KONAMI ve FIFA eSporda İş Birliği için El Sıkıştı

11.10.2024 12:02 Mehmet Tandoğan

 
 
Konami Digital Entertainment Co., Ltd. (KONAMI) ve FIFA, bugün itibarıyla esporun gelişimine yönelik dünya çapındaki bağlılıklarını sürdürmek amacıyla el sıkıştıklarını duyurdu. Bu girişimin bir parçası olarak, bu yılın ilerleyen zamanlarında mobil ve konsollarda eFootball™'u da içeren iki farklı FIFAe World Cup™ düzenlenmesi planlanıyor.
 
Bu iş birliğinin amacı, espor aracılığıyla dünya çapındaki oyuncuların futbol keyfini katlamak. Oyuncuların kendi ülkelerini özel yarışmalar aracılığıyla temsil etmelerine olanak tanıyan bu girişim, futbolseverlerle olan bağı daha da üst seviyelere taşıyacak.
 
FIFAe Dünya Kupası™ elemeleri dünya çapında 10 Ekim Perşembe günü başlayacak. Tüm topluluğu kapsayabilmek adına konsolda ve mobilde olmak üzere iki yarışma düzenlenecek ve her birinde bir FIFAe Dünya Şampiyonu belirlenecek. Daha fazla bilgiye FIFA.GG'den ve Konami web sitesinden ulaşabilirsiniz.
 
Bu iş birliğinin ilk yılında final etkinliklerine 18 ülke davet edildi.Ülkeler, oyuncu tabanı ve ilgili ülkelerdeki rakiplerin önceki performansları gibi farklı faktörlere göre seçildiler. eFootball™ oynayan herkesin katılabileceği turnuvada yer alabilmek için oyuncuların eFootball™’u en son sürümüne güncellemesi gerekiyor.
 
Mobil ve konsollarda eFootball™'un yer aldığı ilk FIFAe World Cup™'a katılacak ülkeler şunlar:
 
Arjantin
Brezilya
Kosta Rika
İngiltere
Fransa
Hindistan
Endonezya
Japonya
Kore Cumhuriyeti
Malezya
Fas
Hollanda
Polonya
Portekiz
Suudi Arabistan
İspanya
Tayland
Türkiye
Yöneticiler konuyla ilgili düşüncelerini şu sözlerle aktardılar:


“KONAMI olarak futbol simülasyonu ve esporun geliştirilmesinde zorluklarla mücadele etmeye devam ettik. FIFAe ile yaptığımız bu iş birliği sayesinde eFootball™'un tanıtımına yeni bir boyutta katkıda bulunabildiğimiz için çok mutluyuz. Bize bu fırsatı sağladığı için FIFA'ya içten şükranlarımızı sunmak istiyoruz. FIFAe World Cup™'ın başlamasını sabırsızlıkla beklerken FIFAe World Cup™ aracılığıyla dünyanın dört bir yanındaki oyuncularımızın coşkusunu, heyecanını ve sevincini paylaşmayı dört gözle bekliyoruz”.


"KONAMI ile güçlerimizi birleştirdiğimiz için son derece heyecanlıyız. Bu iş birliği, futbolu küresel olarak tanıtma ve oyunculara becerilerini sergilemeleri için bir platform sağlama misyonumuzla mükemmel bir şekilde örtüşüyor. Farklı toplulukların FIFAe yarışmalarının bir parçası olmasına olanak tanıyacak kapsayıcı bir ekosisteme gerçekten inanıyoruz".


“eFootball™ yıllardır dünyanın dört bir yanındaki oyuncular tarafından seviliyor ve Japonya'da da sıkı bir takipçi kitlesi edinerek futbol ailesi için vazgeçilmez bir platform haline geldi. "eFootball™"un yer aldığı "FIFAe World Cup™", e-futbol oyuncularının hayallerinin zirvesi olacak. Japon Futbol Federasyonu (JFA), "FIFAe World Cup™"da yarışacak Japon oyuncuları belirlemek için bir seçme turnuvası düzenleyecek ve e-futbol Japonya milli takım oyuncularını, tıpkı diğer Japon milli takımları gibi, zirveye oynamaları için destekleyecek”.


“30. yıl dönümünü kutlayan eFootball™ ülkemizde çok popüler bir oyun ve futbolseverler için en iyi iletişim araçlarından biri haline gelmiş durumda. eFootball™'un yer aldığı yeni FIFAe World Cup™'a katılmanın, ülkemizdeki tüm eFootball™ oyuncularının nihai hedefi olacağına innaıyoruz. Ülkemizden bir FIFAe Dünya Şampiyonu çıkarmak ve FIFAe World Cup™'ı desteklemek için elimizden geleni yapacağız”.    


“Fransa'nın eFootball™'un yer aldığı FIFAe World Cup™'a katıldığını duyurmaktan gurur duyuyoruz. Hem konsolda hem de mobilde düzenlenen bu benzersiz yarışma, FFF'yi ve Fransız milli takımını hızla büyüyen bir espor ortamında tanıtmamızı sağlayacak. Bu bağlamda FFF, KONAMI ve FIFAe'nin eFootball™'da uluslararası yarışmalar geliştirmek için başlattığı ivmeden memnun”.


“Ülkemizdeki futbol taraftarlarının kalbini fetheden bir oyun olan eFootball™'un 30. yıl dönümünü kutlarken, oyuncuları ve taraftarları bir araya getirmedeki güçlü rolünün farkındayız. Yaklaşan FIFAe World Cup ™ eFootball™'u etkileyerek, ülkeler arasında eşsiz bir iş birliği fırsatı ve küresel bağlantılarımızı güçlendirme şansı sunuyor. Bu turnuva sadece rekabetten daha fazlasını temsil ediyor; oyun sevgisi aracılığıyla uluslararası dostlukları ve karşılıklı saygıyı teşvik eden bir platform. Bu etkinliği desteklemeye ve ülkemizin FIFAe Dünya Şampiyonu olarak taçlandırılmasını görmeye kararlıyız. FIFAe'nin eFootball™ oyuncularına sağladığı destek ve tanınma paha biçilemez ve bu yolculuğun bir parçası olmaktan heyecan duyuyoruz”.
 
KONAMI, 1995'ten beri küresel çapta futbol oyunları yayınlıyor ve toplam satış ve indirme sayıları şu anda 800 milyonu aşmış durumda. 1990'lardan beri futbol topluluğunu genişletmek için çeşitli turnuvalar da düzenleyen şirket son yıllarda, Avrupa kulüp ortaklarıyla "eFootball™ Championship 2024 Club Event"i düzenleyerek ve Japan Professional Football League (J. League) aracılığıyla "eJLeague eFootball™"a ev sahipliği yaparak eSpor ve gerçek sporları birleştirme çabalarını arttırdı.
 
basın bülteni 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Sektörel Haberler Platformlar: PC Geliştirici: Bölüm Sonu Canavarı Dağıtıcısı: Bölüm Sonu Canavarı Tür: birinci şahıs açık dünya keşif Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 1 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Xbox Oyunları Artık Android Cihazlardan Satın Alınıp Oynanabilecek 16 Dk önce MechWarrior 5: Clans İlk Günden Xbox Game Pass'te Olacak 1 Saat önce Tetris Forever İçerisinde Hangi Oyunlar Yer Alacak? 1 Saat önce Splinter Cell Remake'ten Yeni Detaylar Ortaya Çıktı 2 Saat önce FIFAe World Cup 2024 Elemeleri Bugünden İtibaren eFootball'da Başlıyor 2 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler