Bandai Namco, Naruto'nun da Yer Aldığı Birçok Projeyi İptal Etti

16.10.2024 18:37 Mehmet Tandoğan

 
 
Son birkaç yıldır oyun sektörü gerçekten de büyük oranda çalkalanmaya devam ediyor. Özellikle 2024 yılı içerisinde çok sert bir şekilde hissedilen işten çıkarma dalgası, geldiğimiz noktada hala devam ediyor. Şimdi ise önemli oyun serileriyle ön plana çıkan Bandai Namco bu durumdan nasibini alıyor.
 
Bandai Namco birçok seri oyununu iptal etti
 
 
 
Ortaya çıkan raporlara bakacak olursak bir dizi proje şu anda iptal edilmiş durumda. Naruto ve One Piece serilerinin yeni oyunlarının rafa kaldırıldığı bu süreçte, işten çıkarmaların da söz konusu olduğunu vurgulamakta fayda var. Haberlere göre geliştirici ekip, geleneksel işten çıkarma sistemine başvuruyor ve gönüllü olarak çalışanların ayrılmasını sağlıyor.
 
Genel olarak Japon şirketlerinin uyguladığı Oidashi Beya adındaki sistem, çalışanları hiçbir şeyin olmadığı ve görevin verilmediği bir odaya kapatıyor. Böylece insanlar gönüllü olarak işten ayrılana kadar tutuluyor.
 
Raporda Bandai Namco'nun bu yılın Nisan ayından bu yana yaklaşık 200 çalışanını bu tür odalara gönderdiği, bunlardan yaklaşık 100'ünün şu ana kadar şirketten ayrıldığı ve önümüzdeki aylarda daha fazlasının ayrılacağı belirtiliyor.
 
Öte yandan şirket içerisinde yer alan bir temsilci böyle bir uygulamanın olmadığını ve kimsenin gönüllü olarak ayrılmaya zorlanmadığını aktarıyor.
 
Son olarak şirket yakın zamanda Dragon Ball: Sparking! ZERO adlı bir oyunu piyasaya sürdü. Oyun, büyük bir başarıya imza atarak 24 saatte 3 milyonun üzerinde sattı.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Sektörel Haberler Platformlar: PC Geliştirici: Bölüm Sonu Canavarı Dağıtıcısı: Bölüm Sonu Canavarı Tür: birinci şahıs açık dünya keşif Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 0 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Aksiyon Oyunu Valkyrie of Phantasm 18 Ekim'de Piyasaya Çıkıyor 14 Dk önce Xbox Game Pass'e Ekim Ayı Sonunda Gelecek Oyunlar Açıklandı 2 Saat önce Bandai Namco, Naruto'nun da Yer Aldığı Birçok Projeyi İptal Etti Şu anda bu haberi okuyorsunuz.. Until Dawn Filmi İçin Tarih Verildi: Ne Zaman Yayınlanacak? 6 Saat önce Super Mario Party Jamboree Serinin En İyi İnceleme Puanına Sahip 6 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler