AC: Revelations Ayrıntılı X360&PS3 Karşılaştırması

İki sürü arasındaki farkı anlamak çok zor, Ubisoft iki konsolda da başarılı bir iş ortaya çıkarmış.
19.11.2011 13:24 Alkan Adakaner


    Öncelikle oyunun Xbox 360'ta 7.4 GB olduğunu belirtelim. Playstation 3'te ise 8.58 GB'lık bir oyun (tabi ücretsiz verilen 7.62 GB'lık AC 1 de var) bizi bekliyor. Xbox 360'ta istersek oyunu konsola yükleyebiliyoruz, PS3'te ise 4.3 GB'lık zorunlu yükleme bulunuyor. Ayrıca ses desteğine baktığımızda Xbox 360'ta Dolby Digital, PS3'te ise Dolby Digital ve 5.1LPCM desteğinin olduğunu görüyoruz.
 
    Grafiksel olarak serinin önceki oyunlarından büyük fark sunmayan Assassin's Creed: Revelations özellikle daha yumuşak çevre detayları, daha kaliteli yüz ve vücut animasyonları sunuyor. Daha doğal bir çevre ve ışıklandırma sunan oyunda "tırtıklanma" olarak da bilinen "aliasing" sorunu da giderilmiş. Böylece Revelations'ta daha yumuşak bir görsel yapıya kavuştuk.


     Hatırlarsanız serinin daha önceki oyunların Xbox 360 sürümündeki kaplamalar açıkça daha iyi görünüyordu. Buna rağmen Revelations'ta arada bir farkın kalmadığını görüyoruz; hatta yukarıdaki görüntüde de fark edebileceğiniz gibi İstanbul'a tepeden bakarken PS3 sürümünde etrafın sisli görünümü daha gerçekçi bir atmosfer sunuyor.

     Olaya performans açısından bakacak olursak ise farklı sonuçlar ortaya çıkıyor. 30 fps'de çalışması için uğraşılan Revelations'ta sinematik sahnelerde veya ara videolarda Playstation 3 daha iyi bir performans sağlıyor gibi görünüyor. Diğer taraftan oyun içi sahnelerde ise Xbox 360'ın daha stabil iyi bir performansa sahip olduğunu görüyoruz. Yine de aradaki farkı hissetmek zor.

     Eurogamer'daki bu karşılaştırmalarda Assassin's Creed: Revelations'ın grafiksel olarak konsollara daha iyi adapte edildiği, ama oynanabilirlik olarak çok yenilik sunmadığı belirtiliyor. Oyunun görsel ve frame rate gibi teknik karşılaştırma videolarına buradan  ulaşabilirsiniz.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Assassin's Creed: Revelations Platformlar: PC PS3 XBOX 360 Geliştirici: Ubisoft Dağıtıcısı: Ubisoft Tür: Action Çıkış Tarihi: 15 Kasım 2011
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 51 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
2si1: iPhone'a Assassins Creed Mirage Gibi Büyük Çaplı Oyunlar Geliyor 04 Mayıs Helldivers 2 Steam'de Bir Günde 100 Binden Fazla Olumsuz Yorum Aldı! 04 Mayıs Söylenti: Yeni Tomb Raider Açık Dünya Olacak ve Hindistan'da Geçecek 04 Mayıs İddia: Resident Evil 9, Ocak 2025'te Geliyor 04 Mayıs 2024 Yılının İlk Çeyreğinde En Çok Kazandıran Oyunlar Açıklandı 04 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler