AC: Revelations'taki Karakterlerimize Bir Bakış

Ezio Auditore da Firenze bu oyunda yaşlı, ama daha tecrübeli bir şekilde karşımıza çıkacak
22.05.2011 20:59 Alkan Adakaner


     Assassin's Creed: Revelations'ın İstanbul'da geçecek olması biz Türk oyuncuları çok heyecanlandırıyor ve oyunu bizim için diğer ülkelerdeki oyunculara göre daha özel yapıyor. Ülkemizde satışlarının oldukça iyi olmasını beklediğimiz oyun Ezio ve Altair'in oynanabilir karakterler olması nedeniyle de önemli.
 
     Tabi Kanuni Sultan Süleyman'ın da oyunda (üstelik iyi bir karakter olarak) bulunacak olması ise bizi daha da mutlu ediyor. Hatırlarsanız oyunun Osmanlı döneminde geçeceğini ilk duyduğumuzda oyuncuların büyük bölümü bazı konulardaki hassasiyetlerini paylaşmıştı.
 
     Karakterler yönünden oldukça zengin bir oyun olacak Assassin's Creed: Revelations'taki önemli karakterleri isterseniz yakından tanıyalım. Game Informer'dan derlenen kısa karakter tanıtımlarını aşağıda bulabilirsiniz.
 
Ezio Auditore da Firenze
    Assassin’s Creed II ve AC: Brotherhood'un ana karakteri olan Ezio aynı zamanda AC: Revelations'ın da ana karakteri olacak. Gençliğinde ailesinin öldürülmesi sonucu içi intikam duygusu ile dolan Ezio'nun hayatı bu uğurda savaşmakla geçti.
 
    Revelations'ta artık iyice yaşlanan Ezio'nun intikam hırsı azalmaya başlamıştır, ama Templar'a karşı savaşından da vazgeçmemiştir. Bu ihtiyar delikanlı artık yaşamdaki rolünü sorgulamaya başlamış ve kendi ailesine sahip olma düşüncesi aklına yerleşmeye başlamıştır.
 
     Ezio'nun 3. macerası olacak olan Revelations ile bu yakışıklı İtalyan'ın macerası da sona erecek gibi görünüyor. Tabi Ubisoft bize ileride bir sürpriz yapmazsa. O nedenle Ezio'nun hayranları Revelations'ta onu nelerin beklediğini daha yakından takip etmeliler.
 
Altaïr Ibn-La’Ahad
     İlk oyunun ana karakteri olan Altair, ilk oyundan 7-8 ay sonra geçen PSP oyunu AC: Bloodlines'ta da karşımıza çıkmıştı. Seride en az Ezio kadar sevilen Altair'in hayatıyla ilgili yeni ayrıntıları Revelations'ta öğreneceğiz.
 
     Revelations'ta Ezio, bazı objelerle karşılaştığında oyun bize Altair'in bir zamanlar yaşadığı macerasını yeniden yaşama şansı verecek. Böylece Ezio da bir bakıma Altair'in hafızasına girmiş olacak.
 
     Ubisoft Revelations'ta Altair'in bütün bölgede oynadığı rolü tamamen anlayacağımıza dair söz veriyor. Serinin oyunlarının Ezio'ya odaklandığı bir dönemde Altair'in hayatına da yakından bakacak olmak güzel.
 
Manuel Palaeologos
     Tarihsel bir figür olan Palaeologos, eğer Osmanlılar İstanbul'u fethedip Bizans İmparatorluğunu (Doğru Roma İmparatorluğunu) yıkmasaydı imparator olabilirdi. Tabi bu da onun Osmanlılara düşman olmasını ve Templar ile anlaşma yaparak ülkeyi kaosa sürüklemek istemesini açıklıyor.
 
     Oldukça zengin bir kişi olsa Palaeologos, Bizans'tan kalanlarla çok yakından ilgilendiği gibi Templar ile de gizli anlaşmalar yapmıştır. Ubisoft bu karakterin aslında atalarından kalanlarla gerçekte ilgilenmediği ve tek amacının güç olduğunu vurgulamak istiyor. 
 
     Yani aslında oyunda Bizanslıları kötülemek gibi bir niyet yok. Sadece Palaeologos'un bencilliği ve güç istenci önplana çıkarılacakmış. Tabi onu durdurmak da bizi düşecek.

Sofia Sorto
     Ana karakterlerimiz dışında Assassin's Creed: Revelations'taki çoğu karakterimiz tarihsel figürlerden oluşuyor. Buna rağmen Sofia Sorto tam bir sanat eseri. Güzel ve zeki olduğu konusunda şüphemiz yok değil mi?
 
     Revelations'ta Ezio'nun gönül ilişkisi yaşayacağı Sofia, Konstantinopolis'e Venedik'ten gelmiş bir İtalyan. Konstantinopolis'te baskı ve kitap satışı işiyle ilgilenen Sofia aynı zamanda Ezio'ya macerasında yardım edecek.
 
     Bu şehiri Ezio'dan daha iyi bilmesi ve bilgisi ile ana karakterimize yardımcı olacak olan Sofia'nın oyunda çok önemli bir rolde olacağı konusunda şüphemiz yok.
 
 Prens Süleyman
    Kanuni Sultan Süleyman yani Muhteşem Süleyman sadece Osmanlı-Türk tarihinin değil, aynı zamanda tarihin en büyük şahsiyetlerinden birisi. Avrupalıların hayranlığını kazanan Sultanımız, Revelations'ta sadece 17 yaşındaki bir Prens olacak.
 
     Ezio, Prens Süleyman ile onun tahta çıkmasından 9 yıl önce tanışacak. Prens Süleyman tahta çıkmadan önce ülkede yine içten içe taht kavgaları yaşanmaktadır. Politik entrikaların döndüğü (hangi ülkede ve ne zaman dönmemiştir ki) bir dönemde Ezio ile yakınlaşacak olan Prens Süleyman, Templar'a karşı Ezio'ya yardım edecek ve belki de tahta çıkmasında Ezio'nun da rolünün olduğunu (doğal olarak tamamen kurgu) göreceğiz.
 
     Açıkçası Kanuni Sultan Süleyman'ı üstelik gençken Ezio ile yakın ilişki içinde görmek heyecan verici olacak. Üstelik onun Ezio ile iyi geçinmesi ülkemizin, tarihimizin yurt dışında daha olumlu gözükmesi bakımından da önemli.
 
Yusuf Tanzim
     Ezio Auditore, Konstantinopolis'a geldiğinde tabi ki bu şehir Templar'lara karşı savunmasız değildir. Burada da Assassin'ler bulunmaktadır ve üstelik öyle çaresiz, sıradan kişiler oldukları da söylenemez.
 
     Konstantinopolis'daki usta Assassin'lerden birisi de Yusuf Tanzim'dir. Ezio ortak arkadaşları da olan Tanzim, kahramanımız şehre geldiğinde onuna yakın ilişkiye girecek ve "Hook Blade" denilen ve şehirde dolaşma hızımızı %30 arttıracak olan cihazla da Ezio'yu tanıştıracaktır.
 
    Şehirdeki en büyük yardımcılarımızdan birisi de tabi ki Yusuf Tanzim olacak. Onun desteği sayesinde şehre alışacak ve yeni dostlar edineceğiz.
 
Multiplayer Karakterler
    Ubisoft'un açıklamasına göre oyunda 4 multiplayer karakter olacak. Bunlar The Vanguard, The Guardian, The Bombardier, The Sentinel olarak açıkladı. 

     Bu karakterlerden The Vanguard aslında Ukrayna'nın Odessa şehrindeki Rus Kazaklarından bir kişi. (Türk olan Kazaklarla ilgisi yoktur, sadece isim benzerliği var.) Templar tarafından para ve güç vaadiyle kullanılan The Vanquard, casusluk ve izcilik konularından uzman.
 
    The Guardian ise Sennar Sultanlığı'nın ilk Sultan'ının kuzeni. Evinden uzaklaştırılmış olan The Guardian Kahire'de Templar ile tanışır ve onların felsefesini kabul eder. Kendini "Hakikatin Muhafızı" olarak gören bu karakter multiplayer'daki yeni üyelerden.
 
     Revelations'taki karakterlerimizden The Bombardier ise Osmanlıların topçu birliğinden geliyor, ama İmparatorluğa bağlı birisi değil. Aslında Osmanlılara düşman olan Kızılbaş isyancı grubuna ait olan The Bombardier, Templar tarafından zenginlik ve silah sözleriyle kandırılmış bir karakter.
 
     The Sentinel adlı karakterimizin hikayesi ise ilginç. Aslında bir Assassin olan The Sentinel, Osmanlıların kendi ülkesini fethetmesi ve Assassin'lerin de Osmanlılarla işbirliğine girmesi sonucu Assassin'lerden ayrılır ve Osmanlılardan intikam almak için çabalar.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Assassin's Creed: Revelations Platformlar: PC PS3 XBOX 360 Geliştirici: Ubisoft Dağıtıcısı: Ubisoft Tür: Action Çıkış Tarihi: 29 Kasım 2011
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 29 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
2si1: iPhone'a Assassins Creed Mirage Gibi Büyük Çaplı Oyunlar Geliyor 04 Mayıs Helldivers 2 Steam'de Bir Günde 100 Binden Fazla Olumsuz Yorum Aldı! 04 Mayıs Söylenti: Yeni Tomb Raider Açık Dünya Olacak ve Hindistan'da Geçecek 04 Mayıs İddia: Resident Evil 9, Ocak 2025'te Geliyor 04 Mayıs 2024 Yılının İlk Çeyreğinde En Çok Kazandıran Oyunlar Açıklandı 04 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler