler bulunuyor ve bu bölgeleri en iyi şekilde keşfetmek tamamen bizim işimiz oluyor. Bu bölgelerde elbette yapabileceklerinizle beraber gidişatı verebiliyor ve aynı zamanda her bölgenin kendine ait atmosferi, düşmanları ve tüm canlıları bulunuyor. Dolayısıyla burada yer aldığımız süre boyunca tüm bu unsurlarla beraber kendimize ilgi çekici atmosferlerde ve ortamlarda bulabiliyoruz.

Bunun dışında elbette her ortamda farklı Düşmanların olduğundan dolayı bu Düşmanları ortadan kaldırmak için öncelikle onların nasıl saldırdığını öğrenmek ve akabinde ise hem yanımıza canlılar alarak hem de kendimizi elimizdeki silahları ateşleyerek düşmanları ortadan kaldırabiliriz. Bu düşmanlar elbette diğer canlılar olarak karşımıza çıkıyor ve oyunda irili ufaklı Düşmanların haricinde bir de patron savaşları bulunuyor. Bu patron Savaşları ile beraber daha zorlu bir yapıyla karşı karşıya gelebiliyor ve kendimizi bu yapım içerisinde elbette zorlu dakikalarda geçen indirmeye çalışıyoruz. Hayatta kalmanın yollarını aramaya çalıştığımız yapımında elbette bu patronları ortadan kaldırmak için öncelikle onların nasıl saldırdığını öğrenmek tamamen bizim işimiz oluyor.
 
Öncelikle onların saldırı şekillerini öğrendikten sonra karşı saldırıya geçebiliyor ve akabinde ise dikkatli ve özenli bir şekilde onların saldırılarına boşa çıkardıktan sonra kontra atağa geçerek onların canını yavaş yavaş indirmeye çalışıyoruz. Aynı zamanda diğer canlıları yanımıza alarak onların dikkatini çekebiliyor ve saldırıları onların üzerine yönlendirebiliyoruz. Akabinde ise arkadan saldırılarla beraber Düşmanların ve patronların canını azaltabiliyor ve onları yok etmek için elimizden geleni yapmak durumunda kalıyoruz. Ancak bir noktada dikkat etmeniz gerekiyor: elinizdeki canlılar sonsuz canla beraber değil ve aynı zamanda onların da öldüğünü söylemekte fayda var. Bu şekilde de bir döngünün bizlere sunulduğunu aktarabiliyoruz.
 
 
 
Yapım içerisinde hem tek oyunculu hem de çok oyunculu sistem bulunuyor. İstediğimiz şekilde bu sistemde yer alabiliyor ve yanımıza arkadaşlarımızı davet etmek istiyorsak elbette ona göre diğer modlara geçiş yapabiliyoruz. Tek oyunculu modda elbette istediğimiz gibi ilerleyebiliyor, kendi başımıza hamlelerimizi gerçekleştirmek durumunda kalıyoruz ve buna göre de gidişatımızı yön verebiliyoruz. Ancak arkadaşlarla beraber bu oyunlarda yer almak hem onlarla beraber sohbet etmeye gerektiriyor hem de eğlenceli dakikaları beraberinde getiriyor.

Dolayısıyla yapım içerisinde yer aldığımız bir süre boyunca tüm bu unsurlarla beraber en iyi şekilde eğlenebileceğimiz durumla karşı karşıya kalabiliyoruz. Bu tarz oyunlarda böyle bir destek varsa elbette bunları kullanmak gerekiyor. İşbirliği moduyla beraber düşmanlara karşı gelebileceğimiz ve diğer oyunculara karşı savaşabileceğimiz yapımda elimizden geldiğince tüm bu unsurların üstesinden gelmeye çalışıyor ve çiftçilik konusunda da elbette arkadaşlarımıza yardım edebiliyor ve onlardan yardım alabiliyoruz. Bu sayede kendi üretim hattımızı hızlı bir şekilde değerlendirebiliyor, kurabiliyor ve böylece diğer mevsimlere karşı daha hazır olabiliyoruz.

Bunun dışında yapacağımız hamlelerle beraber kendi dostlarımızı elbette istediğimiz şekilde değerlendirebiliyoruz. Yukarıda bahsettiğimiz gibi bu dostları istersek savaşta, istersek çiftçilik konusunda, istersek de yemek anlamında bile onları kullanabiliyoruz. Dolayısıyla her anlamda bizlere yetecek kadar bu canlılardan toplamak gerekiyor ve ne kadar çok canlıya sahip olursak o kadar çok güçlü olabiliyor ve buna göre de kendi istatistiklerimize yükseltebiliyoruz.
Oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca tüm bu unsurların dışında elbette bir de nişancı ve aksiyon temeli bulunuyor. Bu aksiyon sistemi ile beraber düşmanların üstesinden gelebiliyor ve bununla beraber gelirken de karakterimizin temel becerilerinden faydalanmak durumunda kalıyoruz. Karakterimizle beraber zıplayabiliyor, sağa sola doğru hamle yapabiliyor, düşmanlara karşı doğrudan nişan alabiliyor ve daha fazla detay ile beraber düşmanların üstesinden gelmeye çalışabiliyoruz. Dolayısıyla her ortamda elbette yapacağımız hamlelerle beraber gidişatımıza yön verebilir ve böylece hayatta kalmanın yollarını arayabiliyoruz.
 
 

Oyun içerisinde aynı zamanda sadece yürüyerek değil, binek hayvanlarla beraber keşif unsurlarımızı gerçekleştirmek durumunda kalıyoruz. Burada yer alan canlılar sadece bizlere hizmet etmekte kalmıyor, aynı zamanda binek hayvanı olarak da kullanılıyor. Dolayısıyla dostlarımızı karada, havada ve denizde ilerletebileceğimiz bir sistemle karşı karşıya kalabiliyor ve sadece yürüyerek değil aynı zamanda uçarak da etrafı keşfetmek durumunda kalıyoruz. Bu sayede sadece tüm dünyayı keşfedebiliyor, her türlü ortamdan geçebiliyor ve dikkat çekici keşif unsurları ile beraber karşı karşıya gelebiliyoruz. Bu tarz oyunlarda böyle bir desteğin olması ve açık dünyada istediğimiz şekilde dolaşmak gerçekten de eğlenceli bir yapıyı beraberinde getiriyor. Dolayısıyla oyun içerisinde istediğiniz şekilde binek hayvanınızı alıyor ve böylece kendinizi güzel bir maceraya bırakabiliyorsunuz.
 
Yapım içerisinde diğer taraftan fabrikalar ve otomasyon sistemi bulunuyor. Fabrikalarımızı ön plana çıkarabileceğimiz, bunları kurabileceğimiz ve aynı zamanda yukarıda bahsettiğimiz canlıları bu fabrikalarda besleyebileceğimiz bir yapıyla karşı karşıyayız. Onları ne kadar çok beslersek o kadar çok etinden, sütünden ve hizmetinden yararlanabiliyoruz.
Bu sayede bir fabrika inşa edebilir, bu fabrika içerisinde elbette yukarıda bahsettiğimiz dostları yerleştirebilir ve onların beslendikleri sürece iş yapmalarını seyredebiliyoruz.
 
 
 
Dolayısıyla otomatik bir fabrika sistemine burada kurabiliyor ve istediğimiz şekilde onları değerlendirebiliyoruz. Yani bu canlıları ölene kadar istediğimiz şekilde kullanabiliyor ve onları beslediğimiz sürece de doğru bir şekilde bunları değerlendirebiliyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde bu tarz bir yapının olduğundan bahsedebiliyor ve diğer taraftan üreme ve evrimleştirme sistemlerinin bizlere sunulduğundan da bahsetmekte fayda var.
Dolayısıyla bu canlılar sadece ilk göründüğü gibi değil, aynı zamanda onların büyüdüğünü ve evrimleştiğini de görebiliyoruz. Dolayısıyla onların dahagüçlü bir şekilde bizlere sunulduğunu ve daha iyi bir şekilde hizmet ettiğini söyleyebiliyoruz.
 
Son olarak bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirseniz oyun gerçekten de oldukça özgün bir yapı beraberinde getiriyor ve şu ana kadar çıkmış olan Pokemon benzeri oyunlar içerisinde gerçekten güzel bir yere sahip.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Oyun Haberleri (2024) Platformlar: PC Geliştirici: Bölüm Sonu Canavarı Dağıtıcısı: Bölüm Sonu Canavarı Tür: birinci şahıs açık dünya keşif Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 0 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Xbox Game Pass'e Temmuz Ayı Başlarında 6 Oyun Ekleniyor 11 Dk önce Elden Ring Shadow of the Erdtree Üç Günde 5 Milyon Sattı! 1 Saat önce VALORANT Challengers 2024 Türkiye: Birlik Split 2'de Süper Hafta Heyecanı! 2 Saat önce Frostpunk 2 Ertelendi: İşte Yeni Çıkış Tarihi 2 Saat önce Aksiyon Platform Oyunu Trinity Fusion, 1 Ağustos'ta Switch'e Geliyor 4 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler