5. Nesil Pokémon'a 1. Nesil'den Referans (?)

28.09.2010 14:17 Buğra Çiftçi

 
 
Japonya'da tüm zamanların en iyi çıkış haftası satış rakamlarına ulaşan Pokémon Black ve White ikilisi beraberinde getirdiği 5. Nesil Pokémon'lardan biri olan Munma ile çok ilginç bir duruma sebebiyet verdi.
 
PokéBeach forumu üyelerinden Zierant'ın farkettiği ilginç durum şu şekilde: Pokémon'un ilk nesil oyunlarından Green, Red, Blue ve Yellow'da Rock Tunnel adlı mağaranın çıkışında karşılaşacağımız Lass statüsündeki eğitmeni yendiğimizde bu eğitmen : “The POKéMON here are so chunky! There should be a pink one with a floral pattern!” yani "Buradaki Pokémon'lar çok kısa! Çiçek desenli ve pembe bir Pokémon olmalıydı." diyor. Ve  Green, Red, Blue ve Yellow'un yaklaşık 15 yıllık bir geçmişe sahip olduklarını düşünürsek, o dönemden günümüze kadar bu tanımlamaya uyan tek Pokémon'un, geçtiğimiz günlerde piyasaya sürülen B/W'de ilk kez karşımıza çıkan 5. Nesil Pokémon'lardan Munma olması olayı ilginç bir hale getiriyor. 
 
   
 
Aynı durumun benzer bir hali de Red ve Green oyunlarının yeniden yapımları olan 2004 tarihli Fire Red ve Leaf Green'de de bulunmakta. Yine aynı yerde aynı eğitmen bu seferde : "I wish there were pink POKéMON with a floral pattern!" yani "Keşke çiçek desenli pembe Pokémon'lar olsaydı." diyor.
 
 
 
Bu ilginç durum karşısında ortaya birkaç seçenek çıkıyor:
1. Tüm Pokémon'lar 15 yıl öncesinden tasarlandı ve zamanı geldikçe yayınlanıyorlar.
2. Tüm Pokémon'lar olmasada en azından önemli bir kısmı önceden tasarlandı ve bu oyundaki yazılarda  son anda yapılan hangi Pokémon'un hangi nesilde olacağına dair yapılan plan değişikliklerinin ardından silinmesi unutulan veriler.
3. Munma, yapımcıların bu oyunlarda yaptıkları referans sonucu düşünülerek tasarlandı. 
 
Tabi ki pek çok olasılık daha var. Ve doğal olarak hiç birinin kesinliliğinin de kanıtlanması kolay değil. Ama bir gerçekte şu ki: Pokémon oyunları sırlarla dolu.
 
Kaynak
Kaynak
Kaynak
Kaynak

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Pokemon Black/White Platformlar: DS Geliştirici: Game Freak Dağıtıcısı: Nintendo Tür: RPG Çıkış Tarihi: 4 Mart 2011
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 4 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Helldivers 2 Kullanıcı Yorumları Olumluya Dönüyor 07 Mayıs Ghost of Tsushima PSN Zorunluğuna Sahip Olmayacak 07 Mayıs Switch 2'nin Mart 2025'ten Önce Duyurulacağı Açıklandı 07 Mayıs Switch Konsol Satışları Yükselmeye Devam Ediyor: 141.32 Milyon 07 Mayıs Esports World Cup 2024 CS2 Turnuvasına Mücadele Edecek Takımlar Belli Oldu! 07 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler