Haftanın Öne Çıkanları: Playstation'dan Twitter Kaldırıldı ve Switch Konsolu Satış Sayısı

13.11.2023 00:03 Mehmet Tandoğan

 
Her hafta olduğu gibi bu hafta içerisinde de birçok önemli konu ve haber karşımıza çıkıyor ve önceki haftalarda yaptığımız gibi bu haftanın öne çıkan haberlerini de sizler için derliyoruz ve ayrıca bu haberlerle beraber de kısaca özet şeklinde sizlere hakkında bilgi veriyoruz.
 
Bu hafta karşımıza çıkan ve çok konuşulan haberler arasında Resident Evil 4 Remake'in iPhone sürüm çıkış tarihi, Super Mario Bros. Wonder'ın en hızlı satan Mario oyunu olması ve daha fazlası yer alıyor. Şimdi geçelim bu haftanın öne çıkan ve çok konuşulan haberlere:

Resident Evil 4 Remake İphone Çıkış Tarihi
 
 
Capcom ekibi tarafından bizlere sunulmuş olan ve daha önce mobil platform dışında birçok platformda ve konsolda bulunan bu yapım, şimdi ise iPhone kullanıcılarına sunulmak üzere beklemede bulunuyor. Resident Evil 4 remake sürümü yani yeniden yapım sürümü ile beraber karşımıza çıkan bu yeni versiyon, Apple cihazlarına gelmeye hazırlanıyor ve bu kapsamda artık mobil platformda bulunan oyuncular da aynı şekilde bu oyunu deneyimleme şansı elde ediyor ve diğer cihazlarda olduğu gibi bu deneyim de ellerimizin arasına gelmeye hazırlanıyor.
 
Resmi olarak açıklanan ve doğrulanan bilgilerle beraber yeniden yapım sürmenin Mac, iPhone ve iPad cihazlarına 20 Aralık tarihinde geleceğini açıklayabiliyor ve bu kapsamda 20 Aralık tarihiyle beraber de bu kullanıcılar artık oyuna erişim sağlayabiliyor ve tam sürüm bir oyun deneyiminin keyfini çıkarmayı bekleyebiliyor. Oyun aynı şekilde App Store üzerinden kullanıcılara sunulmak üzere bekletiliyor ve bu kapsamda aynı zamanda indirilebilir içerik yani ek paket “Separate Ways" de kullanıcılara sunulmayı bekliyor. Bu ek paket aynı zamanda aynı tarihte tam sürümü oyunla beraber çıkış yapmayı bekliyor.
 
Yeniden yapım sürümünün şu anda ön siparişleri App Store üzerinden açık durumda ve dilerseniz şu anda App Store üzerinden dilediğiniz gibi ön sipariş verebilir ve oyun çıkış yaptığı zaman direkt olarak bildirim gelebilir ve böylece cihazınızı anlık olarak indirme yapabilirsiniz. Tek bir satın alma işlemi ile beraber tam sürüm oyuna erişebildiğiniz yapımda elbette ilgi çekici görseller ve performans ön plana çıkmayı hazırlanıyor.
 
 
 
Kullanıcılar bu noktada elbette oyunun ne kadar süre oynanabileceğini ve ne kadar şarj yiyeceğini konusunda birtakım soru işaretlerine kapılıyor. Bu noktada elbette oyunu öncelikle deneyimlemeniz ve kendiniz bu konuya karar vermeniz gerekiyor. Şu an için herhangi bir açıklama bulunmuyor. Dolayısıyla bunu bizzat sizin deneyimlemeniz ve telefonunuzun ısınıp ısınmadığını bu kapsamda deneyimlemeniz oldukça önem arz ediyor.
 
Yukarıda saydığımız 3 farklı sürüm arasında aynı şekilde çapraz ilerleme desteği yer alıyor. Yani bir cihazda oyunun bir noktasından başlayabilir ve diğer cihazda ise aynı şekilde bu noktadan ilerleyebilir ve devam edebilirsiniz. Dolayısıyla çapraz ilerleme desteği ile beraber her bir sürüm içerisinde farklı noktalardan ilerleyebilir ve kayıt noktanız silinmeden aynı şekilde diğer cihazlara geçişinizi yapabilirsiniz. Oyuncular bu noktada elbette rahat bir nefes alabiliyor. Çünkü bu sürümlerle beraber istediğiniz şekilde evinizde veya seyahat halindeyken bu oyunu deneyimleyebilir ve Resident Evil serisinin 4. oyununu bu kapsamda bitirebilirsiniz. Bu da oyunculara gerçekten güzel bir deneyim sunacağı anlamına geliyor.
 
 
 
İlk defa bir büyük çaplı oyunun telefon gibi küçük bir cihaza geldiğini görebilir ve bu da mobil oyun sektörün ne kadar geliştiğini ve ileride daha ne kadar gelişebileceğini gösteren ve ipuçlarını bizlere sunan ayrıntılar arasında yer alıyor.
 
Leon S. Kennedy adlı karakterin yer aldığı bu 4. oyun içerisinde istediğiniz şekilde ilerleyebiliyor ve hatta oyunu satın almadan önce bir bölümünü ücretsiz bir şekilde oynayabiliyorsunuz. Bunu demo sürümü olarak düşünebilir ve cihazınızda nasıl bir performans sergilediğini bu demo sürümü sayesinde görebilirsiniz. Dolayısıyla bu demo sürümünü deneyimlemeniz ve cihazınıza nasıl bir oynanış sergilediğini görmeniz oldukça önem arz ediyor.
 
Bunun dışında Resident Evil 4 şu anda PlayStation 5, Xbox Series, PlayStation 4 ve Steam üzerinden PC için mevcut durumda.

Super Mario Bros. Wonder En Hızlı Satan Mario Oyunu Oldu!
 
 
Super Mario oyunlarını biliyorsunuz ki oldukça eski bir tarihe dayanan ve ikonik bir seri olarak karşımıza çıkan Super Mario hala çıkış yapmaya ve yeni maceraları ile beraber karşımıza çıkmaya devam ediyor. Nitekim geçtiğimiz süreçte de yakın zamanda Switch platformu için çıkış yapan Super Mario Bros. Wonder yeni bir başarı imza atıyor ve bu kapsamda Mario serisinin en hızlı satan oyunu olarak nitelendiriliyor.
 
Nintendo tarafından Mart 2024'te sona eren mali yıl için hazırlanan rapor içerisinde 2. çeyrek mali sonuçları yer alıyor ve bu sonuçlar arasında ise Mario serisinin en hızlı satan oyunu burada karşımıza çıkıyor. Yeni maceraları ile ve klasik yapısıyla beraber bizlere nostalji hissiyatını sunan bu yeni oyun gerçekten de oyuncular ve hayranlar tarafından seviliyor ve şu anda da çok oynanan yapımlar arasında yer alıyor. Elbette şu anda sadece oyun Switch konsolunda bulunuyor ve bu oyuna şu anda sadece Switch kullanıcıları ulaşabiliyor ve aynı şekilde bu oyunu oynayabiliyor.
 
 
 
Nitekim açıklanan bilgilere göre Super Mario Bros. Wonder oyunu çıkış yaptığı günden sonraki 14 günlük süreç içinde 4.3 milyonluk bir satış sayısına ulaşmış durumda. Bu rakam gerçekten de büyük bir satış sayısını temsil ediyor ve bu da onu en hızlı satan Mario oyunu olarak karşımıza çıkarıyor. Burada dikkatimizi çeken nokta elbette en hızlı satan Switch oyunu değil, sadece Mario serisi içerisinde en hızlı satan yapım olarak karşımızda bulunması. Dolayısıyla bu noktaya dikkat etmekte fayda var diyebilirim.
 
Diğer taraftan Nintendo tarafında çeşitli açıklamalar bulunuyor ve Nintendo başkanı Shuntaro Furukawa şunları aktarıyor: "20 Ekim'de dünya çapında piyasaya sürülen Super Mario Bros. Wonder, ilk iki hafta içinde 4,3 milyon sattı. Bu da Wonder'ı Super Mario serisinin en hızlı satan oyunu yapıyor."
 
Yandan görünümlü Mario serisinin ikonik oyunlarından biri olarak karşımıza çıkan bu yapım 11 yıl sonra gelen yeni bir deneyim olarak bulunuyor. Switch konsolunda şu anda mevcut olan bu yapım elbette eski tarzı bünyesinde barındırıyor ancak yeni teknolojilerle beraber de burada yeni bir deneyimle bizlerin karşısında olduğunu görebiliyoruz. Şu anda içerisinde bulunduğumuz dönem gerçekten de oyun sektörünün geliştiği ve yeni mekaniklerin ve özelliklerin karşımıza çıktığı bir süreci temsil ediyor. Dolayısıyla eski tarzın yerine yeni animasyonlar, karakter tasarımları, bölüm tasarımları ve daha fazlası karşımıza çıkıyor. Ayrıca bu yapım içerisinde elbette ilgi çekici görseller, grafikler ve manzaralar yer alıyor. Bununla beraber de eğlenceli bir platform macera deneyimine atılacağımızı gösterebiliyoruz.
 
 
 
Geldiğimiz noktada elbette Mario serisi köklü bir seri olarak karşımıza çıkıyor ve yeni oyunlarıyla beraber de elbette bizlerin karşısına sürekli olarak çıkmaya devam edecek. Çünkü Nintendo ekibi Switch konsolu ile beraber büyük bir ivme yakalıyor ve daha sonraki süreçte ise yani 2024 yılı içerisinde Switch 2 konsolunun bizlere sunulacağını aktarabiliyoruz. Switch 2 konsolu elbette şu anda bulunan Switch konsolundan kat kat daha güçlü bir şekilde karşımıza çıkacak ve bununla beraber de daha iyi görsellere ve grafiklere sahip olan oyunları bünyesinde barındıracak. Dolayısıyla yeni Mario oyunlarının daha iyi görsellere sahip olacağını ve yeni mekaniklerin de bu kapsamda oyuna dahil edileceğine söyleyebiliyoruz. Bu kapsamda hayranlar sadece Mario oyununu değil aynı şekilde diğer ikonik seri oyunlarını da bu konsol içerisinde bekleyebiliyor ve böylece bu tarz oyunlardan hoşlananlar için gayet güzel bir kütüphane bizleri bekliyor diyebiliriz.
 
Diğer taraftan Nintendo ekibinin yaptığı açıklamaya göre Switch 2'nin piyasaya sürülmesi ile şu anda elimizde bulunan Switch konsollarının tamamen desteğinin sona erdirilmeyeceğini ve bu kapsamda 2024 yılı içerisinde de Switch konsolu için oyunlar yayınlanacağı belirtiliyor. Dolayısıyla yeni konsolun çıkış yapması ile beraber elbette Switch konsolu bir kenara atılmıyor ve önümüzdeki senenin de dolu dolu Switch oyunlarıyla beraber geçileceğini söyleyebiliyor ve doğrulayabiliyoruz. Bu da resmi olarak açıklanan ve doğrulanan bilgiler arasında yer alıyor ve bunları da sizlere aktarmak istiyoruz.
 
Bu haftalık Mario serisi ile aktaracaklarımız bu kadar. Elbette diğer haberlerle beraber kaldığınız noktada devam edebilir ve yorumlarınızı bu kapsamda yapabilirsiniz ve düşüncelerinizi dile getirebilirsiniz.

Switch konsolu çok satmaya devam ediyor
 
 
Yukarıdaki haberin dışında Switch konsolu ile alakalı elbette gelişmeler bunlarla son bulmuyor. Geçtiğimiz süreçte 30 Eylül 2023 itibarıyla sona eren mali yıl sonuçları ile beraber elde ettiğimiz birçok veri bulunuyor. Nintendo tarafından açıklanan en son kazanç açıklaması içerisinde Switch konsolunun dünya çapında 132,46 milyon adet sattığını doğrulayabiliyor ve 30 Eylül 2023 tarihinde sona eren 3 aylık süre boyunca da toplamda 2,93 milyon Switch konsolunun satıldığını aynı zamanda 44,88 milyon ise oyunun satıldığını söyleyebiliyoruz. Bu rakamlar gerçekten de oldukça yüksek bir şekilde karşımıza çıkıyor ve Switch konsolunun bu zamana kadar satış sayısı da gerçekten gözleri dolduruyor diyebiliriz.
 
Konsol satışları sürekli olarak artmaya devam ederken yukarıda da bahsettiğimiz gibi Switch 2'nin çıkış yapmaya hazırlandığını söyleyebiliyor ve önümüzdeki sene bu Switch 2 konsolunun bizlere sunulacağını aktarabiliyoruz. Ancak tam tarih ne yazık ki şu anda karşımıza bulunmuyor. Fakat şu anda geliştirici kitlerinin büyük ekiplere ve stüdyolara aktarıldığını söyleyebiliyoruz. Yani bu kitler öncelikle konsol çıkış yapmadan önce birinci taraf stüdyolara (birinci taraf şart değil) gönderiliyor ve bu stüdyolar konsol için yeni oyunlar hazırlıyor ve böylece konsol çıkış oyunları da bu kapsamda bizlere aktarılmış oluyor. Bu döngü diğer konsol sürümlerini de aynı şekilde geçerli olarak karşımıza çıkıyor.
 
 
 
Switch konsolu gerçekten de güzel bir satış sayısı yakalarken ve yükselişe geçerken elbette karşımıza sadece bu sayılar çıkmıyor aynı şekilde birinci taraf oyunlarında da büyük oranda satılmaya devam ettiğini aktarabiliyoruz. Nitekim kazanç çağrısı içerisinde en çok satan 10 birinci parti Switch oyunu bulunuyor. Bu oyunlara bakacak olursak:

En çok satan 10 birinci parti Switch oyunu:

- Mario Kart 8 Deluxe - 57,01 milyon
- Animal Crossing: New Horizons - 43,38 milyon
- Super Smash Bros Ultimate - 32,44 milyon
- The Legend of Zelda: Breath of the Wild - 31,15 milyon
- Super Mario Odyssey - 26,95 milyon
- Pokemon Sword / Pokemon Shield - 26,02 milyon
- Pokemon Scarlet / Pokemon Violet - 23,23 milyon
- Super Mario Party - 19,66 milyon
- The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom - 19,50 milyon
- New Super Mario Bros. U Deluxe - 16,70 milyon

Nintendo ayrıca aşağıdaki ek satış rakamlarını da açıkladı:

- Super Mario 3D World + Bowser's Fury - 12.58 milyon
- Nintendo Switch Sports - 10,77 milyon
- Pikmin 4 - 2,61 milyon (Yeni)

Dünya çapında 1.133,23 milyondan fazla Switch oyunu satıldı.

Rocsktar Duyurdu: GTA 6 Tanıtım Fragmanı Aralık Ayında Geliyor!
 
 
Rockstar Games tarafından geçtiğimiz süreçte geliştirildiği ortaya çıkan GTA serisinin yeni oyunu GTA 6 için resmi bir duyuru gelmiş bulunuyor. Twitter platformu üzerinden yayınlanan bu resmi duyuru gönderisi ile beraber oyunun şu anda resmi olarak geliştirildiği doğrulanıyor ve aynı zamanda fragmanının Aralık ayı içerisinde geleceğini söyleyebiliyoruz.
 
Elbette resmi olarak geliştirildiği önceki senelerde doğrulanmıştı. Ancak bu resmi olarak tanıtılmadı ve duyurulmadı. Dolayısıyla burada daha resmi bir tanıtım içeriğinin bizlere sunulduğunu söyleyebilir ve Twitter üzerinden yayınlanan bu gönderi içerisinde elbette serinin genel bir açıklaması yapılıyor ve aynı zamanda burada yeni GTA oyunlarının geliştirildiği bizlere aktarılıyor.
 
 
 
Rockstar Games'in kurucu ortağı ve başkanı Sam Houser tarafından yayınlanan Twitter gönderisi içerisinde oyunun resmi olarak geliştirildiği ve aynı zamanda tanıtım fragmanının ise Aralık ayının ilk haftalarında geleceği açıklanıyor. Bu süreçte oyuncu toplulukları elbette büyük bir bekleyişe giriyor ve artık resmi olarak oyunun tanıtım fragmanının önümüzdeki ay geleceğini söyleyebiliyoruz.
 
Nitekim geçtiğimiz ay yani Ekim ayı içerisinde birçok söylentinin ortada olduğunu siz de biliyorsunuz. Burada büyük söylentiler bulunuyordu ve bu söylentilerle beraber tanıtım fragmanının Ekim ayının sonunda geleceği öne sürülüyordu. Birçok oyuncu topluluğunun ve platformun dahil olduğu bu süreç içerisinde ne yazık ki beklenen olmadı ve Ekim ayı içerisinde bekleyişimiz sona erdi. Şimdi ise artık resmi olarak bir takım unsurların doğrulandığını söyleyebiliyoruz.
 
Rockstar Games'in kurucu ortağı ve başkanı tarafından yayınlanan gönderiyi aşağıya bırakıyorum. Elbette geçtiğimiz günlerde eklenen bu gönderiyi incelemeye değerseniz bir bakış atabilir ve hangi bilgilerin burada olup olmadığını görebilirsiniz.
 
 
 
Diğer taraftan GTA 6 ile beklentiler elbette büyük oranda artış gösteriyor ve yeni oyunun 31 Mart 2025'ten önce piyasaya sürülmesi bekleniyor. Nitekim Rockstar Games'in ana şirketi Take-Two Interactive Software, yukarıda da bahsettiğimiz gibi oyunun 31 Mart 2025'ten önce piyasaya sürülmesinin planlandığını açıklamıştı. Dolayısıyla oyunun bu tarihten önce çıkış yapması bekleniyor. Ancak elbette bu süreç uzayabilir veya daha da kısalabilir diyebiliyoruz. Çünkü elimizde herhangi bir resmi bilgi bulunmuyor. Sadece söylentilerle beraber bu açıklamalara ek yorum getirebiliyoruz.
 
Diğer taraftan GTA serisinin yeni oyunu hakkında elbette birtakım detaylar bizlere sunuluyor ve bu söylentiler arasında ise oyun Miami'nin kurgusal bir sürümünde geçeceğini aktarabiliyoruz. Bu noktada haritanın oldukça büyük olduğu ve önceki oyunlarda yer alan haritaların daha da gelişmiş versiyonlarının burada olacağı aktarılıyor. Ek olarak burada iki farklı karakterin de yer alacağı bildiriliyor. Bu karakterlerden biri kadın, diğeri ise erkek olarak karşımıza çıkıyor ve bunlardan birini seçerek oyuna geçiş yapabiliyoruz. Nitekim serinin bir önceki oyunu olan GTA V on yıllarca oynanmaya devam ediyor ve burada da 3 farklı karakter arasında geçiş yapabiliyorduk. Burada farklı farklı karakterlerle beraber maceramıza kaldığımız yerden devam edebiliyorduk. Ancak yeni oyunla beraber iki farklı karaktere odaklanacağını söyleyebiliyoruz.
 
 
 
Her hafta olduğu gibi bu hafta da elbette dolu dolu GTA 6 haberleri ile beraber karşınızda bulunuyoruz. GTA 6 oyununun da aynı şekilde GTA V gibi on yıllar boyunca oynanabilecek bir plan doğrultusunda geliştirildiğini aktarabiliyoruz. Nitekim GTA 6 online tarafının da bizlere sunulacağını ve bu içeriklerle beraber yine yıllar boyunca oynanacak bir modeli benimseyeceğini söyleyebiliyoruz. Aynı zamanda GTA 6 oyunu içerisinde daha önce olmayan mekanikler ve daha fazlası bizleri bekliyor. Sektöre yön verecek bir oyunun bizlere sunulacağını söyleyebildiğimiz ve her dönemde bu şekilde gerçekleştiği gibi, bakalım bizlere nasıl bir deneyim sunacak? Çıkış yaptığı zaman hep birlikte göreceğiz.

PlayStation Konsollarında Twitter Özelliği Devre Dışı Bırakılıyor
 
 
Sony Interactive Entertainment, yaptığı yeni bir açıklamayla beraber Twitter uygulamasını PlayStation konsollarından kaldıracağını açıkladı. Bu açıklamayla beraber, Twitter uygulamasının tüm etkileşimleri devre dışı bırakılacak ve aynı şekilde konsol üzerinde bu uygulamaya giriş yapılamayacak. Diğer taraftan, bu uygulama ile beraber sosyal medyada herhangi bir etkileşimde veya paylaşımda bulunamayacak. Bu durumun elbette bir nedeni bulunuyor.
 
Daha önceki yıllarda Microsoft tarafından Xbox konsollarında da aynı durum söz konusu oldu. Microsoft kanadında yapılan açıklamayla beraber, Nisan ayı içerisinde Twitter uygulaması kaldırıldı ve uygulama ile bağlantı kesildi. Bunun elbette büyük bir nedeni bulunuyor. Bu neden API kullanım ücreti olarak karşımıza çıkıyor. Şirketler, bu uygulamayı konsollarına ve hizmetlerine dahil etmek için belirli miktarlarda ücret ödüyor ve anlaşma ile beraber de bu uygulamayı konsollarına veya diğer hizmetlerine dahil ediyor. Dolayısıyla geldiğimiz noktada artan bu fiyatlarla beraber büyük şirketler artık birçok platformu devre dışı bırakabiliyor ve kendilerine özgü daha alternatif uygulamalara yöneliyor. Dolayısıyla geldiğimiz süreçte Sony tarafından da yapılan açıklama içerisinde bu durum söz konusu diyebiliriz.
 
Sony'nin destek sitesinde yer aldığı bilgilerle biz de burada PlayStation 4 ve PlayStation 5'ten artık Twitter uygulamasının kaldırılacağını doğrulayabiliyor ve aynı şekilde burada oyun kayıtlarınızı herhangi bir şekilde paylaşamayacağınızı söyleyebiliriz. Bunun dışında, yine ekran görüntülerinizi veya kısa videolarınızı Twitter üzerinden doğrudan paylaşabilirken, bundan sonraki süreçte artık Twitter uygulaması bağlantısını göremeyecek ve herhangi bir paylaşımda veya etkileşimde bulunamayacaksınız. Oyuncular elbette bu durum sonrasında diğer platformlarda yayınlanacak uygulamaları arayabiliyor ve bu durumda ise Sony PlayStation'ın özel uygulamasını devreye koyuyor diyebiliriz.
 
 
 
Sony, ilerleyen süreçte yeni uygulamalarını daha önce ve yakın zamanda duyurduğu PlayStation 5 Slim modellerinde sunmayı hedefliyor. Aynı şekilde, bu modellerle beraber de yeni uygulamaların olabileceği ve kullanıcılara rahat bir deneyim sunabileceği aktarılıyor. Birçok özelliğin dahil olacağı bu yeni konsol içerisinde aynı şekilde standart konsola göre daha hafif ve daha küçük bir yapı bulunuyor. Bu özelliklerle beraber karşımıza çıkmaya hazırlanan konsol, hem daha az yer kaplıyor hem de daha hafif içeriğiyle beraber kullanıcılara rahat bir deneyim sunmayı hedefliyor.
 
Yeni konsolun çıkış yapması ve yeni gelişmelerin aktarılması ile beraber, Sony tarafından bu hafta bu tarz yenilikler bulunuyor ve yukarıda bahsettiğimiz gibi Twitter uygulaması ile beraber olan bağlantı devre dışı bırakılıyor. İlerleyen süreçte bu durum belki göz önüne alınırsa veya fiyatlar konusunda daha düşük bir ücret talep edilirse, belki de tekrardan bu uygulamayı konsollarda görebilir ve kullanıcılar tekrar ekran görüntülerini ve video kayıtlarını uygulamaya doğrudan yükleyebilir.

PlayStation 5 Konsol Satışları Güncellendi: 46.6 Milyon
 
 
Bu haftaya damga vuran haberlerden biri de elbette PlayStation 5 konsol satışlarının yeniden güncellenmesi şeklinde karşımıza çıkıyor. Nitekim açıklanan verilere ve 30 Eylül 2023'te sona eren mali yılın sonuç raporuna göre PlayStation 5'in dünya çapında 46,6 milyon adet sattığını söyleyebiliyoruz. Bu satış rakamı, önceki döneme göre 1,6 milyon artışla toplamda 4,9 milyon PlayStation 5 konsolunun satıldığının göstergesi olarak karşımıza çıkıyor. PlayStation 5 konsolu bu kapsamda satmaya devam ediyor ve oyuncular ve kullanıcılar tarafından da kullanılmaya devam ediyor.
 
Bunun dışında PlayStation 5 satışları ile üst düzey bir rakama ulaşmayı hedefleyen Sony ekibi, birkaç resmi rakamı daha doğruluyor. Bu kapsamda, PlayStation Network hizmeti içerisinde 30 Eylül 2023 itibarıyla aylık 107 milyon aktif kullanıcının bulunduğunu bildiriyor. Bu sayı, bir önceki mali yılın aynı döneminde 103 milyon aktif kullanıcı sayısıyla karşımıza çıkıyordu. Ancak burada 5 milyonluk bir artışı görebiliyoruz. Bunun dışında, PlayStation 4 ve PlayStation 5 oyunları kapsamında da 30 Eylül 2023 tarihinde sona eren 3 aylık dönem içerisinde 67,6 milyon oyunu satıldığını söyleyebiliyoruz. Bu sayı, bir önceki mali yılın aynı döneminde satılan 62,5 milyon oyuna kıyasla 5,1 milyonluk artışın göstergesi olarak karşımıza çıkıyor. Kısacası, burada PlayStation 5 konsolunun satışı dışında hem aylık olarak hizmet bazında abonelerin çoğaldığını hem de oyun bazında satışların arttığını söyleyebiliyor ve doğrulayabiliyoruz.
 
 
 
Yukarıda bahsettiğimiz oyun satış sayısının içerisindeki 4,7 milyonluk bir kısmı birinci parti oyunlardan oluşuyor. Yani burada direkt olarak PlayStation stüdyolarından bizlere sunulan oyunların satış rakamları yer alıyor. Bu sayı, bir önceki mali yılın aynı döneminde satılan 6,6 milyona göre elbette 1,9 milyonluk bir azalmayı gösteriyor. Dolayısıyla bu kısımda kısmi olarak bir azalmanın olduğunu söyleyebiliyoruz. Nitekim, diğer taraftan Sony tarafından oyunculara sunulan ve yakın zamanda piyasaya sürülen Spider-Man 2 oyunu, 30 Ekim 2023 itibarıyla 5 milyon adet satışa ulaşmış durumda. Bu satışla beraber, PlayStation markasının oyunculara sunduğu oyunlardan en hızlı satanı bu yapım oldu ve böylece bu oyununda gerçekten güzel bir başarıyı yakaladığını söyleyebiliyoruz.
 
 
 
Kısaca toparlayacak olursak bu hafta Sony için güzel bir dönem olduğu aktarılabiliyor. 3 aylık dönem içerisinde gerçekten de hem oyun bazında hem de konsol bazında artışların olduğunu söyleyebiliyoruz. Bu rakamları etkileyen birinci parti oyunlar yer alıyor ve bu oyunların da gerçekten büyük çaplı olarak karşımıza çıktığını söyleyebiliriz. Sony kapsamında tek oyunculu ve hikayeli oyunların çokça sattığını ve bu da oyuncular tarafından tutulduğunu gösteriyor. Dolayısıyla, ilerleyen süreçte daha fazla tek oyunculu ve hikaye odaklı yapımının geleceğini söyleyebiliriz. Ek olarak, konsol satışlarının da ilerleyen süreçte artacağı tahmin ediliyor.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Oyun Listeleri Platformlar: PC Geliştirici: Bölüm Sonu Canavarı Dağıtıcısı: Bölüm Sonu Canavarı Tür: Aksiyon-Ryo Çıkış Tarihi: 26 Haziran 2022
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 0 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Shadow of the Ninja Reborn, 29 Ağustos'ta Konsollar ve PC için Çıkıyor 10 Saat önce Açık Dünya Aksiyon RPG GALIX: New Horizons PS5 ve PC için Duyuruldu 26 Nisan Korku Aksiyon Oyunu Alien: Rogue Incursion PS VR2, SteamVR ve Quest 3 için Duyuruldu 26 Nisan Outriders Geliştiricisi "Project Dagger" Kod Adlı Oyunu İptal Etti 26 Nisan EA Oyunlarına Devasa Zamlar Geldi: FC 24 2.900 TL Oldu! 26 Nisan
Forumdan Konular
DH'den Haberler