Amazon, Kendi Oyun Motorunu Ücretsiz Olarak Yayınladı

09.02.2016 12:56 Samet Konuksal

    Uzun süreden beri oyun dünyasında adını duyduğumuz Amazon, en son Crytek ile beraber bir anlaşma sağlamıştı. Bu anlaşmanın ilk meyvesi olan Lumberyard isimli oyun motoru, bugün itibariyle piyasaya sunuldu.
 
    Tamamen ücretsiz bir şekilde sunulan Lumberyard'ın kaynak kodları da açık bir şekilde indirilmeye konuldu. Amazon'un herhangi bir ücret istemeyeceği belirtilen Lumberyard'ın gücünün, AAA kalitesinde oyunlar geliştirmeye yetecek seviyede olduğu söylenmiş. Xbox One ve PS4 desteği için Sony ile Microsoft'la anlaşmaların sağlandığını belirten Amazon tarafı, mobil cihazlara desteğin de çok yakında sunulacağına yer veriyor.
 
    Şimdi tahminen herkesin aklında "Tamam güzel de Amazon'un bundan kârı ne olacak?" sorusu olsa gerek, hemen yanıtlayalım. Lumberyard isimli oyun motoruyla yapılacak oyunlarda online servis olarak sadece Amazon'un bulut tabanlı sistemi Amazon Web Service kullanılabilecek. Ayrıca sorun çözümleri için de destek yine Amazon Web Service üzerinden sağlanacağı belirtiliyor. Yani her ne kadar diğer oyun motorlarına göre az olsa da, Amazon'un buradan bir payı bulunuyor.
 
    Lumberyard ile oluşturulmuş bazı projelerden görsellere aşağıdan bakabilirsiniz. İlgili siteye ise buradan ulaşabilirsiniz.
 
 






 

İlgili İçerik Yorumlar 8 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Gothic Remake Collector’s Edition Duyuruldu: Fiyatı ve İçerikleri 22 Dk önce VCT 2024: EMEA 1. Aşama 4. Haftada Galibiyet Gecesi! 1 Saat önce Stellar Blade İçin Çıkış Fragmanı Yayınlandı 1 Saat önce ESL Pro Lig Sezon 19'da Eternal Fire İçin Playoff Etabına 1 Adım Kaldı! 1 Saat önce Blizzard, BlizzCon 2024 Sunumunu İptal Etti 1 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler