Aralık 2023'te Çıkış Yapacak Oyunlar

29.11.2023 13:16 Mehmet Tandoğan

 
 
Aralık ayında çıkış yapacak birçok oyun bulunuyor. Bu oyunlara bakacak olursak;
 
- SteamWorld Build (PC, PS4/5, Switch, Xbox One, XSX/S) - 1 Aralık
- Dragon Quest Monsters: The Dark Prince (Switch) - 1 Aralık
- Sonic Dream Team (Apple Arcade) - 5 Aralık
- Disney Dreamlight Valley (PC, PS4, PS5, Switch, Xbox One, XSX/S) - 5 Aralık
- Avatar: Pandora'nın Sınırları (PC, PS5, XSX/S) - 7 Aralık
- Outer Wilds: Archaeologist Edition (Switch) - 7 Aralık
- The Day Before (PC) - 7 Aralık
- Granblue Fantasy Versus: Rising (PC, PS4/5) - 14 Aralık
- Gnosia (PS4, PS5, Xbox One, XSX/S) - 14 Aralık
 
Bazı oyunlar ve açıklamaları: 
 
- Revive & Prosper (5 Aralık: üs inşa etme, strateji, yönetim) 
 
 
 
Mystiqular tarafından geliştirilen ve yayınlanacak olan üs inşa etme, strateji, yönetim oyunu Revive & Prosper, 5 Aralık tarihinde geliyor.
 
İlgi çekici strateji unsurları ile beraber karşımıza çıkmaya hazırlanan yapım içerisinde kaynaklar toplayabilir, kendi bölgenizi güçlendirebilir, geliştirebilir ve daha fazlasını yapabilirsiniz. Tek kişilik bu macera oyunu içerisinde farklı farklı düşmanlara karşı gelmeye çalışırken ve aynı zamanda yetenekli mutant ve golemlerin tüm materyallerini bu kapsamda toplayabilirsiniz. Basit bir fabrikadan gelişmiş bir mühendislik harikasına kadar burada gelişmişlik gösterebilirsiniz.
 
Geliştirici ekibin belirttiğine göre oyun içerisinde kıyamet sonrası bir dünya yer alıyor ve aynı zamanda burada bilinmeyen bir bölge içerisinde bulunuyoruz. Oyunda istediğimiz şekilde kendi tarzımızı yansıtabilir ve daha çok Orta Çağ'a benzer bir yapı ile beraber burada karşılaşabiliriz. Elbette burada yüksek teknoloji unsurları kurmaya çalışırken elimizdeki unsurların ne kadar yeterli olup olmadığını görebilir ve aynı zamanda üretim bandını burada yerleştirebiliriz. Oyunda bir yandan ekonomiyi yükseltmeye çalışırken diğer yandan ise kendi bölgemizi daha da genişletmek adına yeni topraklar alabilir ve bu toprakları daha da düzgün hale getirebiliriz. Bu kısımda kurak çöllerden farklı ormanlık alanlara kadar farklı bölgeler içerisinde yer alabilir ve aynı zamanda bu kurak bölgeleri daha da canlandırmak için elimizden geleni yapmaya çalışabilirsiniz.
 
Oyun içerisinde her bir unsuru tamamen otomatikleştirecek bir yapı ile beraber karşılaşabilir ve aynı zamanda burada çeşitli fabrikalar kurabilir ve üretim hattına geçiş yapabilirsiniz. Her şeyi otomatikleştirdiğimiz yapım içerisinde fizik temelli bir yapı yer alıyor ve geliştirici ekibin belirttiğine göre bu inşa ettiğimiz kısımların elbette yıkılabilir olduğunu ve düzgün temelleri atamazsak da bu yapının ilerleyen süreçte doğal afetlere ve diğer unsurlara karşı dayanamayarak yıkılıp gittiğini görebiliyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca sürekli olarak bu yapıları kontrol etmeye çalışacak ve aynı zamanda bunları güçlü bir temele oturtmaya başlayacaksınız. Dolayısıyla oyunda yaptığımız her hamlenin çok önem arz ettiğini söyleyebilir ve burada yer aldığımız süre boyunca da kendi bölgemizi tamamen üst seviyeye taşımamız gerektiğini aktarabiliriz.
 
 
 
Mutant ve golemlerin yer aldığı oyun içerisinde suyun gücüyle de elbette farklı inşaa içerisine girebilir ve burada farklı yapılar elde edebilirsiniz. Bunun dışında başarılı fabrikalar inşa ederek kurak çölleri daha da sulu hale getirebilir ve yaptığınız nehirlerle beraber de burada doldurma işlemine geçiş yapabilirsiniz. Bilinmeyen bir kıyamet sonrası dünyada yer aldığımız yapımda kendi stratejimiz ve planımızı oyuna dahil edebilir ve burada nehirler inşa edebilir, sulama kanallarını yapabilir ve boru hattını istediğiniz şekilde döşeyebilirsiniz. Dolayısıyla oyunda farklı farklı sulama alanları ile beraber yer alabilir ve aynı zamanda buradaki halkı tamamen kendi çapınızda besleyip büyütebilme imkanı bulabilirsiniz. Canlanmış toprakların ardında elbette başarılı fabrikaların kurulması yer alıyor ve ekonomimizi güçlendirmek ve aynı zamanda yeni yapıları inşa etmek için de burada fabrikalar inşa ederek üretim hattına geçiş yapabilir ve geliştirebilirsiniz.
 
Oyun içerisinde daha çok su temelli bir yapının yer aldığını söyleyebiliriz ve aynı zamanda suyun gücüyle beraber bu toprakları canlandırmaya çalışıyoruz. Doğanın ortasında büyüyen bir üs inşa etmeye çalıştığımız yapımda kendi yaratıcılığımızı ortaya çıkarmaya çalışıyor ve aynı zamanda kendi şehir planlamamızı da burada yerleştirebiliyoruz. Bu tarz oyunlarda bildiğiniz üzere her bir oyuncu farklı bir yapıyı benimseyebilir ve her an önce farklı bir strateji ve planlama ile beraber oyundaki yerini alabilir. Dolayısıyla bu oyun içerisinde de ve özelinde de aynı şekilde her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebilir ve bu da oyuncuları çeşitlilik sunan unsurlar arasında yer alıyor. Oyunun bu noktasında elbette dilediğiniz şekilde yerleşim bölgelerini inşa edebilir, hangi binayı nereye yerleştireceğinize tamamen siz seçebilir, üretim noktalarınızın hangi bölgeyi kuracağına, hangi işlemlerin yapılacağına, ekonomik alanı hangi kısımları etkileyeceğine burada tamamen siz belirleyebilirsiniz. Dolayısıyla oyun içerisinde geniş bir özgürlük bizlere sunuluyor ve yapacağımız hamlelerin burada önemli olduğunu söyleyebilir ve aktarabiliyoruz.
 
Oyun içerisinde sulak alanların oldukça bol olduğu bir bölgede yer alır ve aynı zamanda boş bulduğumuz bölgelere de burada sularla doldurma yapabiliyoruz. Yani burada yapay göllerin ve nehirlerin oluşturulmasına da katkı sağlıyoruz diyebiliriz. Oyunda inşa ettiğimiz bölgelerin konumlandırılması oldukça önem arz ediyor. Çünkü burada yapacağımız şehrin krokisi gerçekten de büyük oranda önemli. Yaptığımız hamlelerin üretim hattına etki ettiğini burada direkt olarak görebiliyor ve üretim hattı ile beraber de daha işlevli ve kazançlı bir yapıyı ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. Dolayısıyla bu noktada en iyi şekilde ve en hızlı şekilde üretime atılacak yapıları inşa etmeli ve ona göre de kendi stratejimiz ve planımızı da oyuna dahil etmeliyiz.
 
 
 
Oyun içerisinde oldukça fazla detay ve işler bulunuyor. Bununla beraber elbette istediğiniz şekilde kazılar yapabilir ve etrafı hendeklerle beraber çevirebilirsiniz. Kaynak yataklarına olan yakınlığınız elbette bu yapım içerisinde oldukça önem arz ediyor ve aynı zamanda burada toprağı kazmak ve toprağa verimli kullanmak oldukça mühim. Oyun içerisinde kazı çarpı adlı bir mekanik yer alıyor. Bu mekanikle beraber de istediğiniz şekilde kaynağı kullanabilir, toplayabilir ve toprağa ihtiyacı olan bir içerik varsa bu mekanikle beraber gerekli kaynakları toplayabilirsiniz. Bunun yanı sıra aynı zamanda çökertme makinesi bulunuyor. Bu makine ile beraber de toprağın verimli içeriğine elekten geçirebilir ve aynı zamanda bu makinelerle beraber de üretim hattınızı daha da güçlendirebilirsiniz. Dolayısıyla oyun içerisinde bu tarz detaylı bir üretim hattının ne olduğunu görebiliyor ve her bir yapı burada farklı bir işlevle beraber karşımıza geliyor diyebiliriz.
 
Ortaçağ teması ile beraber karşımıza bulunan bu inşa etme strateji oyunu içerisinde aynı zamanda mancınıkların karşımıza çıktığını görebiliyor ve bu mancınıkları ne kadar kullanışlı olduğunu oyun içerisinde deneyimleyebiliyoruz. Oyunda bu mancınıklarla beraber uzak yerlere doğru atışlar yapabilir, kaynakları istediğiniz yerde istediğiniz şekilde aktarabilir ve bu şekilde uzak bölgelere doğru aktarım yapabilirsiniz. Mancınıklar çok işlevli olarak karşımıza çıkıyor ve kullanacağınız amaca yönelik de sizlere uygun hizmetler verebiliyor. Dolayısıyla bu mancınıkları da oyun içerisinde kendi bölgenize inşa etmek ve çevrenizi mancınıklarla beraber donatmak oldukça önem arz ediyor diyebiliriz.
 
 

Bunun dışında oyun içerisinde yukarıda da bahsettiğimiz gibi golemlerin olduğundan bahsettik ve burada nüfus olarak yani halk olarak golemlerin çalıştığını söyleyebiliriz. Oyunda golemler daha hızlı ve daha güçlü bir şekilde çalışabilir ve etrafı istediğin şekilde kazabilir ve emirlerini yerine getirebilir. Oyunda aynı şekilde golemlere doyurmak için elbette yemek pişirme mekanikleriyle beraber karşılaşabilir ve çeşitli bonusları da bu kapsamda elde edebiliriz. Golemlerin elbette kötü bir yanı bulunuyor ve zaman içinde golemlerin çürüdüğünü görebilir ve yok olacağını da buradan haber verebiliriz. Dolayısıyla zaman içerisinde golemlerin yok olduğundan bahsedecek olursak da bu golemleri üretmek ve yeni golemleri yerine getirmek oldukça önem arz ediyor. Bu sayede sürekli olarak kendimize göre üretirken bulabilecek ve aynı zamanda golem fabrikasına götürerek de onların ömürlerini uzatmak için yeni teknolojileri açmaya çalışacağız. Dolayısıyla oyunda bir yandan da teknoloji ağacımız bulunuyor ve bunlarla beraber gerekli araştırma yaparak da bunların ömürlerini ve güçlerini arttırabiliyoruz.
 
Oyundayken diğer taraftan elbette bir şehir içine olmazsa olmaz enerji kaynağı gerekiyor ve rüzgar tribünlerinden güneş panellerine kadar çok farklı enerji elde etme seçeneğimiz bulunuyor. Bu kapsamda geniş çaplı bir bölge inşa edebilir, buraya rüzgar panellerini ve tribünlerini kurabilir, aynı zamanda güneş panelleri ile beraber de bu noktayı yani bölgeyi donatabiliriz. Böylece hem güneşten gelen enerjiyi kendi bölgemize yani şehrimize aktarabilir hem de rüzgar tribünleri ile beraber de sürekli olarak bir enerji kaynağı elde edebiliriz. Bu sayede üretim hattımızı tamamlayabilir ve aynı zamanda üretim hattımızla beraber de ekonomimizi güçlendirebiliriz. Dolayısıyla oyun içerisinde bu tarz bir enerji kaynağının olması oldukça önem arz ediyor ve orta çağ boyunca da elbette bu enerjilerin bu şekilde sağlanması oldukça mühim. Bu yapılar oyun içerisinde olmazsa olmaz unsurlar arasında yer alıyor.
 
 
 
Oyunda aynı zamanda dinamik hava koşulları ve gün koşulları bulunuyor. Bu sayede değişken hava koşulları ile beraber havanın bir anda güneşliyken bir anda sislerle kaplı olduğunu deneyimleyebilir ve aynı zamanda yağmurun ve dolun da yağdığını burada görebiliyoruz. Dinamik hava geçişleriyle beraber doğal afetleri meydana geldiğini, toprak kaymalarının ve diğer su taşmalarının önüne geçmemiz gerektiğini söyleyebiliriz. Dolayısıyla bu afetlere karşı hazırlıklı olmak oyun içerisinde oldukça önemlidir. Bunun dışında kum fırtınalarının olduğunu söyleyebiliriz ve kum fırtınalarına karşı çıkmak için de elbette burada elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz ve ona göre kendi inşa edebileceğimiz unsurların olduğunu söyleyebilir ve aktarabiliyoruz.

Bunun dışında yukarıda bahsettiğimiz gibi oyun içerisinde gün döngüsü bulunuyor. Bu döngüyle beraber sabah başladığımız bir işe akşam saatlerine doğru ulaşabiliyor ve havadan bir anda karardığını görebiliyoruz. Dolayısıyla havanın aydınlık olduğu yani güneşli olduğu kısımda nasıl bir yapının olduğunu görebiliyorsak, aynı zamanda gece karanlığı ile beraber de etrafı nasıl aydınlandığını ve nasıl bir yapının olduğunu deneyimleyebiliyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde gün döngüsünün olduğundan da bahsedebiliyoruz.
 
 
 
Oyunda aynı zamanda sıcak hava dalgalarının olduğundan bahsedebilir ve su depolayarak da bu sıcak hava dalgalarının üstesinden gelmeye çalışıyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde gerçekten de su içeriği oldukça önem arz ediyor ve etrafı barajlarla ve nehirlerle doldurarak bu su temini yapma konusuna oldukça önem verebiliyoruz. Oyunda yapacağınız her hamle burada oldukça önem arz ediyor ve etrafı sularla çevrilerek elbette şehrimize hem su temini yapabilir, hem de enerji kaynağı ile beraber de buradaki yerimizi alabiliyoruz. Aynı zamanda suyun yanlarına geniş tekerlekler kurarak bu suyun gücünden yararlanabilir ve kendi üretime attığımızda da bu kapsamda ilerletebilir ve geliştirebiliriz.
 
Kısaca toparlayacak olursak, oyun içerisinde ilgi çekici bir inşa etme sisteminin olduğundan bahsedebilir ve bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız bu oyunu bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Oyunun şu anda Steam sayfası açık durumda ve dilerseniz Steam sayfası üzerinden istek listenize ekleyebilir ve çıkış yaptığı gün bir bildirim alabilirsiniz. Bunun dışında oyunun aynı zamanda Steam sayfası üzerinde bir demo sürümü bulunuyor. Bu demo sürümünü de aynı şekilde ücretsiz bir şekilde indirebilir ve bu sayede oyunun bir kısmını tamamen ücretsiz bir şekilde oynayabilirsiniz. Aynı zamanda oyunu nasıl bir yapıya sahip olduğunu da bu demo sürümü ile beraber öğrenebilirsiniz.
 
- Arizona Sunshine 2 (7 Aralık: aksiyon, macera, nişancı)
 
 

Vertigo Games tarafından geliştirilen ve yayınlanacak olan aksiyon, macera, nişancı oyunu Arizona Sunshine 2, 7 Aralık tarihinde geliyor.
Sanal gerçeklik başlıkları ile oynayabileceğiniz bu yapım ne yazık ki direkt olarak konsollarda veya PC platformunda oynanamıyor ve bunun için bir sanal gerçeklik başlığı ihtiyacınız bulunuyor. Zombi kıyametine adım atabileceğiniz ve yeni bir deneyime geçiş yapabileceğiniz bu yapımda bir yandan hayatta kalmaya çalışırken, diğer yandan farklı silahlarla beraber düşmanların üstesinden gelmeye çalışıyorsunuz.
 
Oyunda ilgi çekici karakterler bulunuyor ve yanınızda ise farklı müttefik dostlarınız yer alıyor. Bunlarla beraber istediğiniz şekilde oyunda ilerlemeye başlıyorsunuz. Sanal gerçeklik gözlüğü ile beraber burada gerçekçi bir zombi kıyametine adım atabilir ve bulunduğunuz bölgede gerçekten de büyük bir zombi kıyametinin yani sürün olduğunu görebiliyorsunuz. Bunun dışında karşınıza irili ufaklı zombi düşman türleri çıkabiliyor ve karşınıza aynı şekilde daha da büyük yani patron savaşları diyebileceğimiz bir yapının çıkacağını aktarabiliyoruz.
 
Oyun içerisinde hem tek oyunculu hem de çevrimiçi olarak oynayabileceğiniz bir yapı yer alıyor ve aynı zamanda yanınıza arkadaşlarınızı da davet edebiliyor ve böylece farklı bir deneyime de adım atabiliyorsunuz. Bunun dışında oyun içerisinde hem yakın hem de menzilli dövüş stilleri yer alıyor. Bunlarla beraber istediğiniz şekilde oyundaki yerinizi alabilir ve aynı şekilde yakın dövüş silahlarıyla veya menzilli silahlarla beraber düşmanları yani zombileri ortadan kaldırabilirsiniz. Oyun içerisinde her kurşunun önemli olduğu bir yapı yeri oluyor ve bu dünya içerisinde elbette tüfeklerden palalara, alev silahlarından sopalara kadar istediğiniz şekilde silahlara elinize alabilir ve bununla beraber de zombileri ortadan kaldırmaya çalışabilirsiniz.
 
 

Arizona eyaletinde yer aldığımız oyun boyunca kıyamet sonrası bu dünyada elbette yanımızda çeşitli müttefiklerimiz yani dostlarımız bulunuyor. Bunlarla beraber bu ıssız dünya içerisinde hayatta kalmanın ne kadar zor olduğunu deneyimleyebiliyor ve aynı zamanda sanal gerçeklikle beraber büyük bir yolculuğa çıkarken beklenmedik bir arkadaşlık da kurabiliyoruz. Gerçekçi bir savaşın heyecanına adım atabileceğimiz bu yapım içerisinde aynı şekilde sinir bozucu düşmanların olduğunu söyleyebilir ve burada hayatta kalmanın ne kadar zor olduğunu elbette o günden anlayabiliyorsunuz. Oyunda sınırlı sayıda cephaneler ve kaynaklar bulabiliyorsunuz. Dolayısıyla oyunda ilerlerken gerçekten de boşuna harcamamanız gerekiyor. Bu sayede ki kaynakları ve cephaneleri düzgün bir şekilde harcamanız ve her bir merminin zombiye gelmesini sağlamalısınız.
 
Bu tarz oyunları elbette arkadaşlarla beraber oynamak çok daha güzel bir deneyimin kilidini açabiliyor. Bu yapım özelinde de elbette çevrimiçi eşli oyun desteğini bünyesinde barındırdığını söyleyebiliriz. Bu sayede yeni nesil bir hayatta kalma deneyimi elde edebiliyorsunuz. Yeni özelliklerin olacağı ve ilerleyen süreçte daha fazla güncellemenin geleceği aktarılan yapım 7 Aralık tarihinde biz oyun severlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Oyunu şu anda Steam sayfası açık durumda ve dilerseniz Steam sayfası üzerinden istek listenize ekleyebilir ve oyun çıkışı yaptığında bir bildirim alabilirsiniz. Elbette elinizde herhangi bir sanal başlık cihazı bulunuyorsa bu sanal başlıkla beraber oynayabileceğiniz güzel bir oyun deneyiminin bizlere yeni bir örneği diyebiliriz.
 
 
 
Oyun içerisinde diğer taraftan farklı bölgelere doğru ilerleyebilir, burada elimizde bulunan farklı görevleri yapmaya çalışır ve bu görevleri yapmak için de elbette hem kendimize hem de yanımızdaki arkadaşlara güvenebiliriz. Burada etrafı keşfetmek oldukça önem arz eder ve her bölgenin farklı zombi türlerinin bünyesinde barındırdığını aktarabiliriz. Bunun dışında bu bölgeler içerisinde elbette gidip gelebilir ve aynı zamanda bu bölgelerdeki zombi gruplarını ortadan kaldırmak için elimizden geleni yaparız. Bu kısımda etrafı keşfederek farklı kaynakları elde edebilir, yeni silahları elimize alabilir ve sırt çantamızı bu şekilde kaynaklarla ve araçlarla yani silahlarla beraber donatabiliriz. Dolayısıyla oyunda bu tarz bir içeriğin olduğundan da bahsedebiliriz.
 
Oyunun ayrıca şu anda yine Steam sayfası üzerinden ön siparişlere açık durumda olduğunu söyleyebiliriz. 749 Türk lirasından standart sürümünü şu andan itibaren ön sipariş verebilirsiniz. Bunun yanı sıra Deluxe sürümünü %10 indirimle beraber 791 Türk lirasından satın alabilirsiniz. İndirimsiz fiyatının ise 879 Türk lirası olduğunu aktarabiliriz. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız bu yine bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Zombi kıyametini adım atabileceğiniz yeni nesil bir sanal başlık deneyimi diyebileceğimiz bir yapım.

- Tram Simulator Urban Transit (5 Aralık: simülasyon, açık dünya, yönetim)
 
 

Stillalive studios tarafından geliştirilen ve astragon Entertainment tarafından yayınlanacak olan simülasyon, açık dünya, yönetim oyunu Tram Simulator Urban Transit, 5 Aralık tarihinde geliyor.
Detaylı simülasyon unsurları ile beraber karşımıza çıkmaya hazırlanan bu yapımda kendimize ait bir şirket inşa edecek ve bu şirketin yöneticiliğini de biz üstlenebileceğiz. Burada elbette çok sevilen simülasyon unsurları karşımıza çıkacak ve aynı zamanda son teknoloji ürünlerle ve yapılarla beraber de oyundaki yerimizi alabileceğiz. Oyun daha önce otobüs simülasyon oyunu çıkarmış olan bir ekipten bizlere geliyor ve şu anda ise bu oyunda da aynı şekilde Transit bir toplu taşıma yolları sistemi ile beraber karşılaşabiliyoruz. Aynı zamanda burada tramvaylar yer alıyor ve bu tramvaylarla beraber de burada ekonomik bir modeli inşa etmeye çalışıyoruz.
 
Oyun içerisinde farklı farklı tramvay modelleri bulunuyor ve bu modellerin elbette farklı amaçları ve hizmetleri yer alıyor. Bununla beraber ilerlediğimiz yapım içerisinde kendimize ait bir tramvay alanı inşa edebiliyoruz ve buradaki yerel ağı yönetebiliyoruz. Oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca elbette şirket yöneticiliğine kollarımızı sıvadığımız yapımda kendi rotamızı planlayabiliyor, belirleyebiliyor ve kendi stratejimizi ve unsurlarımızı da buraya dahil edebiliyoruz. Bu tarz oyunlarda siz de biliyorsunuz ki her bir detay oldukça önem arz ediyor ve aynı zamanda burada her bir oyuncu farklı bir deneyim elde ederek içeriğini genişletebiliyor.
 
 
 
Kendi tramvay şehrinizi oluşturabileceğiniz ve bu tramvaylarla beraber de ekonomik model içerisine geçiş yapabileceğiniz bu yapımda elbette burada yük taşımacılığına adım atacak ve aynı zamanda yolcuları da burada taşıyabileceksiniz. Bu kısımda elbette yolcu taşımacılığından diğer taşımacılıklara kadar farklı farklı unsurlar sizlere sunulacak. Bununla beraber de istediğiniz kapsamda duraklar ekleyebilecek ve aynı zamanda burada raylar döşeyerek de tramvay yollarını kendi başınıza inşa etmeye çalışacaksınız. Bu kısımda tramvay yolunda elbette nasıl inşa edilebileceği ve aynı zamanda hangi rotadan geçiş yapılabileceği tamamen sizin elinize bırakılmıştır. Yani oyunda aslında bir nevi tramvay yolunu inşa ederken, diğer yandan ise şehrin yapısını bozmadan burada rahat bir nefes aldırmak için elbette düzgün bir şekilde yerleşmek durumunda kalacağız.
 
Simülasyon oyunları içerisinde siz de biliyorsunuz ki gerçekçi bir yapı bekleniyor ve bu oyunda da aynı şekilde gerçekçi detaylandırmalarla beraber bizlere güzel bir deneyim sunulmak isteniyor. Aynı şekilde diğer simülasyon oyunlarında olduğu gibi bu oyunda da tramvay üzerine detaylı bir içerik bizleri bekliyor ve tramvay ağımızı yönetebileceğimiz ve aynı zamanda seferleri planlayabileceğimiz bu yapımında gerçekten de üst düzey bir yapı bekleniyor. Bunun dışında oyun içerisinde gerçekten de tatmin edici bir grafik ve simülasyon unsurları bulunuyor ve aynı zamanda ilgi çekici manzaralarla beraber de burada karşılaşabiliyoruz. Oyuncular burada dikkat çekici bir şehir içerisine geçiş yapabiliyor. Burada kendi alanını yönetmek için ellerine yönetim unsurlarını alabiliyor ve tramvay ağını yönetmek için de burada ellerinden geleni yapmaya koyuluyor.
Oyun yukarıda da bahsettiğimiz gibi farklı farklı tramvay modelleri sunuyor ve geliştirici ekibin belirttiğine göre oyunda 6 eşsiz tramvay sistemi yer alıyor. Bu sistemlerden elbette istediğinizi seçebilir ve ona göre bir modelle sürüş keyfine erişebilirsiniz. Oyunda sefer kısımlarını düzenleyebilir, gerçekçi bir sürüş deneyimiyle beraber karşılaşabilir ve bizzat bu oyun içerisinde yerinizi alabilirsiniz. Oyunda tramvayları ilerletirken kendi rotanıza çizebilir ve aynı zamanda Kuzey Amerika'nın bir şehrinde bu deneyime katılım sağlayabilirsiniz.
 
 
 
Modellerin her birinin burada farklı bir teması, yapısı ve sistemi bulunuyor. Dolayısıyla bunlarla beraber canlı şehirlere doğru geçiş yapabilir, buradaki manzaraları açığa çıkarabilir, ilgi çekici kısımları elbette ekran görüntüsü alabilir, yolcuları bir yerden bir yere doğru taşıyabilir, istediğiniz şekilde ekonominizi büyütebilir ve rotanızı kendinize göre belirleyerek aynı zamanda duraklara da buna göre yapılandırabilirsiniz.
 
Oyunda simülasyon unsurları olduğundan dolayı elbette detaylı içerikler bizleri bekliyor ve bu detaylarla beraber de tek tek uğraşmak durumunda kalıyoruz. Oyunda üçüncü şahıs bir kamera bakış açısı bulunuyor ve bu kamera bakış açısı ile beraber dilediğiniz gibi oyundaki yerinizi alabilir ve aynı zamanda yönetim unsurları ile beraber de oyunu tamamlamaya çalışıyorsunuz. Elde ettiğiniz ekonomik gidişatla beraber elbette üst sıralara gelmeye hazırlanıyor ve kendinize ait bir yöntem belirleyerek şehir içerisindeki konumunuzu güçlendirebiliyorsunuz. Nostaljik makinelerle beraber yer aldığınız bu yapım içerisinde 6 farklı eşsiz tramvay modelinin olduğundan bahsettik. Bu modellerle beraber istediğiniz şekilde yolcular taşıyabilir ve dilediğiniz gibi tramvay alanınızı genişletebilirsiniz.
 
Simülasyon oyunları bildiğiniz üzere Türkçe dil desteği ile beraber bizlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Bu oyun özelinde de aynı şekilde Türkçe dil desteğinin olduğundan söz edebilir ve doğrulayabiliriz. Nitekim site sayfası üzerinde de yukarıda bahsettiğimiz şekilde Türkçe dili desteklediği belirtiliyor ve bu oyunu tamamen kendi yerel dilimizle beraber oynayabiliyoruz. Bu tarz oyunlarda elbette dil desteğinin yer alması birçok oyuncu için avantaj haline geliyor. Çünkü oyun içerisinde oldukça fazla küçük detay bulunduğundan dolayı ve bu küçük detayları da hakim olmamız gerektiğinden dolayı bu durumda oyunu anlamamız ve tamamen olayları hakim olmamız gerekiyor. İşte burada da dil destekleri devreye giriyor ve oyun içerisinde yer aldığınız süre boyunca Türkçe dil desteği olsa bile gerçekten de anlaşılması zor kısımların bizlere sunulabileceğini aktarabiliyoruz.
 
 
Oyunun şu anda yukarıda da bahsettiğimiz gibi Steam sayfası açık durumda ve dilerseniz Steam sayfası üzerinden istek listenize ekleyebilir ve oyun çıkış yaptığında bir bildirim alabilirsiniz. Son teknoloji modellerden nostalji içeriklere kadar farklı farklı kısımların yer aldığı oyunda kendi rotanızı belirleyebilecek ve aynı zamanda buradan da paralar kazanabileceksiniz. Öte yandan bu yapım şu anda ön siparişleri açık durumda olduğunu söyleyebiliriz ve aynı zamanda şu andan itibaren oyunu ön sipariş verebilirsiniz.
 
Oyunun ön sipariş fiyatına bakacak olursak şu anda %15 indirimli bir şekilde karşımıza çıkıyor ve 161 Türk lirasından satışta bulunuyor. Dolayısıyla bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız ve kaçırmak istemiyorsanız %15 ön sipariş indiriminden faydalanabilir ve oyunu şu andan itibaren satın alabilirsiniz. Aynı zamanda oyunun normal fiyatının 190 Türk lirası olduğundan bahsetmemiz gerekiyor ve arasında gerçekten de güzel bir indirim olduğunu söyleyebiliyoruz.
 
Kısaca toparlayacak olursak oyun gerçekten de bizleri güzel bir simülasyon tramvay deneyimini sunmayı hedefliyor. Oyunda tramvayı istediğimiz şekilde kullanabiliyor, hatları belirleyebiliyor, duraklardan geçebiliyor, yolcuları dilediğimiz gibi duraklardan alabiliyor ve rotamızı kendimiz belirleyebiliyoruz. Bu tarz bir simülasyon içeriği yer alıyor ve bu tarz içeriklerden hoşlanıyorsanız, tek oyunculu bir deneyime de adım atmak istiyorsanız bu yapım tam size göre diyebiliriz. Oyunun aynı zamanda 5 Aralık tarihinde çıkış yapacağını da tekrardan belirtelim.

- Garbage Crew! (8 Aralık: aksiyon, simülasyon, taktik)
 
 

Xeetsh tarafından geliştirilen ve yayınlanacak olan aksiyon, simülasyon, taktik oyunu Garbage Crew!, 8 Aralık tarihinde geliyor.
Dikkat çekici çizgi grafik tarzı ile beraber karşımıza çıkmaya hazırlanan oyun içerisinde dikkat çekici manzaraların olduğunu da söyleyebiliriz ve oyunda bir çöp ekibine katılım sağlayabiliyoruz. Oyun tek oyunculu bir şekilde oynanmıyor, aynı zamanda 4 kişilik ekiple beraber basit bir deneyime adım atabiliyorsunuz. Oyunda görebileceğiniz üzere elbette çöp kamyonuna doğru ilerlemeye çalışıyor ve burada çöp kamyonunun şoförüne yetişmeye çalışıyoruz.
 
Oyunda 4 oyuncuya kadar destek sunuluyor ve her bir bölgeye geçtiğimiz zaman burada elimizden gelen destekle beraber öfkeli çöp kamyonuna ayak uydurmaya başlıyoruz. Aynı zamanda konteynırları boşaltmak ve buradaki çöp kutularını araca yüklemek tamamen bizim işimiz oluyor.
 
Oyun içerisinde genel olarak bahsedecek olursak, bir çöp arabamız bulunuyor. İkincisi ise 4 kişilik bir kadrodan oluşan çöp ekibi yer alıyor. Çöp ekibi çöp kamyonundan yetişmeye çalışıyor, yani onun hızına yetişmeye çalışıyor. Burada çöp kamyonu elbette bizi beklemeden gidebiliyor ve burada ona ayak uydurmamız gerektiği bir yapı sunuluyor. Dolayısıyla burada yapmamız gereken tek bir görevimiz bulunuyor: Çöpleri çöp arabasına yüklemek. Oyun tamamen bu temel üzerine kurulmuş durumda. Ancak oyunda elbette bununla beraber farklı görevleri de doğru adım atabiliyor ve aynı zamanda farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyoruz.
 
Oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca farklı bölgelere ilerlediğiniz sürece burada farklı görevlerin, yani farklı çöp konteynırlarının olduğunu görebilecek ve aynı zamanda burada birden ona kadar farklı çöplerin olduğunu deneyimleyebileceksiniz. Dolayısıyla bazı bölgeler oldukça çöplerin yoğun olduğu kısımlar olarak karşımıza çıkacak ve burada karakterlerimizi kontrol etmek durumunda kalacağız.
 
 
 
Oyun içerisinde yukarıda da bahsettiğimiz gibi 4 kişiye kadar destek sunuluyor. Ancak oyun içerisinde yalnızca bir klavye desteği bulunduğundan dolayı yerel olarak oynamak isterseniz de ekstra bir kontrolcüye bağlanmanız gerekecek. Dolayısıyla kontrol cihazı ile beraber bu oyunu aynı bilgisayar üzerinden deneyimleyebilir ve klavye tek bir kişi olarak algılandığından dolayı başka bir kontrolcüyü bu bilgisayara bağlamanız lazım. Ancak bu şekilde arkadaşınızla beraber yerel olarak oynayabilirsiniz. Oyun içerisinde yer aldığınız sürece çöp arabasının şoförü kafasına göre gitmeye hazırlanacak ve asabi bir şoför olarak yer alan bu oyun içerisinde karakteri elbette biz de yetişmeye çalışacağız. Oyundaki görevimiz çöp kutularını ve çöp konteynırlarını tamamen boşaltmak ve çöp arabasını yüklemekten ibaret olarak karşımıza çıkacak.
 
Oyunda bir yandan etrafın kaosa sürüklendiğini ve diğer yandan doğal afetlerin meydana geldiği bu yapımda bir yandan şiddetli yangınlarla beraber uğraşırken diğer yandan çöp kotalarını boşaltmadığımız için de kamyon tamamen bizi beklemeyi unutacak ve bununla beraber de elbette ortalığın kaosa sürüklendiğini görebileceğiz. Oyun içerisinde geliştirici ekibin belirttiğine göre buradaki çöp ekibimiz hangi mücadele içerisinde yer alması gerekiyorsa ona göre bir hamle yapabilecek ve aynı zamanda burada bir sözleşme imzalayacağız. Bu sözleşme içerisinde de hangi tür bir iş yapacağımız ne yazık ki söylenmiyor. Dolayısıyla oyunda çöp konteynırlarını boşaltırken elbette sürpriz işlerle beraber ve görevlerle beraber de karşılaşabilmemiz oldukça olası.
 
Eğlenceli bir yapı ile beraber oyun içerisinde karşılaşacağımızı söyleyebilir ve arkadaşlarımızla beraber bu oyun gerçekten de ilgi çekici bir detay bizlere aktarılacağını söyleyebiliriz. Oyunda gerçekten de arkadaşlarla beraber koordine olabileceğimiz ve arkadaşlarımızla beraber acele etmemizi gerektiren bir yapı yer alıyor ve bununla beraber de oyunda gerçekten de eğlenceli dakikaların kilidini açabiliyoruz. Çünkü bu tarz oyunlarda hem bir yandan acele ediyor hem bir yandan arkadaşlarımıza ne yapmamız gerektiğini söyleyebiliyor ve bir yerde unuttuğumuz bir nokta varsa ona da arkadaşlarımıza hatırlatabiliyoruz. Dolayısıyla arkadaşlarımızla beraber iletişim halinde ve eğlence odaklı bir yapı içerisinde olursak gerçekten de keyif alabileceğimiz bir yapının burada olduğunu söyleyebiliriz. Dolayısıyla bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız gerçekten de bu yapımı aslında bir göz atmakta fayda var diyebilirim.
 
 
 
Bunun grafik denemesi çizgi tasarımına bakacak olursak gerçekten de ilgi çekici bir çizgi tarzı sanat stilinin olduğunu söyleyebilir ve oyunda gerçekten de bu tarzdan hoşlanıyorsanız tam olarak burada istediğiniz şekilde içeriklerin olduğunu söyleyebiliriz. Bu kısımda oyunda aynı zamanda farklı farklı mini oyunların ve içeriklerin yer aldığını söyleyebilirim ve burada ilerlediğiniz esnada ne yapmanız gerektiğini elbette oyun içerisinde anlayabilirsiniz. Ancak oyunda sadece çöp toplamak yer almıyor, aynı zamanda bazı farklı mini oyunlarının da burada olduğunu söyleyebiliriz. Oyunda elde ettiğimiz tüm görevlerde farklı farklı yararımıza olacak şekilde güçlendiriciler de bulunabiliyor ve bunlarla beraber de oyundaki yerimizi alabiliyoruz.
 
Aynı şekilde tüm bu görevlerde bizlere yardımcı olacak bu güçlendiricilerin yanı sıra aynı zamanda karakterlerimizin bir stres seviyesi bulunuyor. Bu stres seviyesini elbette ortada yani stabil bir şekilde tutmak için de oyunda elimizden geleni yapmaya koyuluyor ve aynı zamanda bu güçlendiricileri de stres seviyesini düşürmek için kullanabiliyoruz. Dolayısıyla oyunda bu tarz bir mekaniğin olduğunu da söyleyebiliyor ve aktarabiliyoruz.
 
Oyunda yukarıda bahsettiğimiz gibi diğer oyuncularla beraber yani arkadaşlarla beraber oynamak için bir kontrol cihazınızın olması gerekiyor. Bu cihazla beraber de elbette dilediğiniz gibi aynı bilgisayar üzerinden oynayabiliyorsunuz. Aynı zamanda bu oyun tüm modern kontrolcü sistemlerini destekliyor. Bu destekler içerisinde ise Xbox One, Xbox 360, PS4, PS5, Switch Pro Kontrol Cihazı, Steam Kontrol Cihazı yer alıyor.
 
 
Oyun içerisinde farklı farklı seviyeler bulunuyor. Bu seviyeler içerisinde yapmamız gereken görevler yer alıyor. Aynı zamanda burada para biriktirebileceğimiz bir yapı bizlere aktarılıyor. Bunun dışında oyunda yer aldığımız sürece her bir mücadeleye başladığımızda farklı farklı skorlar elde edebiliyor ve aynı zamanda her bir bölüm içerisinde de para kazanabiliyoruz. Dolayısıyla oyunda en iyi skoru elde etmek ve aynı zamanda yüksek para kazanmak için elimizden geleni yapmak durumunda kalıyoruz. Oyun içerisinde bir yandan arkadaşlarla beraber koordine olmaya çalışırken, diğer yandan ise elbette bir dövüş planınızın olması gerekiyor. Çünkü oyun içerisinde bir aksiyon sistemi olduğundan bahsedebiliyoruz. Oyunda farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor ve orman içerisinden farklı kasabalara doğru geçiş yapabiliriz. Aynı zamanda bu mücadele içerisinde yer aldığımız süre boyunca beklenmedik olayların meydana geldiğine de görebiliyoruz. Bu nedenle her türlü olumsuz duruma burada hazırlıklı olmamız gerekiyor ve etrafımızın bir anda kuşatıldığını da görebiliyoruz.
 
Benzersiz mekaniklerin yer aldığı oyunda rastgele bölümler bizleri bekliyor. Yani bir oyun içerisinde geçiş yaptığımız sürece diğer bir oyunun farklı bir şekilde bizlere aktarıldığını görebiliyoruz ve bu da her bir oyuncuya farklı bir deneyim sunuyor diyebilirim. Dolayısıyla oyun içerisinde her bir seviyeye, yani görev dizisi boyunca farklı içeriklerle beraber karşılaşabilir ve aynı zamanda bu oyundaki yerimizi alabiliyoruz.
 
Oyunda tek oyunculu bir yapının olmadığından bahsedebiliyor ve sürekli olarak çok oyunculu bir yapıyla beraber burada karşılaşabiliyoruz. Aynı zamanda bu ortalığın kaose sürüklendiği süreçte arkadaşlarımızla beraber buraya düzeni getirmek durumunda kalıyoruz. Ve bu düzeni sağlamak için de burada işbirliği içerisine girmemiz gerekiyor. Oyunda tüm bu sorumlulukları elbette tek bir kişi tarafından üstlenmiyor, aynı zamanda diğer arkadaşlarınızla beraber de buradaki yerinizi alabilirsiniz. En az bir arkadaşınızı getirebileceğiniz ve yanınızda mücadele etmeye çalışabileceğiniz bu arkadaşınızla beraber elbette kanepenizi paylaşabilir ve aynı zamanda farklı kontrolcü ile beraber de oyundaki yerinizi alabilirsiniz. Oyunda aynı zamanda diğer oyuncularla beraber oynayabiliyor ve Steam üzerinden de diğer arkadaşlarınıza oyuna davet edebilir ve bu kaos içerisinde siz de yerinizi alabilirsiniz.
 
 
 
Oyunda kısaca toparlayacak olursak sonsuz ve rastgele bölümlerin olduğundan bahsedebiliyor ve bu rastgelelik elbette oyunun deneyimini artıran ve çeşitleri üst seviyeye çıkaran unsurlar arasında yer alıyor. Bu da her bir oyunda sizlere farklı bir deneyim sunuyor diyebiliriz. Oyunda farklı farklı ayarlar bulunuyor. Ve bu ayarlarla beraber de elbette kendi oyun deneyiminizi özelleştirebiliyor ve seçenekler arasından seçim yapabiliyorsunuz. Oyun içerisinde bir yandan çevrimiçi işbirliği modu yer alıyor. Bu modla beraber diğer oyuncularla beraber oynayabilir ve aynı zamanda yanınıza arkadaşınızı davet ederek aynı bilgisayar üzerinden de oyunu deneyimleyebiliyorsunuz. Bunun yanı sıra oyunda karakterlerimizin bir stres seviyesi bulunuyor. Bu stres seviyesini en alt seviyeye düşürmemiz gerekiyor. Ve aynı zamanda burada karakterlerimize uygulayabileceğimiz çeşitli güçlendirmeler bulunuyor. Bu güçlendirmeler arasında oldukça fazla içerik yer alıyor ve geliştirici ekibin belirttiğine göre tonlarca güçlendirme sisteminin yer aldığını söyleyebiliyoruz.
Oyun içerisinde sadece çöp toplamak da kalmıyor, aynı zamanda atıkları toplayabilir, itfaiyecilik işine geçiş yapabilir, orman içerisinden bir işçi olarak yer alabilir, bir yandan ise elimize kılıcımızı alarak bir şövalye edasıyla ortalığı kaosa çevirebilir, kamyon sürücüsü olarak bu oyunda yer alabilir ve aynı zamanda araba tamircisi rolüne de bürünebiliriz. Dolayısıyla oyun içerisinde farklı farklı yapabileceğimiz işler bulabiliyor ve bu işlerle beraber de gerçekten farklı bir deneyim elde edebiliyoruz. Oyunda aynı zamanda karakterlerimizi özelleştirebileceğimiz farklı kostümler bulunuyor.
 
50 farklı özelleştirme seçeneğinin yer aldığı oyunda gerçekten de oyuncuları geniş bir kütüphane bekliyor diyebiliriz. Bunun dışında oyun içerisinde farklı zorluklar bulunuyor ve bu zorluklar içerisinden dilediğinizi seçebiliyorsunuz. Böylece üst düzey bir zorluk istiyorsanız ona göre bir seçim yapabiliyor veya daha az zorlukla beraber oynamak istiyorsanız da ona göre bir seçimle oyunda ilerlemenizi sağlayabiliyorsunuz.
 
 
 
İlgi çekici grafik tarzını ve animasyon içeriklerini bünyesinde barındıran yapımın şu anda Steam sayfası açık durumda. Dilerseniz Steam sayfası üzerinden istek listenize ekleyebilir ve çıkış yaptığı gün bir bildirim alabilirsiniz. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız bu oyunu bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Oyun gerçekten de eğlenceli bir içerik kilidini bizlere sunmak istiyor ve burada farklı görevlerle beraber karşılaşabiliyoruz. Oyun şu anda sadece İngilizce dil desteği ile beraber bizlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Diğer taraftan herhangi bir dil desteğinin bulunmayacağını şu aşamada aktarabiliyoruz.
 
Oyunun aynı zamanda tanıtım fragmanını ve kısa oynanış içeriğini aşağıdan izleyebilir ve oyun hakkında görsel olarak detaylı bilgiler alabilirsiniz. Böylece oyunu nasıl bir tarzda sahip olduğunu da öğrenebilirsiniz.
 
Diğer taraftan oyuna herhangi bir demo sürümü bulunmuyor. Dolayısıyla deneme fırsatına erişemediğimiz bir oyun olarak karşımıza çıkıyor. Ancak çıkış yaptığı gün oyunu deneyimleyebilirsiniz.
- Terminator: Dark Fate - Defiance (7 Aralık: strateji, taktik, yönetim)
 
 

Slitherine Ltd. tarafından geliştirilen ve yayınlanacak olan strateji, taktik, yönetim oyunu Terminator: Dark Fate - Defiance, 7 Aralık tarihinde geliyor.
Gelecek temalı bu yapım içerisinde ilgi çekici ortamların ve atmosferin olduğunu söyleyebiliriz. Aynı zamanda hem bu oyunu hem tek oyunculu hem de çevrimiçi olarak diğer oyuncularla beraber oynayabilir ve onlarla beraber de kapışabilirsiniz. Oyun içerisinde Amerika ordusunun kalıntılarından oluşan bir gruba eşlik ediyor ve bunların yanına gelerek komutan rolünü üstleniyor ve aynı zamanda buradaki ordulara rehberlik etme konusunda elbette üst düzey bir mücadele başlatıyorsunuz.
 
Savaş ve taktik odaklı bir yapım içerisinde gerçek zamanla strateji unsurları bulunuyor. Anlık olarak grubunuzu yani askerlerinizi yönetebiliyorsunuz. Oyunda çatışma ve çok oyunculu modlarla beraber istediğiniz şekilde ilerleyebiliyorsunuz. Birbirinden çok farklı olarak 3 farklı grubun burada olduğunu görebiliyorsunuz. Bu gruplara elbette dilediğiniz gibi rehberlik edebiliyor ve aynı zamanda bu grupların her birinin kendine ait özellikleri ve destekleri bulunuyor. Bu gruplar elbette bazıları uzak menzilli, bazıları ise yakın menzilden daha etkili olabiliyor. Bunları kullanmak tamamen sizin seçimlerinize bağlı olarak değişkenlik gösteriyor. Çünkü harita içerisinde bir dizi strateji ve planlama yapmak durumunda kalabiliyorsunuz. Bu planlarla beraber de aynı şekilde bu gruplara önderlik edebiliyorsunuz.
 
Bilim kurgu temalı strateji unsurlarına sahip proje içerisinde insanlık ve diğer robotlar arasında büyük bir mücadele giriş yapabiliyor ve makinelerin ortasında kendimizi savaş içerisinde bulabiliyorsunuz. Gerçek zamanla strateji unsurlarıyla beraber harmanlanmış bu yapımda komutayı elimize alabiliyor ve insanlığı yok etme planlarını burada suya düşürmeye çalışıyoruz. Oyunda bir dizi düşman çeşitliliği bulunuyor. Bu düşmanları alt etmek için elbette yukarıda da bahsettiğim gibi elimizden geleni yapmaya koyuluyor ve anlık olarak grubumuzu burada yönetebiliyoruz. Elbette grubumuzla beraber yönetim unsurlarını elimize alırken her bir karakteri burada farklı yerlere doğru gönderebiliyor veya toplu olarak grubumuzdaki askerleri burada yönetebiliyoruz. Dolayısıyla düşmanların saldırılarından kaçmak için elbette anlık olarak tepki verebilir ve karakterlerimizi burada hayatta tutmaya çalışıyoruz. Burada komutan rolüyle beraber kendimizi daha da geliştirmeye çalışır ve oyunun ilerleyen safhalarında elbette daha fazla taktik ve planlama ile beraber de buradaki yerimizi alabiliyoruz.
 
 

Direniş gruplarından savaşçı gruplara kadar farklı farklı üç grubun yer aldığı yapım içerisinde bir dizi büyük strateji haritası bulunuyor. Bu harita içerisinde de farklı farklı unsurlar yer alıyor. Oyunda elbette etrafı keşfetmek ve keşif koluyla beraber buralarda neler olup bittiğini görmek oldukça önem arz ediyor. Aynı zamanda burada bizlere bir dizi görevler veriliyor. Elbette bu görevler ilk etapta kolay bir şekilde karşımıza çıkarken, ilerleyen safhalarda yani kısımlarda ise daha da zorlu bir yapıyı bünyesinde barındırarak bizlere daha zorlu bir içeriği sunmayı hedefliyor. Burada hemen yer aldığımız süre boyunca görevleri de yapmaya çalışırken, bir ordunun kontrolünü elimize alabiliyor ve bu ordunun kontrolü elimize alırken de hem birimleri istediğimiz yerlere yerleştirebiliyor, savaşlar içerisinde çeşitli taktikler yapabiliyor ve karakterlerimizin burada yeteneklerinden faydalanabiliyoruz. Böylece onları hayatta tutmaya çalışıyoruz.
 
Lider olarak yer aldığımız yapımda hayatta kalan diğer insanlarla beraber iletişime geçebiliyor ve aynı zamanda onları kendi grubumuza da dahil edebiliyoruz. Tekrar tekrar oynayabileceğimiz bir yapı ile beraber karşımıza çıkmaya hazırlanan proje içerisinde mümkün olan en iyi sonucu elde etmek için elimizden geleni yapıyoruz. Karakterlerimizin elindeki donanımlarıyla beraber düşmanlara karşı gelmeye çalışıyor, becerilerimizi ve askeri dehamızı daha da yukarılara çıkarmak için geliştirmeler yapıyor ve daha fazla özellikle beraber buradaki yerimizi alabiliyoruz. Direniş grubu olarak geri aldığımız oyunda, yukarıda da bahsettiğim gibi ana tema burada insanlığın yok olmasından geçiyor. Dolayısıyla biz de burada insanlığın yok olmaması için elimizden geleni yapmaya koyulurken, karşımıza çıkan düşman gruplarını ortadan kaldırmaya çalışıyor ve aynı zamanda kendimize ait bir bölgeyle beraber de burayı koruma altına alabiliyoruz. Burada kısacası ne kadar çok düşman bölge işgal edersek, ne kadar çok düşmanı kaldırırsak, o kadar çok bizim lehimize bir durum söz konusu olduğunu söyleyebiliriz.
 
Oyun içerisinde genel olarak kendimize çatışma içerisinde bulabiliyor ve bu çatışmalarla beraber de farklı farklı taktiklerle ve planlamalarla beraber kendi yolumuzu açabiliyoruz. Makinelerin yönetimi ele geçirdiği bu bölgelerde en büyük tehdit elbette bunlar olarak karşımıza çıkar ve aynı zamanda bu tehditlerin yanı sıra diğer insanların da burada büyük bir tehlike olduğunu görebiliriz. Dolayısıyla o yönde sadece makineler değil, aynı zamanda diğer insan gruplarının yani hayatta kalan gruplarının da burada tehlikeli olduğuna göre biliyoruz ve her iki gruba karşı da burada savaş açabiliriz.
 
 
 
Farklı bölgelere doğru ilerleyebileceğimiz yapım içerisinde elbette çevreyi kendi lehimize kullanmak oldukça önem arz ediyor. Çünkü buralarda çeşitli taktikler yapabilmek için çevreyi analiz etmeli ve buradaki korunaklı alanlarla beraber de kendi karakterlerimizi yönlendirerek buralarda siper çatışmalarına geçiş yapmalıyız. Aynı zamanda burada tehlikeli bölgelerin olduğunu söyleyebilir ve burada yeni müttefikler elde edebilir ve kendi grubumuza bunları davet edebiliriz. Dolayısıyla bu yapı ile beraber de elbette her ilerlediğimiz bölgede farklı bir içerikle beraber karşılaşabiliyor, aynı zamanda sağa sola araştırarak da çeşitli malzemeler yani kaynaklar bulabiliyor ve diğer insan grupları ile ve aynı zamanda robotlarla beraber de burada savaş içerisinde geçiş yapabiliyoruz.

Taktiksel dehamızı geliştirebileceğimiz ve farklı stratejilerle beraber zafer kazanmaya başlayacağımız yapımda gerçekçi olarak savaşlara katılabiliyor ve düşmanlara karşı savaşlarımızda çeşitli askeri tesisatları kullanabiliyoruz. Oyunda araçlardan tesisatlara, mühimmatlardan silah çeşitliliğine kadar oldukça fazla detay bulunuyor. Bu detaylarla beraber de oyunda direniş grubumuza hayatta tutmaya ve daha da güçlendirmeye çalışıyoruz.
 
Oyunda direnişi sürdürmek için elbette yeni yeni müttefikler yani askerler üretebiliyor ve bunları toplayabiliyoruz. Aynı zamanda yeni eğitimler yaparak da bu karakterleri güçlendirebiliyor ve yeni becerilerle beraber de bu karakterlerin seviyesini arttırabiliyoruz. Seviye atladıkça da yeni beceriler elde edebilir ve aynı zamanda yeni silahlar ve ekipmanları da bu kapsamda edinebiliyoruz. Dolayısıyla oyunda hem ekipmanlarla hem de yeteneklerle beraber karakterlerimizin yani grubumuzun daha da güçlü olmasını sağlayabiliyoruz. Bu da oyunda öne çıkan özellikler ve mekanikler arasında yer alıyor diyebiliriz.
 
 
 
Oyunda karmaşık bir savaş içeriğine doğru adım atabilir ve aynı zamanda burada taktiklerimizi konuşturmaya çalışıyoruz. Gerçekçi bir şekilde bizlere aktarılan bu savaş atmosferi gerçekten de ilgi çekici detaylarla bizlere sunuluyor. Aynı zamanda savaş alanında verdiğimiz taktikler oldukça önem arz ediyor. Çünkü bu savaş alanında verdiğimiz taktikler ve planlamalar anlık olarak kafamızdaki düşüncelerle eşleşiyor ve seçimlerimizin burada ne kadar etkili olduğunu doğrudan görebiliyoruz. Aynı zamanda diğer grupların veya karakterlerin bizim grubumuza katılmasını sağlayabiliyor veya size karşı savaşmaları için burada kendi seçimlerinizi yapabiliyorsunuz. Dolayısıyla burada yaptığınız seçimler dikkatli bir şekilde yapılması gerekiyor. Bu da diğer grupların bizlere karşı savaşmasını veya diğer grupların da bize dahil olmasını sağlayan unsurlar arasında yer alıyor.
 
Oyunda yukarıda da bahsettiğim gibi farklı farklı görevlerin yer aldığını süre boyunca farklı karakterlerin yanımıza geldiğini görebiliyor ve grubumuzu daha da genişletebiliyoruz. Ancak bu görevler bazı noktalarda daha zorlu bir içeriği bizlere aktarıyor ve burada kaynaklarımızın ve askeri teçhizatlarımızın azaldığını görebiliyoruz. Dolayısıyla burada görevleri yapmaya koyulurken elbette daha fazla teçhizatı ve askeri birliği yanımıza almamız gerekiyor. Aynı zamanda bu görevlerle beraber de grubumuzu daha da büyütme şansına sahip olabiliyoruz.
Oyunda bu görevleri tamamlamaya çalışırken farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor. Bu bölgelerin farklı strateji unsurları ve çevre detayları bulunuyor. Ve bunlarla beraber de farklı atmosferlere ve manzaralara doğru yelken açabiliyoruz. Oyunda daha çok gelecek temalı yapıyı kullanıyor ve bununla beraber de savaş atmosferi bizlere aktarılıyor. Daha çok karanlık bir yapı ile beraber karşılaştığımız oyunda dilediğimiz gibi strateji ve planlarımızı yapabiliyor ve bunlarla beraber de oyundaki yerimize alabiliyoruz. Bu tarz oyunlarda bildiğiniz üzere her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor. Bu da yaptığınız strateji ve planlamalardan dolayı olabiliyor.
 
Oyun içerisinde kaynakların sınırlı olduğunu görebiliyor ve bu kaynakları kullanmak ve aynı zamanda kaynakların doğru bir şekilde harcanması için elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz. Oyunda geliştirici ekibin belirttiğine göre ilgi çekici bir hasar sistemi yer alıyor. Ve bu hasar sistemi ile beraber de gerçekten oyunculara karşı savaştığımız esnada da burada büyük bir galibiyet elde etmeye başlayabiliyoruz. Oyun içerisinde farklı farklı gruplar eğitebiliyor ve aynı zamanda piyade gruplarından arızalı araçlara kadar burada farklı birimlerle beraber karşılaşabiliyoruz. Bunların dışında aynı zamanda plazma teknolojisi ile beraber oyunda düşmanlara cız bız edebiliyor. Aynı şekilde drone'ları ve diğer uçan birimlerde kullanarak insanları burada algılayabiliyoruz ve diğer taraftan kendimizi daha da hayatta tutmaya çalışıyoruz.
 
 

Farklı birimlerin, teçhizatların ve aynı zamanda sınırlı kaynakların yer aldığı gerçek zamanlı savaş oyunu içerisinde savaş alanını kendi lehimize kullanmak için fizik tabanlı bir sistemin yer aldığını söyleyebiliriz. Oyunda binaların yıkılabildiğini ve ateş ettiğimiz yerin parçalandığını görebilir ve aynı zamanda geliştiricilerin belirttiğine göre bu sistemin oyuncuları farklı şekillerde avantaj sunacağı belirtiliyor. Örneğin, büyük bir binanın yanında bir düşman grubu bulunuyor. Bu düşman grubunu toplu bir şekilde ortadan kaldırmak için bu binaya ateş edebilir ve bu binayı hasar verebilirsiniz. Bununla beraber, binanın yıkıldığını görebilir ve binayı orduların üzerine yıkılıyor ve böylece düşmanları bu şekilde toplu olarak ortadan kaldırabilirsiniz. Bu da oyunda yer alan bir diğer mekanik olarak karşımıza çıkabilir. Dolayısıyla, oyunda fizik tabanlı bir bina yıkım sisteminin olduğundan bahsedebiliriz. Özellikle bu durum elbette şehirlerin içerisinde oldukça avantajlı duruma bizleri getiriyor. Dolayısıyla, taktiksel savaşlar içerisinde de bu fizik unsurlarından da yararlanabiliyoruz.
 
Oyunda yukarıda da bahsettiğim gibi hem tek oyunculu hem de çok oyunculu bir yapıyla beraber karşılaşabilir ve bunlarla beraber de oyundaki yerimizi alabiliyoruz. Tek oyunculu mod içerisinde elbette hikaye modunu deneyebiliyor ve buralarda kendimize ait görevleri çıkabiliyoruz. Burada tamamen bizim verdiğimiz kararlar etkili olabilir. Ancak, diğer taraftan çevrimiçi çok oyunculu maçlarda da becerilerimizi test edebiliyor ve aynı zamanda burada bire bir, ikiye karşı bir, ikiye karşı iki gibi farklı savaşlara geçiş yapabilir ve buralarda gerçek hayattaki oyuncularla beraber kapışabiliyoruz. Dolayısıyla, buradaki seçim tamamen size ait oluyor ve böyle bir yapının da olduğundan bahsedebiliyoruz. Elbette tek oyunculuk kısmından sıkıldıysanız çevrimiçi çok oyunculu modu içerisine girebilir, geniş bir haritaya atılabilir ve diğer oyuncularla beraber burada kapışalabilirsiniz. Tabii ki burada kendinize ait bir üs inşa edebiliyor ve bu inşa ettiğiniz bölge ile beraber de hem yine birimler üretebiliyor hem de dilediğiniz gibi kendi alanınızı korumaya çalışabiliyorsunuz.
 
Kısaca toparlayacak olursak, oyun içerisinde gerçek zamanlı strateji unsurları ile beraber savaş odaklı ve bilim kurgu temalı bir yapı bizlere sunuluyor. Oyun içerisinde yaptığımız taktikler ve seçimler oldukça önem arz ediyor ve geniş çaplı bir mücadele atılıyor diyebiliriz. Oyun içerisinde yer aldığınız süre boyunca farklı birimler üretebiliyoruz. Zırhlı ağır birimlerden piyadelere kadar farklı farklı birimlerin olduğunu görebiliyor ve farklı araçlarla beraber de oyunda geniş çaplı bir maceraya atılabiliyoruz. Bunun dışında donanımlarıyla beraber ön plana çıkan çeşitli karakterler bulunuyor. Bu karakterleri kullanabilir ve aynı zamanda bunları farklı roller verebiliyoruz. Oyun içerisinde savaş alanlarında anlık olarak tepki verebiliyor ve düşmanları burada kıskaca alabiliyoruz.
 
 
 
Bunun dışında yaptığımız taktikler burada oldukça önem arz ediyor ve çevre unsurlarını kendi lehimize kullanmak için burada çeşitli hamleler gerçekleştirebiliyoruz. Yine yukarıda bahsettiğimiz gibi, oyun içerisinde her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor ve bu deneyimle beraber de oyun deneyimini özelleştirebiliyor ve kişiselleştirebiliyor. Dolayısıyla, bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız bu oyunu bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Strateji ve planlamaları içerisinde geçiş yapmak istiyorsanız ve gelecek temalı bir oyuna başlamak istiyorsanız bu oyunu bir göz atmanızda fayda var diyebiliriz.

Son olarak, oyun içerisinde ilgi çekici bölgelere doğru ilerleyebiliyor ve buralardaki farklı unsurları araştırabiliyor ve kaynak araştırması ile beraber buradaki yerimizi alabiliyoruz. Oyunda ne kadar çok birim eğitirseniz o kadar çok güçlü konuma gelebilir ve aynı zamanda burada hayatta kalma şansımızı da arttırabiliyorsunuz. Gelecek temalı yapı ile beraber burada farklı dronlar inşa edebiliyor, farklı lazer silahları ile beraber karşılaşabilir ve sınırlı kaynaklarımızı buralarda kullanabiliyorsunuz. Lazer silahları elbette burada oldukça önem arz ediyor. Çünkü lazer silahı ile beraber toplu bir şekilde düşmanları yakabilir ve onları direkt olarak ortadan kaldırabiliyorsunuz. Dolayısıyla, burada bilim kurgu sistemlerini kullanmak ve gelecek temalı silahları kendi bölgemize yerleştirmek oldukça önem arz ediyor. Bunlarla beraber de kendi bölgemizi savunabiliyor ve hayatta kalma şansımızı bu noktada arttırabiliyoruz.
 
 
 
Diğer taraftan, oyunda farklı stratejiler benimseyebiliyor ve bunlarla beraber de bir grubu sağdan, bir grubu ise soldan yollayabiliyorsunuz. Dolayısıyla, burada her bir birim farklı bir amacı hizmet etmek için kullanabiliyor ve burada kendi stratejimizi ve planlamalarımızı oyuna dahil edebiliyoruz. Dolayısıyla, oyunda farklı bölgelerde farklı stratejiler yapabiliyoruz. Örneğin, ormanlık alan içerisinde girdiğinizde burada elbette farklı ağaçların arkasına geçebiliyorsunuz. Eğer şehirlerin yani yıkık dökük harabe binaların içerisine girebilirseniz, buralarda daha farklı stratejiler benimseyebiliyorsunuz. Dolayısıyla, oyunda bu tarz ilgi çekici içeriğin yer aldığını söyleyebiliyoruz.
 
Bunun dışında, oyunu Steam sayfası şu anda açık durumda ve dilerseniz Steam sayfası üzerinden istek listenize ekleyebilir ve çıkış yaptığı gün bir bildirim alabilirsiniz. Daha önceki haberlerde de bahsettiğimiz gibi, Steam sayfası üzerinden istek listenize eklediğiniz oyunlar mail adresinize bir bildirim aracılığıyla geliyor ve bu da oyundan haberdar olmanızı sağlıyor. Dolayısıyla, beklediğiniz oyunları istek listenize eklemenizde fayda var.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Oyun Listeleri Platformlar: PC Geliştirici: Bölüm Sonu Canavarı Dağıtıcısı: Bölüm Sonu Canavarı Tür: Aksiyon-Ryo Çıkış Tarihi: 26 Haziran 2022
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 0 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Shadow of the Ninja Reborn, 29 Ağustos'ta Konsollar ve PC için Çıkıyor 10 Saat önce Açık Dünya Aksiyon RPG GALIX: New Horizons PS5 ve PC için Duyuruldu 26 Nisan Korku Aksiyon Oyunu Alien: Rogue Incursion PS VR2, SteamVR ve Quest 3 için Duyuruldu 26 Nisan Outriders Geliştiricisi "Project Dagger" Kod Adlı Oyunu İptal Etti 26 Nisan EA Oyunlarına Devasa Zamlar Geldi: FC 24 2.900 TL Oldu! 26 Nisan
Forumdan Konular
DH'den Haberler