Gothic Remake Collector’s Edition Duyuruldu: Fiyatı ve İçerikleri

26.04.2024 14:15 Mehmet Tandoğan

 
 
Yayıncılığını THQ Nordic'in üstlendiği ve geliştiriciliğini Alkimia Interactive'in yaptığı Gothic Remake'in Collector's Edition sürümü resmi olarak duyuruldu. 200 dolarlık fiyat etiketine sahip olan bu paket Avrupa'da 170 euro etiketi ile karşımıza çıkıyor.
 
Gothic Remake için henüz bir çıkış tarihi yok
 
 
 
Gothic Remake Koleksiyoncu sürümü, ana oyunu, deri bir bilekliği, deri kaplamalı defteri ve oyunun orijinal müziklerini içeriyor. Ön siparişler şu anda THQ Nordic Store'da (Kuzey Amerika, Avrupa) mevcut durumda.
 
Yeniden yapım sürümü içerisinde oyuncular tamamen yükseltilmiş grafiklerle ve animasyonlarla beraber oyunu deneyimleyebilecek. 2001 yılında piyasaya sürülen popüler yapım, dönemin devrim niteliğindeki oyun sistemleri ile beraber karşımıza çıkıyor. Madencilik kolonisi dünyasını keşfedebileceğiniz ve sırları açığa çıkarabileceğiniz bir yapı şimdi günümüze uyarlanıyor.
 
Gothic Remake, PlayStation 5, Xbox Series ve PC için Steam ve GOG üzerinden satışa sunulacak. Yeni sürümün henüz bir çıkış tarihi açıklanmadı.
 
 
 

Oyun bizlere neler sunuyor?
 
Yeniden yapım sürümü ile dikkat çekici ortamlara geçiş yapabilecek ve üst düzey grafik ve animasyonlarla beraber oyundaki yerimizi almaya hazırlanacağız. Yukarıda bahsettiğimiz gibi oyunun gerçekten de güzel bir şekilde yeniden yapım deneyimi bizleri bekliyor ve içerisinde bulunduğumuz dünyayı tekrar bir şekilde yaşamak durumunda kalacağız. Elbette oyunun orijinal sürümünü oynayanlar şimdi daha da heyecanlanabilecek. Çünkü oyunun yeniden yapım sürümü ile beraber eski ve nostalji hissiyat ön plana çıkmaya hazırlanacak ve siz de burada yapacağınız hamlelerle beraber o dünyayı tekrar bir geçiş yapabileceksiniz.

Oyun içerisinde farklı bölgeler yer alıyor. Bu bölgeleri istediğiniz gibi keşfedebiliyor ve elinizden geldiğince maden şehri içerisinde ihtiyaç duyulan tüm görevleri tamamlamak durumunda kalıyorsunuz. Oyun içerisinde elbette güçlü silahlar yapabiliyor, bu güçlü silahları düşmanlara karşı kullanabiliyor ve elinizden geldiğince bu dünyayı düşmanlardan arındırmak durumunda kalıyorsunuz.

Oyunun hikayesi de oldukça ilgi çekici. Diğer taraftan siyasi çekişmelerin olduğundan bahsedebilir ve en iyi büyücülerin burada siyasi işleri karıştırdığını veya aktardığını aktarabiliyoruz. Dolayısıyla hükümdarların en iyi Büyücüleri tuttuğunu ve aynı zamanda sihirli bir bariyer oluşturmalarını istediğini bu yapım içerisinde ve arka planda bu hikaye temelini görebiliyoruz. Oyunda yer aldığımız süre boyunca biz de bu olaylara dahil olabiliyor ve bu olayların akabinde ise bir şeylerin ters gittiğini ve büyünün kontrolden çıktığını ve diğer taraftan artık bir isyanın sonucuyla beraber bu isyana son vermek durumunda kaldığımızı aktarabiliyoruz. Dolayısıyla oyunun hikaye odaklı bir yapı ile beraber bizlere sunulacağını ve aynı zamanda bu hikaye konusunda ilgi çekici noktalara geçiş yapabileceğimizi aktarabiliyoruz.
 
 

Açık dünya içerisinde gezip tozabileceğimiz farklı bölgelere doğru ilerleyebileceğimiz ve daha fazla detay ile beraber karşılaşabileceğimiz bu yapım, aksiyon ve rol yapma unsurlarını da bünyesinde barındırıyor. Dolayısıyla diğer açık dünya aksiyon rol yapma oyunlarında olduğu gibi bu oyunda da aynı şekilde etrafı gezip tozabiliyor ve etrafı gezdikten sonra elbette buralarda neler olup bittiğini öğrenmek durumunda kalıyorsunuz. Bunun dışında ilgi çekici noktalara, sırlarla dolu bölgeleri ve gizli noktalara doğru geçiş yapmak durumunda kalıyoruz. Buraları ne kadar çok araştırırsak ve etrafa ne kadar çok bir bakış atarsak o kadar çok donanımların ve kaynakların sahibi olabilir ve ne kadar çok kaynağı ve donanıma sahip olursak da o kadar çok güçlü silahları elimize alabiliyor ve bunlarla beraber yeni silahlar ortaya koyabiliyoruz.

Elbette oyun içerisinde farklı şekillerde aksiyona giriş yapabileceğiniz silahlar bulunuyor. Bu silahlarla beraber isterseniz elinize büyüleri alabilir isterseniz de yakın dövüşlerle beraber de doğrudan düşmanlara karşı savaşmak durumunda kalıyorsunuz. Oyunda güçlü silahlar yapmak için elbette büyük miktarlarda kaynaklara ihtiyacınız bulunuyor. Bu kaynaklara ihtiyaç duyma halinde ise etrafı keşfetmek durumunda kalıyor veya düşmanlar ortadan kaldırarak bu kaynakların bir kısmını temin edebiliyorsunuz. Elbette oyun içerisinde farklı tarzı düşmanlar bulunuyor ve bu düşmanlar ortadan kaldırarak da onların kaynaklarını eline geçirebiliyor ve bu sayede elinizden geldiğince düşmanları ortadan kaldırarak hem kaynaklarını elde edebiliyor hem de buraları temize çekebiliyoruz.

Bunun dışında elbette kaynakları toplayarak farklı şekillerde silahlar oluşturabiliyor, bu silahları olabildiğince güçlü bir şekilde tutabiliyor ve düşmanlara karşı bu silahları kullanırken elbette daha fazla hasar verebiliyorsanız farklı güçlere sahip silahlarla beraber ilerleyebileceğiniz yapım sizlere bazı konularda yol gösterebiliyor. İşte bu yol gösterme ile beraber de farklı donanımların ve kaynakların sahibi olabiliyorsunuz.
Oyun içerisinde elbette her bir bölge içerisinde farklı kısımlar ve özellikler yer alıyor. Bu özelliklerle beraber dilediğiniz gibi bu bölgeleri keşfetmek durumunda kalıyor ve her bölge içerisinde farklı düşman çeşitleri, ortamlar ve atmosferler bulunuyor. Bu ortam ve atmosferlerle beraber dilediğinizi gerçekleştirebiliyor ve elinizden geldiğince bu dünyada siz de yerinizi almaya hazırlanabiliyorsunuz.
 
 
 
Elbette her bölge içerisinde yine karşılaşabileceğiniz çeşitli karakterler bulunuyor. Bu karakterlerle beraber konuşabiliyor, etkileşime girebilir ve onların görevleri ile beraber de karşılaşmak durumunda kalabiliyorsunuz. Onun dışında oyun içerisinde o karakterlerin neler yaşadığını deneyimleyebiliyor ve aynı zamanda onlardan çeşitli görevler alarak da hem ana görevlerden hem de yan görevlerden ilerleyebiliyorsunuz.

Oyunun zaten özünde aksiyon ve rol yapma deneyimi olduğundan dolayı yapacağınız seçimlerle beraber de gidişatın yön verebiliyor ve aynı zamanda ihtiyaç duyduğunuz tüm içerikler ve kaynaklara buradan sahip olabiliyorsunuz. Zaten oyun içerisinde görevleri tamamlamak temel hedefiniz olarak karşımıza çıkıyor, ancak görevleri tamamlarken de sürpriz olaylarla ve tuhaf durumlarla beraber de karşı karşıya kalmak durumunda kalıyoruz.

Dolayısıyla oyun içerisinde hem üst düzey bir grafiğin hem de üst düzey bir animasyon stilinin olduğundan bahsediyor ve bu tarzla beraber de Oyunda hızlı bir şekilde ilerlemek durumunda kalıyoruz. Zaten oyunun özünde yeniden yapım deneyimi olduğundan dolayı tüm içeriklerin daha üst seviyede bizlere sunulacağını ve daha gerçekçi bir yapıyla beraber bizlere aktarılacağına söyleyebiliyoruz.

Oyunun grafiklerine ve animasyonlarına bakacak olursak elbette üst düzey bir yapı ile karşılaşacağımızı şu andan itibaren söyleyebiliriz. Çünkü tamamen yeniden yapım ortamlarla, karakterlerle, animasyon stilleri ile ve daha fazlasıyla beraber karşılaşacağımızı da belirtmekte fayda var. Dolayısıyla 2001 yılında piyasaya sürülen orijinal yapımın burada daha iyi ve daha net bir şekilde bizlere sunulacağını ve aynı zamanda günümüz teknolojileri ile beraber de destekleneceğini de aktarmakta fayda var.
 
 

İsimsiz bir kahraman olarak oynayabileceğimiz ve aynı zamanda vahşi hayvanlar, yaratıklar ve diğer tehlikelerle beraber yer alabileceğimiz yapımda elbette hem grafiklerin hem de animasyonların daha üst seviyede olacağını aktarabilir. Bununla beraber hem görselleri hem de fragmanlara bakacak olursak oyunun nasıl bir yapıya sahip olduğunu az çok görebiliriz. Bu tarz eski oyunlar yeniden düzenlenmiş sürümlerde değil de yeniden yapım sürümlerle beraber bizlere sunulması gerekiyor. Çünkü oyun gerçekten de eski bir yapıya sahip olduğundan dolayı hem grafiklerin hem de animasyonlar hem de mekaniklerin oldukça kötü olduğundan bahsedebiliyoruz. Dolayısıyla tüm bunların ötesine geçmek için yeniden düzenlenmiş sürümleri değil yeniden yapım sürümlerine ihtiyacımız bulunuyor ve geliştirici ekiplerinde bu durumu oldukça dikkat etmesi gerekiyor.

Yapım içerisinde gerçekten de üst düzey bir yapıyla karşılaşmaya hazırlanıyor ve hem grafiklerin hem de çevrede detaylardan bir hayli ön planda olduğunu aktarabiliyoruz. Zaten yayınlanan fragmanlara bakacak olursak genel olarak animasyonların oldukça akıcı olduğunu ve hem ara sahnelerin hem de normal oyun sahnelerini gerçekten güzel bir şekilde bizlere aktarıldığını belirtebiliriz.

Vahşi bölgelerde ilerlemeye çalışabileceğimiz ve güçlü silahlar yapmak için büyük miktarlarda zehirli madene ihtiyaç duyabileceğimizi yapımda aslında arka planda bir hikaye anlatılıyor.
Bu hikayeyi kapsamında hem ara sahnelerle hem de karakterler arası diyaloglarla beraber bize çeşitli detaylar sunuluyor.Elbette yukarıda kısa bir bakış attık. Ancak şimdi daha fazla detaya gelecek olursak Kral II. Rhobar elindeki tüm mahkumlarla beraber Khorinis adında madenleri işletmek için görev veriyor. Bu madenler elbette böyle güçleri bünyesinde barındırıyor ve her bir krallık için oldukça önem arz ediyor.
 
 

Bunun dışında madenlerde çalışan mahkumların kaçmalarını önlemek için hükümdar en iyi büyücülerini tutuyor ve sihirli bir bariyer oluşturmalarını istiyor. Dolayısıyla bu durum elbette mahkumların hoşuna gitmiyor ve sihirli bariyer inşa edilmeye çalışılırken ters bir şeyler oluyor ve büyük kontrolden çıkıyor. Dolayısıyla burada büyük bir mahkum isyanına başladığını ve aynı zamanda hiddetli bir duruma söz konusu olduğundan bahsedebiliriz. İşlerin ters gittiği bu durumda mahkumlar tarafından kontrol edilen bu bölge aslında vahşetin temel alanda bir bölgeye dönüşüyor ve burada katliamların ortadan kaldırılmalarını ve daha fazlasının olduğundan da bahsetmemiz gerekiyor.

Madendeki farklı gruplar arasında gerilim bir yandan artış gösterirken diğer yandan ise elbette bu büyülü bariyerleri oluşturanlara yönler çevriliyor ve farklı gruplar arasında gerilimlerin hat safhaya ulaştığı zaman Kral madenin yeni sahipleri ile müzakerede bulunmak zorunda kalıyor.
Çünkü burada artık işler kralın istediği gibi yürümüyor ve mahkumlar arasında yer alan bir lider bu bölgede hakimi konumuna geliyor.

Hikaye kısmında bu şekilde bir giriş yapılıyor ve gerçekten de hikaye oyuncuların dikkatini çekecek türden diyebiliriz. Bu noktada başladığımız görevlerle beraber ilerleyen süreçte neler olup biteceğini biz karar verebiliyor ve hem oyunun dünyasını hem de madencilik bölgesini burada tamamen araştırabiliyor ve buradaki işleri bir yönetmek durumunda kalıyoruz.
Elbette madencilik kolonisi dünyasında yer aldığımız süre boyunca çeşitli sırları açığa çıkarabiliyor ve zorlukları yeniden keşfetmek durumunda kalıyoruz.

Oyunda isimsiz bir kahraman olarak yer alabiliyor, bu karakterimizi istediğimiz gibi geliştirebiliyor ve aksiyon rol yapma deneyimiyle beraber de oyundaki yerimizi almaya hazırlanıyoruz.
 
 

Oyunun içerisinde elbette farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor, bu bölgelerde istediğimiz gibi vahşi hayvanlarla, yaratıklarla ve diğer tehlikelerle beraber bu ölçütmek durumunda kalıyor ve tehlikeli mahkumlardan oluşan bir dünyada hayatta kalma mücadelesini atılım sağlayabiliyoruz.
Dolayısıyla oyunun özünde tamamen bu hikayeye ve bu temele dayanıyor. Bunlarla beraber de istediğimiz gibi oyunda ilerleyebiliyor ve ilerleyen süreçte neler olup biteceğini tamamen biz karar verebiliyoruz.
 
Orijinal oyunun temel sistemlerini sadık bir şekilde geliştirilen bu yeniden yapım sürümü içerisinde elbette tüm detayların üst düzey bir şekilde bizlere aktarılacağını belirtebiliyor ve hem de üst sisteminden hem de diğer sistemlere kadar farklı şekillerde iyileştirilmiş performanslardan da bahsedebiliyoruz.

Bunun dışında oyunun orijinal dövüş sistemi doğrudan yeniden yapım sürümüne aktarılmak üzere bizleri bekliyor. Ancak burada elbette temel öğelerin modern çağdaki desteklerle beraber harmanlanması gerekiyor.

Elbette bu olay çok normal bir şekilde karşımıza çıkıyor ve bunun da olması muhakkak gerekiyor. Çünkü orijinal oyunun sistemleri doğrudan günümüze aktarılsaydı, bunların hiçbir şekilde tutmayacağına ve oyuncuların bundan hoşlanmayacaklarına belirtebiliriz.
 
 

Ancak bunun elbette temelinin alınıp geliştirilmesi ve aynı zamanda günümüze uyarlanması ve çeşitli teknoloji destekleriyle beraber desteklenmesi de gayet güzel bir dokunuş olmuş diyebiliriz. Bu oyunda bizlere güzel bir deneyim sunar ve herhangi bir hata ile beraber karşılaşmak durumunda kalmayız.

Zaten oyunun temeli ve orijinal yapım oldukça sevilen ve oynanan bir yapım olarak karşımıza çıkıyor ve serinin yeniden yapım sürümü de bir hayli bekleniyor diyebiliriz.

Ek olarak remake sürümünü şu anda ne yazık ki herhangi bir çıkış tarihi bulunmuyor. Ancak oyunun yakın zamanda çıkış tarihini açıklanması bekleniyor. Daha fazla fragmanı ve ekran görüntülerinin bizlere sunulması gerektiğini aktardığımız bugünlerde, bu oyundan beklentilerimiz haliyle yüksek. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız, Steam sayfasında oyuna istek listenizi ekleyebilir ve çıkış yaptığı gün bir bildirim elde edebilirsiniz.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Oyun Haberleri (2024) Platformlar: PC Geliştirici: Bölüm Sonu Canavarı Dağıtıcısı: Bölüm Sonu Canavarı Tür: birinci şahıs açık dünya keşif Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 0 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Batman: Arkham Shadow Fragmanı Disslike Yağmuruna Tutuldu 06 Mayıs Manor Lords İçin Oldukça Komik Bir Shrek Modu Yayınlandı 06 Mayıs Baldur's Gate 3 iPad ve iPhone Cihazlarına Gelebilir 06 Mayıs Activision'ın Zamanında Tony Hawk's 3 + 4 Projelerini Reddettiği Bildriildi 06 Mayıs Kingdom Come: Deliverance 2'nin Savaş Sisteminden Kısa Bir Kesit 06 Mayıs
Forumdan Konular
DH'den Haberler