Alone in the Dark Beklentileri Karşılayamadı

26.05.2024 13:11 Mehmet Tandoğan

 
 
Geliştiriciliğini Pieces Interactive ve yayıncılığını THQ Nordic stüdyosunun üstlendiği hayatta kalma korku nişancı oyunu Alone in the Dark (reboot) için işler yolunda görünmüyor. Ana şirket Embracer Group tarafından açıklanan bilgilere göre oyun ne yazık ki beklentileri karşılamıyor.
 
Alone in the Dark eleştirmenlerden karışık puan aldı
 
 
 
Mart 2024 tarihinde sona eren mali yıla ilişkin kazanç raporu içerisinde Embracer Group çeşitli oyunlar hakkında bilgiler verdi. Raporda Pieces Interactive tarafından geliştirilen Alone in the Dark oyununa yer verildi. Ancak bu yapımın beklentileri hiçbir şekilde karşılamadığı aktarıldı. Diğer taraftan 1999 yapımı Outcast aksiyon oyununun devamı olan Outcast: A New Beginning'in de benzer şekilde kötü performans gösterdiği belirtildi.
 
Rapor içerisinde sadece bu detaylar değil aynı zamanda hem Star Wars: Battlefront Classic Collection hem de South Park: Snow Day'in karışık tepkiler almasına rağmen beklentileri karşıladığı bildirildi. Öte yandan Tomb Raider I-III Remastered sürümünün olumlu bir şekilde karşılandığı aktarıldı.
 
Alone in the Dark, Mart ayında piyasaya sürüldü ve Steam platformunda genel olarak olumlu eleştiriler aldı. Oyun platforma bağlı olarak 63 ile 66 arasında değişen Metacritic puanlarına sahip.
 
 
 
Oyunda neler var?
 
90'ların klasik korku oyunlarından ilham alan bir yapıyla karşı karşıya kaldığımız yeniden yapım sürümü içerisinde üst düzey grafikler, animasyonlar ve daha fazlası bizleri bekliyor. Oyuncular tarafından bir hayli sevilen ve Steam platformuna bakacak olursak bir hayli olumlu yorumların olduğunu görebildiğimiz yapım, her ne kadar oyuncular tarafından sevilse de beklentileri karşılayamadı. Geliştirici ekip tarafından açıklanan detaylara göre elbette satış sayılarını şu anda göremesek de beklentilerin bir hayli altında kaldığını söyleyebiliriz. Bu tercihi neden yapımlar? Elbette hayranlar tarafından dikkatleri üzerine çekiyor ve bir kısım oyuncu tarafından satın alınabiliyor ancak geliştirici ekiplerin ve yayıncı stüdyoların belli bir beklenti sayıları bulunuyor. Bu sayıya ulaşmadıkları takdirde o oyunun beklentilere karşılayamadı ortaya çıkıyor. Bu durum aynı şekilde bu yapım için de geçerli olduğunu söyleyebiliyoruz.

Yapım içerisinde korku ve gerilim odaklı bir sistemin olduğunu söyleyebiliriz ve iki farklı oyun türünün birleştiğini aktarabiliyoruz. Bu türlerle beraber dilediğimizi gerçekleştirebiliyor, elimde olan ortamlarda kendimizi bulabiliyor, daha çok karanlık ortamlar içerisinde gezip tozabiliyor ve karakterimize burada hayatta tutmak için elimizden geleni yapmak durumunda kalıyoruz. Farklı bölgelere doğru ilerleyebildiğimiz ve bu bölgeler içerisinde keşifler yapabildiğimiz ve aynı zamanda elimizdeki silahları ateşleyerek tuhaf canlıları ve yaratıkları ortadan kaldırabildiğimiz yapım, kült bir serinin başlangıcını temsil ediyor. Günümüze doğru ulaşan yeniden yapım sürümleri ile beraber oyun şu anda daha oynanabilir halde bir şekilde bizlere sunuluyor ve oyunu şu anda oldukça sevildiğini söyleyebiliyoruz. Zaten bu tarz oyunlar daha çok hayranlara ve genel olarak korku ve gerilim yapımlarını severlere hitap ediyor. Dolayısıyla bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız bu oyuna bir göz atmanızda ve bir şans vermenizde fayda var diyebiliriz.

Dikkat çekici ortamlara geçiş yapabildiğimiz ve bu ortamlarda keşiflerle beraber ilerleyebildiğimiz yapımda arka planda bir hikaye anlatılıyor ve bu hikaye kapsamında neler olup bittiğini görmeye hazırlanıyoruz. Hayatta kalmanın ve nişancı aksiyon unsurlarının bir araya geldiği bu yapımda zorlu ortamlarda kendimizi bulurken buralarda neler yapabileceğimize tamamen biz karar verebiliyoruz. Daha çok karanlık bir tarz ile beraber bizlere sunulan bu yakında psikolojik korku ve gerilim unsurları bizlere sunuluyor ve tüyler ürpertici bir hikaye içeriği ile karşı karşıya kalabiliyoruz. Türün standartlarını belirleyen klasik yapımıyla beraber ilerleyebildiğimiz yapımında gerçekten de tuhaf bir yolculuğa çıkış yapmaya hazırlanıyor ve bu yolculuk içerisinde ilgi çekici karakterlerle de karşı karşıya kalabiliyoruz.
 
 
 
Oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca tüm bu unsurlarla beraber hızlı bir şekilde ilerlerken aynı zamanda dikkat çekici karakterlerle etkileşime girebiliyor ve arka planda yer alan hikayenin hem ara sahnelerle hem de karakterler arası diyaloglarla beraber bizlere aktarıldığını söyleyebiliyoruz. Derin bir yolculuğa çıkabileceğimiz ve ilk etapta kolay, daha sonrasında ise zorlu ortamların bizlere sunulduğu yapımda karşıma çıkacak her bir zorluğu elbette aşmak durumunda kalıyor ve bu zorluklarla beraber kendimizi daha iyi ve çekici ortamlarda bulabiliyoruz.
 
Çeşitli gizemleri çözmeye çalıştığımız ve bu gizemleri açığa çıkarmaya başladığımız yapımda hayatta kalmanın ne demek olduğunu burada anlamak durumunda kalıyor ve elimizden geleni yapmaya koyularak dikkat çekici bir maceraya adımımızı atabiliyoruz. Her attığımız adımda karanlığın bizi takip ettiğini ve daha çok karanlık içerisine çekildiğimizi hissedebiliyoruz. Hayatta kalmanın zorlu bir yoluna bizlere sunan yapım içerisinde karanlıktan bizleri izleyen tuhaf yaratıkların ve canlıların olduğunu söyleyebiliyor ve onların kana susamışlıklarını gidermek için elbette elimizden geleni yapmak durumunda kalıyoruz.
 
Bunun dışında onları ortadan kaldırmak için elimizdeki silahlara ve yakın dövüş malzemelerine güvenmek durumunda kalıyor ve bunun yanında sıra oyun içerisinde kullanabileceğiniz silah kütüphanesinin değişkenlik gösterdiğini söyleyebiliyoruz. Her biri oyuncuya burada farklı bir deneyim elde edebiliyor ve bu deneyiminizi kendinize göre özelleştirip kişiselleştirebiliyoruz. Bunun dışında elbette yaptığınız hamlelere göre değişkenlik gösteren bir aksiyon ve nişancı sisteminin olduğundan da bahsedebiliyoruz. Ancak genel olarak çizgisel bir yapıyla yer alabildiğimiz yapımında ilerlememizle beraber farklı silahları deneme şansını elde edebiliyoruz.

Klasik ve kült yapıların bir araya geldiği ve aynı zamanda nostalji hissiyatının bir hayli ön planda olduğu yapım içerisinde elbette dehşet verici canavarlarla beraber yer alabilir ve hayatta kalmak için bu canavarları ve yaratıkları elimizdeki silahlarla ortadan kaldırmak durumunda kalıyoruz. Oyun içerisinde diğer taraftan bu canavarlarla ve yaratıklarla uğraşırken aynı zamanda bulmacaları çözmek durumunda kalıyor ve bulmacaları çözmek için de etrafı araştırmak gerekiyor. Etrafı araştırırken ilgi çekici ipuçları ile bulmaca unsurlarıyla ve daha fazlasıyla beraber karşı karşıya geliyor ve bunları kabus dolu bir ortamda gerçekleştirmek durumunda kalıyoruz.
 
 

Düşmanlar ortadan kaldırmak için hem yakın dövüş hem de menzilli dövüş silahları ile beraber ön plana çıkmaya hazırlanabiliyor ve bu silahları istediğiniz şekilde seçebiliyorsunuz. Örneğin bir tabancayla beraber düşmanları menzilli bir şekilde uzaktan ortadan kaldırmaya çalışıyor, direkt olarak onların zayıf noktalarını bularak daha kolay bir şekilde ortadan kaldırabiliyor veya doğrudan yakın dövüş silahları ile beraber düşmanların yanına giderek onları dövüp ortadan kaldırmaya çalışabiliyorsunuz. Dolayısıyla buradaki silahların kullanımı tamamen size ait oluyor ve istediğiniz şekilde bunları kullanabiliyorsunuz ve dilediğiniz gibi envanter sisteminizi açarak bunları seçebiliyor ve böylece hızlı bir şekilde ilerleyebiliyorsunuz. Kilidini açabileceğiniz bir sonraki kapının elbette zorlu bir yapıya bünyesinde barındırdığını ve her bir kapının burada farklı zorluklarla beraber bizlere sunulduğunu aktarabiliyoruz.

Geçmiş travmalarla beraber yüzleşebildiğimiz ve akabinde ise toplumsal bir kaçışın yer aldığı yapım içerisinde arka planda bulunan hikaye elbette her bir oyuncunun ilgisini çekecek türden bizlere sunuluyor. Karanlık bir öyküye dahil olabildiğimiz ve geçmişle almalarla beraber yüzleşebildiğimizi yakında karanlık bir ortama doğru adım atmaya hazırlanabiliyor ve ustaca harmanlanmış bir hikaye içeriğiyle beraber karşı karşıya kalabiliyoruz. Oyunun orijinal versiyonundan alınan temel sistemler yeniden yapım sürümü içerisinde gerçekten üst düzey bir yapıya evriliyor ve böylece oyun içerisinde gerçekten de güzel bir detay ile karşı karşıya kalabiliyoruz diyebiliriz.
 
Tekinsiz ortamlara geçiş yapabildiğimiz, farklı ortamları keşfedebildiğimiz, hayatta kalmaya çalışabildiğimiz ve korku oyunlarıdaki hikaye anlatımıyla karşı karşıya kaldığımız yapımda yeni bir seviyeye doğru ulaşmaya çalışırken gerçekleri gözler önüne çıkarmaya hazırlanıyor ve burada gizemli unsurları açığa çıkarmak için de etraftaki keşif unsurları ile etkileşime girmemiz gerekiyor. Bu keşif unsurları gerçekten de oyun içerisinde oldukça önem arz ediyor. Çünkü bu tarz oyunlarda zaten ortamı keşfetmek ve buralarda neler olup bittiğini öğrenmek oldukça önemli. Tüm bu unsurlarla beraber hızlı bir şekilde ilerleyebiliyor, elimizden geleni yapmaya koyulabiliyor ve tüm detayları ile beraber hikayeyi temel alan sistemlerle karşı karşıya kalabiliyoruz.
 
Oyunda hayatta kalmak için zorlu ortamlarda mücadele ederken karanlık ve gerilim dolu bir atmosferle karşılaşıyorsunuz. Psikolojik korku ve gerilim unsurlarıyla dolu bu yapım, tuhaf bir hikaye içeriği sunarak ilginizi çekebilir. Oyunda, çeşitli karakterlerle etkileşime girerek ilerlerken, arka plandaki hikaye hem ara sahneler hem de karakterler arasındaki diyaloglarla aktarılıyor. Bu derin yolculukta, başlangıçta kolay olan zorlu ortamlarda karşılaştığınız her zorlukla başa çıkmak durumundasınız.
 
 
 
Farklı gizemleri çözmeye çalışırken, hayatta kalmak için mücadele ediyorsunuz ve bu sırada çeşitli silahları ve yakın dövüş tekniklerini kullanma gereği duyuyorsunuz. Oyunun aksiyon ve nişancı sistemi çeşitlilik gösterirken, ilerlemenize göre değişen bir silah kütüphanesi sunuyor. Bu da size farklı deneyimler yaşama ve stratejiler geliştirme fırsatı veriyor. Genel olarak çizgisel bir yapıya sahip olsa da, farklı silahları deneme şansı elde ediyorsunuz, bu da size oyun içinde çeşitli yaklaşımlar sunuyor.

Gizem ve Deliliğin hikayesi ile karşı karşıya kaldığımız yapım içerisinde elbette entrikaların döndüğünü söyleyebiliyoruz ve bu entrikalar içerisinde korkunç olayların hemen bize sunulduğunu aktarabiliyoruz. Oyun içerisinde ilerlerken elbette kendinizi korku ve gerilim dolu ortamlarda hissedebiliyor ve yer yer tüylerinizi diken diken eden içeriklerle karşı karşıya kalabiliyorsunuz. Akıl hastanesine doğru adım atabileceğimiz ve burada özel Dedektif ile beraber ilerleyebileceğimiz yapımda çeşitli yaratıklar bulunmak için elimizden geleni yapmak durumunda kalıyor ve yürek burkan bir hikaye içeriğiyle karşı karşıya gelebiliyoruz. Emily adlı bir karakter burada kayıp amcasının gizemini araştırmak için elbette zorlu bir olaya müdahale olmaya çalışıyor. Zaten Deliler Hastanesi'nde olduğumuzdan dolayı oyunun nasıl bir ortamda geçeceğini az çok kestirebiliyorsunuz.

Ödüllü oyuncular tarafından bize sunulan bu yapımda elbette ilgi çekici animasyonların ve yüz ifadelerinin olduğundan bahsedebiliyoruz. Dikkat çekici ortamlarda kendimizi bulabildiğimiz ve korku türünün öncülerine saygı duruşu niteliğinde olan bu yapım içerisinde 1992 yılında hayatta kalma temalı korku deneyimiyle karşı karşıya kalabiliyoruz ve türün icat edilen içerikleri ile beraber buradaki yerimizi almak için elimizden geleni yapmak durumunda kalıyoruz.
 
 
 
Psikolojik Korgan'ın özünün yeniden keşfedebileceğimiz ve yeni nesil bir hikaye anlatımıyla beraber ilerleyebileceğimiz yapımda çarpık hikayelerin, sinir bozucu keşif unsurlarının, umutsuz bir mücadele sisteminin ve daha fazlasının olduğundan bahsedebiliyoruz.
Hollywood yıldızlarının performansları ile beraber animasyonların sergilendiği ve bugüne kadar görülen en iyi performanslardan birini deneyimleyebildiğimiz yapımda oyunun hikayesine kendimizi kaptırabiliyor ve aslında burası kişisel bir boyut kazanıyor diyebiliriz.
 
Modern korku klasikleri SOMA ve Amnesia oyunlarının arkasındaki beğenilen yazar tarafından bize sunulan hikaye içerisinde gerçekten de travmanın, kötülüğün, terk edilme korkularının ve daha fazlasının bize sunulduğunu söyleyebiliyor ve bu tarz konularla beraber oyundaki yerimizi almaya hazırlanabiliyoruz. Dikkat çekici sırlarla ve rahatsız edici yine de büyüleyici müziklerle beraber tüylerimizi diken diken eden ortamlarla karşı karşıya kalabiliyor ve gerçekliğin parçalanmaya başladığı burada her gölgenin ardında bir zorluğun olduğunu söyleyebiliriz. Bu zorluklarla beraber yüzleşebildiğimiz ve akabinde ise dikkat çekici müziklerin yer alabildiği yapımda zaten korku dolu ortamlarda bulunabildiğimiz kadar arka planda yer alan müziklerin ve tuhaf şarkıların da bizi daha da korkuttuğunu söyleyebiliriz.

Son olarak kısaca toparlayacak olursak, 90'ların klasik korku oyunlarından ilham alan bu yeniden yapım, üst düzey grafikler ve animasyonlar sunarak oyuncuları etkiliyor. Oyuncular tarafından genel olarak olumlu yorumlar alsa da, geliştirici ekibin beklentilerini karşılayamadığı belirtiliyor. Steam platformunda olumlu yorumlar almasına rağmen satış rakamlarının beklenen seviyeye ulaşmadığı ifade ediliyor. Bu durum, oyun sektöründe sıkça karşılaşılan bir sorun olup, hayran kitlesi tarafından beğenilen yapımların bile belirli satış hedeflerine ulaşamadığında beklentileri karşılamadığı kabul ediliyor. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız, bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Oyun gerçekten de oynanması gereken projeler arasında bulunuyor.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Oyun Haberleri (2024) Platformlar: PC Geliştirici: Bölüm Sonu Canavarı Dağıtıcısı: Bölüm Sonu Canavarı Tür: birinci şahıs açık dünya keşif Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 2 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Madden NFL 25'in PC Sürümü Konsollarla Eşit Seviyede Olacak 1 Dk önce DirectSR Teknolojisi FSR, DLSS ve XeSS'i Birleştiriyor (Video) 1 Saat önce Karınca Olup Koloni Kuracağınız Empire of the Ants Neler Sunacak? 16 Haziran Mayıs Ayının En Çok İndirilen PS5 Oyunu Sea of Thieves Oldu 16 Haziran Epic Games Bir Sonraki Hafta Hangi Oyunları Ücretsiz Verecek? 16 Haziran
Forumdan Konular
DH'den Haberler